• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Testy owulacyjne, starania, problem

Juliaf20

Aktywna w BB
Czy ten test mógł być pozytywny? Test z 10.10 po tym dniu kolejne testy wychodziły praktycznie zerowe. I tego dnia miałam pobolewanie jajnika, śluz jak białko jaja, już zero objawów owulacji,
Cykle 34 dniowe ostatnio okres 26.09 -30.09
1000147361.jpg

reklama
Niestety to wróżenie z fusów. Jak wyglądały testy wykonane przed tym? Jak często robisz testy? Jeżeli bóle, które czułaś faktycznie były bezpośrednio związane z owulacją, to uważam, że na teście, który załączyłaś LH już mogło być delikatnie spadkowe, bo wyrzut następuje przeważnie poprzedniego dnia i u niektórych trwa krótko.

Wczoraj 9/10 dpo przy podcieraniu zauważyłam śluz z różową krwią, miałam tak tylko wczoraj 2 razy delikatnie, dziś już nic. Czy to może być plamienie impatacyjne ? Raczej nie początek okresu bo mam go dostać dopiero za 7 dni

hejka.Potrzebuje porady.W grudniu straciłam syna w 19tc i od tamtej pory staramy się z partnerem o dziecko.Mija już 3 miesiące i nadal nic.Zaczelam korzystać z testów owulacyjnych i tu jest problem bo 3 dni temu zrobiłam test który wyszedł negatywny,wczoraj zrobiłam kolejny i wyszła bardzo mocna kreska co świadczy o tym że w przeciągu 24-36 godz pojawi się owulacja.Dzis zrobiłam kolejny test i znów słaba kreska czyli już nie ma owulacji Jak to jest bo się już pogubiłam

reklama
hejka.Potrzebuje porady.W grudniu straciłam syna w 19tc i od tamtej pory staramy się z partnerem o dziecko.Mija już 3 miesiące i nadal nic.Zaczelam korzystać z testów owulacyjnych i tu jest problem bo 3 dni temu zrobiłam test który wyszedł negatywny,wczoraj zrobiłam kolejny i wyszła bardzo mocna kreska co świadczy o tym że w przeciągu 24-36 godz pojawi się owulacja.Dzis zrobiłam kolejny test i znów słaba kreska czyli już nie ma owulacji Jak to jest bo się już pogubiłam
Hej. Testy owulacyjne są dla początkujących trochę skomplikowane więc Ci chętnie wszystko wytłumaczę. Testy owulacyjne mogą wychodzić Blade cały czas ( chodzi o drugą kreskę testową) u kobiet różnie bywa i innych powoli ciemnieje kreska a u innych pojawia się pik z dnia na dzień nagle. Kiedy zaobserwuje się śluz płodny szyjkowy warto robić testy dwa razy dziennie a nawet trzy jeśli ma się krótki pik który łatwo można przegapić.
Kiedy kreski są tak samo ciemne albo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej to znaczy że wystąpił właśnie pik czyli test owulacyjny jest pozytywny. Od tego momentu okno płodności ma największy szczyt. Najważniejsze jest to aby plemniki były w drogach rodnych zanim wystąpi owulacja a dlatego że w momencie owulacji kiedy pęka pęcherzyk grafa zostaje w jajniku ciałko żółte które wytwarza progesteron, szyjka szybko na niego reaguje i już po paru godzinach śluz szyjkowy zmienia ph, barwę i konsystencję co już nie jest sprzyjające dla plemników a przy staraniach chcemy by plemników było jak najwięcej w drogach rodnych. Przyjmuje się czas 12-36 h bo takie jest okno ale warto przyjąć sobie czas 12 h bo nigdy nie wiesz kiedy był faktyczny pik i jak długo trwał zawsze zbliżenie można powtórzyć po 24h tak dla spokoju. Co najważniejsze to że następnego dnia test już jest negatywny albo nawet po paru godzinach od pozytywnego testu zrobił się negatywny to nie znaczy że już po owulacji to znaczy że pik się skończył i tyle a lh to chodnik który występuje tusz przed owulacją. Kłucie jajnika to nie moment owulacji albo pęcherzyk jest tak duży i uciska stąd te kłucie albo już doszło do owulacji i płyn z pęcherzyka drażni otrzewną. Ważna jest obserwacja. Jeśli po 24/48 h masz wyraźnie wzrost temp ciała ( mierzymy w buzi albo pochwie o tej samej godzinie zawsze odrazu po przebudzeniu ) to masz taki sygnał od organizmu że doszło do owulacji i zaczyna wytwarzać się progesteron który działa na temp ciała.
Warto sobie też badać szyjkę, jak wysoka i otwarta to masz dni płodne i czas działać 🤗. Mam nadzieję że wszystko wytłumaczone.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry