reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

witam kochane :-)
mnie troche nie było:baffled: przyjechała do mnie koleżanka za weekend :-)

Megicarpenter no to rzeczewiście duża rodzinka u mnie na chrzcinach będzie 20 osób,rodzice rodzeństwo i moi dziadkowie :-) no i tak trochę bez sensu,bo tutaj są chrzcini o 17:baffled: jak dla mnie trochę za późno,no ale cóż zrobić....

Reghina chwal się jakie prezenty kupiłaś:-)
ja uwielbiam robić prezenty dla całej rodzinki,ale w tamtym roku uzgodniliśmy,że nie robimy sobie prezentów tylko dzieciakom,ja zawsze mam problem co kupić,bo chciałabym wszystko :-Da mój chrześniak za miesiąc ma 4 urodzinki i nie wiem co mu kupić,myślałam o rolkach,ale nie wiem czy nie za mały jest.w sumie widziałam takie maluchy na rolkach,sama nie wiem...
my też całymi dniami na spacerku byliśmy,przynajmniej wtedy mi spał :baffled:a w sobote był taki zmierzły,nie chciał wogóle spać,cały czas marudził,na krok nie mogłam odejść:baffled: i jak o 17 mi zjadł a później o 19 szłam go kąpać to zaraz po kompieli mi padł,nawet nie wypił butli :-D

Wavejka daj znać jak z Laurą,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i nie trzeba będzie operować,od mojej siostry synuś ma dziurke na serduszku,ma za krótką tą przysłonke,nie wiem jak to się fachowo nazywa i jeździ z nim na kontrole do zabrza i lekarz powiedział że nie ma sensu tego opewrować bo ta dziurka jest bardzo malutka i mogą tylko pogorszyc jakby się nie udało zoperować,a dziecku to w niczym nie przeszkadza,jedynie nie może być nurkiem i pilotem,wiem ze Laura ma inną wade ale trzymam kciuki aby również dobrze sie skończyło.

Domik Cosmolady wy to macie z tymi ładowarkami,zgadałyście się czy co??hihi

byłam w kauflandzie i była promocja pieluch huugiesów za 35 zł 86 szt.i jużwychodziłam i mówie do męża żeby sprawdził paragon(a nigdy tego nie robie)patrze a na paragonie pieluchy 50 zł:wściekła/y::szok::wściekła/y:ale się wkurzyłam,poszłam i haje im zrobiłam,że są oszustami i jak mogą tak oszukiwaćludzi przecież to 15 zł różnicy no ale oddali mi różnice,od dziś muszę sprawdzać paragony,bo pewnie nie raz dałam się w robić w niby promocje,ehh szkoda słów...nwet nie usłyszałam od nich przepraszam....

idę zaraz na spacerek z moim urwiskiem :-)

reklama
Kochane gdzie się podziewacie?!?!?!?! :-:)-:)-(już nie chcecie gadać? :-:)-:)-(

Już mi przyszła nowa ładowarka, więc ja się melduję :happy2:

Bibiana kurcze no widzisz jacy oszuści! Dobrze, że sprawdziłaś ten paragon! Nawet nie myślę, ile ludzi dało się na to nabrać... Rany ja też raczej nie sprawdzam paragonów :sorry2:
A jak tam spotkanie z koleżanką?

My też byłyśmy dzisiaj na spacerku, ale wiało tak, że czapkę musiałam z szafy wyciągnąć i założyć na łeb :-)

Domik wszystkie kobitki pewnie robią porządki przedświąteczne :-)

a spotkanie fajne,popijałyśmy sobie martini ze spritem i limonką no i trzeba bylo troche poobgadywac naszych znajomych:-D:-D

Filipek już spi,ta zmiana czasu na dobre mi wyszla,nadal zasypia po kąpieli i zamiast budzić sie o 7 budzi sie o 8 hihi.

Domik a jak tam twoje spotkanie??mi brakuje takich babskich wypadów,jeszcze jak nie mieszkalam w tychach to zawsze robiłyśmy sobie babski comber...ehh..brakuje mi czasem tych czasów:-)

:) :) witam witam :) tak cichutko tu ze szok :) mi też brakuje babskich spotkań takich spontanów:) bo teraz to już czasem nie mam sił :)

PS wróciłam z wizyty u lekarza maluch waży 1780 gram :) mamy odpoczywać i cierpliwie na niego czekac ahhhh juz nie moge sie doczekac
:)

ale już kwieceń :)

porządki święta :) a po świetach nasze spotkanie :)

Witam , witam i melduję się na stanowisku:-)
Ja na pewno nie zapomniałam o naszym kochanym forum i nie zapomne nigdy!!:-)
Tak jak Bbiana pisała- gorączka przedświatecznych porządków:-) U mnie umyte już wszystkie okna , a trochę ich jest:-)
A zakupy , no jak to zakupy , jak zwykle wydałam wiecej jak planowałam, a bo jak człowiek widzi tyle fajnych rzeczy wokół to traci instynkt samozachowawczy i ładuje do koszyka ile wlezie:-D
Synkowi kupiłam na zajączka zestaw do rysowania bo bardzo lubi rysować, i Lenusi w H&M taką sliczną czapusię Z Helo Kitty, no po prostu nie mogłam się oprzec jak zobaczyłam:-)

Bibiana mnie tak mąż nauczył żeby za każdym razem paragon sprawdzać , bo duzo razy się właśnie tak nacięlismy jak ty , tak te niektóre markety własnie lecą w kulki, to taka ich strategia żeby porobic ludzi w konia a nuż się nie skapną:no:
A fajnie że spotkałas się z koleżanką, przynajmniej trochę luzu załapałaś, jak tak się z kims pogada znajomym a do tego jeszze poobgaduje to od razy humorek sie polepsza co nie?:-)
Oj , ja też tak sobie czasem marzę chociaż o zwykłej kawce w towarzystwie przyjaciółki , no ale masz racje to juz nie te czasy beztroski co kiedyś:-)

megicarpenter no super to już 1780 szczęścia i będzie jeszcze więcej:-) Doczekasz sie kochana , czas tak zapiernicza że ani sie obejrzysz jak będziesz tulić dzidzię:-) A my tu na forum bedziemy świętować narodzimy twojego synka:-)

DomiK to dobrze że ładowarkę masz juz sprawną , możesz gadać z nami:-)
Ja tez dziś byłam na spacerku masz racje wiało okropnie, i chyba mnie przewiało bo dostałam kataru i boli mnie ucho:baffled: Mam nadzieje że wy dziewczynki zdrowe:-)

Po świetach oczywiście musimy sie spotkać, juhu ale bedzie super:-)

Witam mamusie
pewnie o mnie zapomniałyscie ale ja się przypomnę :D

my po chrzcinach!!! ahhh piękna chwila mimo że namiętnie do kościoła nie chodzę :p
no ale Krystuś już jest prawdziwym aniołkiem :)
niby po chrzcinach a ja nadal zabiegana!! wrrr marzy mi się chwila dla siebie :) teraz szał pał sprzątanie!! aaaa nie pomoże któraś?
no ale święta!! ahh jako wyrodna mamuśka zostawiam syneczka u babci a z mężusiem jedziemy w góry świętować rocznie ślubu HURRA :-) wiem okropna jestem ale się cieszę że pośpię do oporu i troszkę dychnę od tego całego zamieszania.

Nic lecę prasować a wieczorkiem poczytam co u Was. Miłego dzionka życzę z synusiem i fasoleczką która dokucza jak się tylko da!! hehe synek nie lepszy bo ząbkuje i nie przesypia w ogóle nocy - biedaczek się baaaaaardzo męczy

czesc kobitki :) nie było mnie kilka dni, bo moj ukochany mąz zapomnial zaplacic za playa :) i nie miala internetu , naszczescie dzisiaj juz włączyli.

Ja mam istny sajgon w domu...

