reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Spłaszczenie

Cześć . Zaznaczę z góry że jesteśmy pod opieką fizjo ale że jestem przeczulona chce dopytać jak to u Was wyglądało .
Córka ma spłaszczona główkę pracujemy nad tym niesamowicie widzę poprawę ale martwię się że nie uda nam się wypracować do końca efektu zaokrąglenia . Wrzucam zdjęcia jak to wygląda w przeciągu ostatnich tygodni . Dajcie znać jak to u was wyglądało i jak jest teraz . Odrazu mowie ze poduszka odpada bo naszym przypadku

Załączniki

• 279A92FB-E96F-4117-BF44-F118D5B0509D.jpeg
    279A92FB-E96F-4117-BF44-F118D5B0509D.jpeg
    321,2 KB · Wyświetleń: 86
reklama
U nas pomogła fizjoterapia realizowana przy okazji innych problemów.
Wszystko się uformowało prawidłowo. Zdecydowanie szybciej efekty było widać, gdy dziecko z leżącego stało się przemieszczające.

Z tego co samodzielnie możesz robić, to kłaść na drugim boku.

Dlatego że moje córka ma naczyniaka na potylicy który zaczął się sączy łuszczyć i spanie na poduszeczce powodowała że było jeszcze gorzej
Ale ona nie musi na niej spać cały czas. Może na niej leżeć np. jak jedziecie wózkiem. Mój syn w sumie tylko w wózku korzystał z poduszki :)
Ale no najlepiej skonsultować z fizjo.

Do góry