reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

śluz szyjkowy

mindi33

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
zastanawiałam się ostatnio nad tym tematem, chętnie posłucham Waszych historii czy doświadczeń.
Kilka miesięcy temu będąc na wizycie u ginekologa w badaniu i w USG widział śluz szyjkowy odpowiedni dla okresu okołoowulacyjnego, a to był sam początek cyklu, owulacja była znacznie później.
Ostatnio byłam na monitoringu, doktor złapała w usg pęcherzyk dominujący, ale w badaniu i w USG śluz szyjkowy odpowiedni na taki po owulacji, co nie sprzyja zapłodnieniu.
Macie jakieś doświadczenia z tym? :)

reklama
Byłam ostatnio u ginekologa widziała śluz w Byłam w trakcie pękania pęcherzyka .nie była w stanie ocenić czy to śluz płodny .
Macicy grubość przed owulacją też jest inna potem po owulacji się zmienia .tego też nie wiedziałam .
Czasami niema tego śluzu płodnego a dziewczyny zachodzą w ciążę.
Wiec To nic złego że nie jest idealny płodny

Byłam ostatnio u ginekologa widziała śluz w Byłam w trakcie pękania pęcherzyka .nie była w stanie ocenić czy to śluz płodny .
Macicy grubość przed owulacją też jest inna potem po owulacji się zmienia .tego też nie wiedziałam .
Ja teraz w cyklu co zaszłam, to bym powiedziała, że w ogóle żadnego śluzu nie miałam 😬, a ciąża jest. 😅

Nie grubośc macicy a endometrium czyli błony śluzowej.

reklama
Do góry