reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Spóźniający się okres

Hej!
Przychodzę do was nieco zmartwiona, otóż od 3 dni spóźnia mi się okres.
Dla wyjaśnienia - każde współżycie było z zabezpieczeniem (prezerwatywa) i raczej nie wydarzyło się nic w czasie współżycia (żadne pęknięcie gumki czy zsuniecie się)
Powoli dostaje szału. okres mam praktycznie regularny i miałam go dostać 29.08, lecz dalej go nie ma. Przed okresem zawsze mam nabrzmiałe piersi, do takiego stopnia, że nie mogę się poruszać z powodu bólu. Teraz ich nie mam, za to pobolewa mnie podbrzusze bardzo często i promieniuje mi to na plecy, niby macica obniżyła mi się tak jak to zawsze przed okresem mam, ale już wariuje i nie wiem co myśleć. Ostatnimi czasy mam bardzo stresujący okres, problemy ze spaniem etc. Nie wiem czy mogło mieć to wpływ na okres ale zażywałam Valused noc z powodu problemów ze spaniem.
Może któraś tak miała?
Pozdrawiam!

reklama
Pamiętaj, że organizm ludzki to nie maszyna, nie musi być idealnie.
Wystarczy, że przez stres przesunęła się owulacja lub był cykl bezowylacyjny (każdej kobiecie może się zdarzyć) więc i okres przyjdzie później.
Skoro nie było niebezpiecznej sytuacji to pewnie w ciąży nie jesteś, dla pewności możesz zrobić test ciążowy.
Proponuję więcej spokoju, gorąca kąpiel i cierpliwie poczekać.
+/- siedem dni między długością cyklu jest całkiem normalne.

Obnizenie macicy to stan patologiczny i bie jest to normalne, wiec chyba o cos innego ci chodzilo.
Organizm to nie zegarek. Czasem cykle moga sie roznic od siebie.

Do góry