reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Słowa, słówka, teksty, tekściki...

tak a'propos Marty-babeczki

Wczoraj wychodzimy rano z domu, po 6 to ok 12 st na dworze, to założyłam Jagodzie jakąś bluzę. A Jagoda sie mnie pyta, czemu ja mam krótki rękawek. Więc jej odpowiedziałam, że mamusia to gorąca kobitka i nie potrzebuje długiego rękawka.
No i od wczoraj Jagoda chodzi i mówi: "mamusia-kobitka"
Trochę wstyd na dworze :-D

reklama
a czemu wstyd ??? sama prawda :)
a kamila mowi do mnie ostanio "mama ido" lub "mama idus" :) smiesznie to brzmi ... ale ja jej wtedy odpowiadam do kompletu ""coreczko kamilko" ... i tak przez 5 minut potrafimy sobie kadzic :)

heheehe super, ja to bym chciała zeby Antos tak powtarzał wszytsko:tak: a wstydzic się nie ma czego..... Joasiu przeciez gołym okiem widać, ż emamusia to kobitka:tak:

mama-Asia tez mówi i ja jej tez córeczko-Jagódko ;p

A co do kobitki, to po prostu śmiesznie brzmi - mamusiu-kobitko idziemy lody.
Muszę powiedzieć, że całkiem nieźle jej wychodzi odmiana. Myślałam, że będzie dużo gorzej.
Jagoda powtarza wszystko. Gada na non-stopie. Nawet sama do siebie :)

fajnie Wam:tak: Antos czasmi cos powtórzy ale mało, bardzo mało mówi:-( za to z Victorem, a sa na podobnym poziomie mówienia, hehe złapali wspólny język i jakos sie dochodzili do porozumienia;-)

No widzisz - najważniejsze że się zrozumieli. Ty zresztą Antosia też :)
A jeszcze 2 m-ce temu Jagoda mówiła na prawdę niewiele. Same podstawy.
A potem ruszyła z kopytka.
Nawet przez te wczasy niesamowity skok zrobiła.

No i podobno chłopcy zaczynają mówić później.

No podobno tak jest ale np koleżanki Piotrus rówiesnik naszych dzieci od trzech miesiecy hymn juz spiewa.

reklama
Do góry