zmotywowana Waszym zaawansowaniem na temat wózków zrobiłam wczoraj pierwszy wypad na rekonesans w sprawie wózków:-)
oglądaliśmy wiele marek - nastwiamy się jednak na kupno wózka wielofunkcyjnego. No i obejrzałam sobie z bliska x-ladera xa, jedo 4fyn etc...no i wiele wiele innych. Mieszkamy na 3. pietrze więc naprawdę ważna jest dla nas też waga wózka. x-lander niezły ale cięzki jak diabli, gondola ok, oczywiście ma wszeleki zalety o jakich pisałyscie. Ale powiem wam, że jakiś wózek Jedo Fyn4 bardzoej mi się spodobał, wydał mi się także łatwiejszy w prowadzeniu, może to tylko pierwsze wrażenie, w sumie to niewiele można ocenic jeżdżąc po sklepie.
No ale kiedy już debatowaliśy nad wyborem między Jedo a X-Landerem, wpadliśmy na wózek Jane Nomad Air + gondola Capazzo... no i mój A. juz od niego odejśc nie chciał. Wózek jest bardzo lekki - z gondolą waży tylko 11 kg, ze spacerówą chyba około 9, bardzo łatwo się prowadzi, wszystkie częsci super szybko można wpiąc i wypiąć, gondola wprawdzie mnniejsza niż w x-landerze (o około2 cm), no ale spacerówa ma opcję rozkłądania niemal na płasko, dodają śpiworek etc. Poczytałam sobie w necie jeszcze i chyba się na niego zdecydujemy, zrobiliśmy wywaid ze znajomymi, którzy go użytkują od 6 m-cy, jedyny mankament to cena..komplet to około 3tys PLN. Ale dogadaliśmy sie z tymi znajomymi - pożyczą nam gondolkę, a my dokupimy używaną spacerówę + fotelik (nowy) i będzie ok.. ale gdyby nie ten Jane to chyba decydowałabym się na Jedo..