reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sprawy urzędowe

reklama
nie Ona jest ubezpieczycielem od wielu już lat, współpracuje z wieloma agencjami ubezpieczeniowymi, za informacje nie pobiera żadnych opłat, dostaje prowizje jeśli uda Jej się ubezpieczyć i co najważniejsze załatwia wszystko sama i nie musisz się męczyć sama z ubezpieczycielami, przyjeżdża nawet do domu, ale nie wiem czy do Ciebie dojedzie

aha tak to wyglada no troszke daleko bedzie miała do mnie hehehe...ale zobaczymy prosze o namiary :)

Kobietki mam jeszcez pytanie ide sie zar4ejestrowac do urzedu pracy zeby miec ubezpieenie zdrowotne..i słyszałam kiedys ze jest takie cos ze jesli oboje małoznków jest bezrobotnych a nie maja prawa do zasiłku to jednemu z nich przyznaje sie taki zasiłek..któs sie orientuje w tej sprawie?

aha tak to wyglada no troszke daleko bedzie miała do mnie hehehe...ale zobaczymy prosze o namiary :)
już wysłałam

Kobietki mam jeszcez pytanie ide sie zar4ejestrowac do urzedu pracy zeby miec ubezpieenie zdrowotne..i słyszałam kiedys ze jest takie cos ze jesli oboje małoznków jest bezrobotnych a nie maja prawa do zasiłku to jednemu z nich przyznaje sie taki zasiłek..któs sie orientuje w tej sprawie?
rodzinny napewno tak, czy dla bezrobotnych chyba nie, ale pewna nie jestem

aisak o ile oboje sie zarejestrujecie to chyba coś tam przysługuje na dziecko, ale nie wiem czy dopiero po porodzie czy jak.. to juz w urzędzie pracy trzeba dopytać...

Wrócę jeszcze raz do macierzyńskiego :happy: właśnie w tv podali, żę zostanie on wprowadzony od połowy 2013 roku. I będzie płatny 100% jeśli zdecydujemy się na pół roku, 80% jeśli zdecydujemy się na rok i 60% jeśli pójdziemy najpierw na pół roku (płatne 100%) i drugie pół roku 60%. Urlop macierzyński trzeba zadeklarować do 14 dni przed terminem porodu, tylko to gwarantuje urlop 100 % lub 80%. Później zostaje tylko ta opcja 60%.
Teraz moje pytanie, czy ja dobrze rozumiem, że my jak urodzimy w kwietniu, to weźmiemy ten urlop pół roku za 100 % i następne pół roku za 60%?? Czy w ogóle nas będzie to dotyczyło, skoro my urodzimy przed wejściem w życie tej ustawy??

Wrócę jeszcze raz do macierzyńskiego :happy: właśnie w tv podali, żę zostanie on wprowadzony od połowy 2013 roku. I będzie płatny 100% jeśli zdecydujemy się na pół roku, 80% jeśli zdecydujemy się na rok i 60% jeśli pójdziemy najpierw na pół roku (płatne 100%) i drugie pół roku 60%. Urlop macierzyński trzeba zadeklarować do 14 dni przed terminem porodu, tylko to gwarantuje urlop 100 % lub 80%. Później zostaje tylko ta opcja 60%.
Teraz moje pytanie, czy ja dobrze rozumiem, że my jak urodzimy w kwietniu, to weźmiemy ten urlop pół roku za 100 % i następne pół roku za 60%?? Czy w ogóle nas będzie to dotyczyło, skoro my urodzimy przed wejściem w życie tej ustawy??

ja zrozumiełam ze to bedzie obowiazywac od wresnia 2013r wiec nie wiem chyba nas wogole

reklama
Do góry