Laura jest małą terrortystką , chce sie co chwile przytulac, jak ja odloze to od razu sie budzi i w krzyk, przytule .. cisza.. nic nie moge zrobic:( probuje ja przytrzymac i nie brac ,ale robi sie czerwona z placzu i boje sie ze cos sie jej stanie ( trauma po tych jej zaburzeniach z oddychaniem).

a Amelia zrobiła sie taka przemądrzala ze na wszytsko ma odpowiedz i oczywiscie musi miec zawsze ostatnie zdanie do powiedzenia echh...:)
tkzw DOM WARIATÓW :)

chyba musze sie gdzies wybrac na piwo i odstresowac ;D

bylismy wczoraj z Laurą w zabrzu. Botall zamknal sie samoczynnie ( ufff nie bedzie operacji :) ) , a dziurka w przegrodzie miedzyprzedsionkowej jest mniejsza i przeciek tez mniejszy, ponoc lekarz powiedzial ze do pol roku zrosnie sie samo :)

My w niedziele chrzciny.. ale sie nabiegalam za sukienka dla Laury.. ech.. zeby w sklepach nie bylo zadnych fajnych sukieneczek to juz jakies przegiecie. Ale wkoncu sie udalo znalezc sliczna perelke w lumpeksie.. po chrzcinach wrzuce fotki :)

a ja jeszcze 10 kg do zrzucenia... nie wiem w co ja sie zmieszcze na te chrzciny hehe :p
stoje przed szafa i dostaje szału.. chyba sie jednak wybiore do sklepu moze znajde cos na grubasa :)

Buziak

Cześć dziewuszki :-)

Bibiana moje spotkanie super, powspominałyśmy trochę czasy studenckie ;-)Tym razem byłam zmotoryzowana i nie piłam, więc nie musiałam się na następny dzień męczyć z kacem tak jak ostatnio :tak:A co do babskich spotkań to kochana wszystko przed nami!! :-):-):-)
Mi też zmiana czasu wyszła na dobre, bo mała zamiast wstawać o 5, wstaje o 6 :-) oj a to ogromna różnica o tak wczesnej porze :tak:Dzisiaj wstała o 5.30 zjadła mleczko i przekimała jeszcze do 7.00 :szok:

megi niech rośnie zdrowo ta Twoja kruszynka, a Ty leż do góry dupcią jak tylko będziesz mogła! Cieszę się, że wszystko w porządku!

Dzisiaj już na dworku pięknie i bezwietrznie, więc zaliczyłyśmy z Natalcią spacerek, a teraz ona kima a ja się produkuję na forum :-p

zakazana nawet nie myśl takich głupot, że zapomniałyśmy o Tobie! Pamiętamy i o zdrowie pytamy :-D
fajnie, że już po chrzcinach, może się jakimś zdjęciem pochwalisz, co?
no ja Ci mogę pomóc, pomyć Ci okna? :-)
ale macie fajnie, że jedziecie sobie na rocznicę w góry, przyda Wam się taka odskocznia. A na ile jedziecie i gdzie? Babcia na pewno cała w skowronkach, że z wnusiem zostanie, więc jedź kochana i używaj życia!!!

wavejka to cudowne wieści! Bardzo się cieszę, że wszystko ok z serduszkiem malutkiej :tak:
A co do Twoich obaw jak się robi taka czerwona z płaczu to się wcale nie dziwię, jestem przeciwniczką ciągłego noszenia na rękach, ale w Twojej sytuacji też nie wiedziałabym co zrobić :-(niestety trzeba się dostosować do sytuacji. Ja też bym się bała na Twoim miejscu i ją nosiła...
Musisz też wziąć pod uwagę to, że zaraz po porodzie nie było Cię przy niej cały czas, więc po prostu chce nadrobić stracony czas :tak:Koniecznie wrzuć zdjęcia po chrzcinach, ale nie tylko małej, lecz całej Waszej rodzinki :tak:

A gdzie reszta dziewczyn? Meldować się proszę bo inaczej pogadamy!!! :-p:-D:-p

Kochane a co do naszego spotkania to czy pasuje Wam 24 kwiecień? Bo ja wcześniej nie dam rady ze względu na wyjazd w góry :-:)-:)-(

Buziaki!

witam i widzę, że jednak prace przed świateczne trwają :) ahhhh a ja jeszcze jeden dzien i wreszcie wolne :) tylko tydzien ale zawsze to cos:) mam mase prasowania ale coż jakoś się odrobie :) hehe :)

zapomniałam że czekamy tutaj na dwa maluszki jeszcze oprócz mojego synka :) na maleństwo Zakazanej i maleństwo olimama :) jak sie kochane czujecie ?? :) pamiętaj trzeba wypoczywać i nie meczyć się aż tak :)

reklama
Do góry