reklama
no mnie roczny urlop nie urządza, czy sie załapię czy nie, chyba że szykowało by sie zwolnienie z pracy. bo sory 60% z paska czy z tego co na rękę dostanę ? jedyna opcja jaka mnie zainteresowala to taka że ja pol roku a M drugie pol może...u mnie taki kanał, że już sie pytaja ile macierzynskiego chcę wybrać...ale jak bardzo bede potrzebna to sie okaże po Nowym Roku :/ i chore, ze od polowy roku bedzie a nie od stycznia bo to niesprawieliwe.
P.S. na pierwszej stronie tego tematu wklejałam kalkulator. możecie sobie posprawdzać na razie wg terminów porodu wyliczonych. po drugie pamiętajcie o tym ze od 38 tyg ciazy jak jestescie na L4 to zaczyna liczyć nam z urlopu macierzynskiego. tylko L4 np od internisty ratuje sprawe do dnia porodu ( przynajmniej tak bylo 5 lat temu)
P.S. na pierwszej stronie tego tematu wklejałam kalkulator. możecie sobie posprawdzać na razie wg terminów porodu wyliczonych. po drugie pamiętajcie o tym ze od 38 tyg ciazy jak jestescie na L4 to zaczyna liczyć nam z urlopu macierzynskiego. tylko L4 np od internisty ratuje sprawe do dnia porodu ( przynajmniej tak bylo 5 lat temu)
Ostatnia edycja:
Iśku chodziło mi o 6 tyg dodatkowych o którym mówią w projekcie "(20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych)"
Urlop macierzyński można będzie wydłużyć od 1 września 2013 r. | rp.pl
to ciekawa jestem, jak nawet przyjmując, że 20 tyg kończy się około 20 sierpnia, biorę sobie dodatkowy, przyjmijmy 4 tygodnie z obecnego stanu prawnego no i wchodzę macierzyńskim, na okres od 1 września, to ciekawe czy wtedy mogę sobie go przedłużyć o te pół roku, hm...
Urlop macierzyński można będzie wydłużyć od 1 września 2013 r. | rp.pl
to ciekawa jestem, jak nawet przyjmując, że 20 tyg kończy się około 20 sierpnia, biorę sobie dodatkowy, przyjmijmy 4 tygodnie z obecnego stanu prawnego no i wchodzę macierzyńskim, na okres od 1 września, to ciekawe czy wtedy mogę sobie go przedłużyć o te pół roku, hm...
Smile_
Antek, Franek i Staś
Felidae - Ja rodziłam 2 lata temu. Miałam zwolnienie od początku grudnia do 27.12 jakoś. Urodziłam 22.12, więc mi to zwolnienie sie automatycznie skończyło wtedy i przeszłam na macierzyńskie.
reklama
Anka4
Fanka BB :)
Dziewczyny, a ja koniec umowy miałam w lipcu i przez to poszłam od razu na L4, żeby mi się chociaż chorobowe należało... Z tego co wiem to na macierzyński się nie załapie, bo nie mam ważnej umowy w dniu porodu:-(Ale właśnie myślę co by tu wykombinować, żeby się jednak na ten macierzyński załapać (zawsze to lżej finansowo). Macie jakieś pomysły??? Może jakaś krótkotrwała własna działalność czy coś? czy ktoś się w tym orientuje???Kurcze przy małym dziecku, to każdy grosz się liczy...
Pozdrawiam;-)
Pozdrawiam;-)
Podziel się: