reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Spacer

Dziękuję, jedna osoba która myśli jak ja:) Jestem tak wychowana, że dzieckiem zajmują się osoby dorosłe a nie dzieci bo nigdy nic nie wiadomo. Rodzina moja też tak ma oraz mój partner. Inni odbierają to jako bycie wrednym, bo ta dziewczynka tak bardzo by chciała. Na chwilę pozwolę, ale nie chcę żeby się przyzwyczajała. Dorosłym pozwalam bez problemu pomóc przy synku.
zgadzam się, że to Twoje dziecko, Twoje zasady, Twoje lęki i robisz jak chcesz, ale jeśli pytasz o zdaniem randomów z internetu to w mojej ocenie przesadzasz. Dwunastolatka to nie maluch. Fizycznie da radę ogarnąć wózek z niemowlęciem na prostej drodze w bezpiecznym otoczeniu. Jeśli będzie pod nadzorem 2 dorosłych, którzy przejmą wózek w razie trudniejszych warunków, co może się stać innego niż przy prowadzeniu wózka przez osobę dorosłą?

reklama
Dziewczynka nie wychodzi sama z domu, bo koleżanka się o nią martwi. Jest drobna i nie zachowuje się jak na swój wiek. Trochę nie chodzi o sam spacer, ale o to, że chciałaby robić przy dziecku jak najwięcej a to mi akurat nie odpowiada. Tak jakby dziecko zajmowało się dzieckiem. W dodatku synek jest bardzo ruchliwy, podskakuje na kolanach i wolałabym żeby zajmowali się nim dorośli
Ale pytasz tylko o prowadzenie wózka. Jeżeli chodzi o opiekę to oczywiście Ty decydujesz komu dziecko dajesz. To, że dziewczynka jest drobna to naprawdę nie jest problem. Przecież wiatr ich nie zdmuchnie.

Do góry