reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2014 :)

Ewelinka na truskaweczki zapraszam do mnie bo juz ich calkiem sporo w sklepach:tak: a w lato jak juz beda takie w gruncie to niedaleko mamy taka farme ze jedziesz i zbierasz sobie sam tyle ile potrzebujesz i ceny sa calkiem fajne ...wiec juz sie nie moge doczekac.

Wiecie na co naszedl mnie smak ostatnio kupilam zjadlam dwa razy i sie chyba uzaleznilam tam byl taki delikatny ale gesty twarozek i on byl z dodatkiem zblendowanego mango...no po prostu pysznosci...

reklama
Ewelinka, ja wczoraj w Lidlu kupiłam truskawki, bo myślałam, że da się je zjeść, a tu lipa. Jak M wróci, bo musiał jechać, to jedziemy do sklepu po śmietanę 36% i zrobię biszkopt z bitą śmietaną z truskawkami i z galaretką ;) Szkoda mi truskawek, aby wyrzucić, to trzeba coś zrobić nich.

Aschlee, Kochana jesteś :*:* Zapisałam przepis :D

Mychunia, jak lubisz robić pierogi, to zrób mi trochę :D Nie no żartuje :) Jakbym miałam przepis i trochę czasu, to sama bym zrobiła :)

bada, Ty masz dwóch chłopców, a ja dwie dziewczynki i marzy nam się synek :)

Nuuuśka, lista była spora i jeszcze wcześniej z Centką prowadziłam ją :) Ze starych staraczek bardzo mało dziewczyn zostało i mam nadzieje, że zaraz też przejdą na liście do ciężarnych :)

Susel, Watpliwosc, zasłużyłyście na II kreseczki :*

Ostatnia edycja:
Aschlee25 no to ladnie wyszlo tobie 140 pierogow.. ja ja robie to robie ok 50... ale ja robie troche wieksze, bo moja mama robi mniejsze i wychodzi jej duzo...dzieki za przepis... musze sobie go spisac...:-)

Nuuuśka tak dalej w GC ale mam mieszane uczucia do kliniki i do lekarza.. widzialas jak wyremontowali i powiekszyli ? widac ze kasa i kasa !! dobrze ze znalazlas gina ktory ciebie zaczyna dobrze leczyc... a skad go masz? z Katowic?

ewelinka_shn moja tesciowa robi dobre pierogi z miesem... ale jednak chyba wole ruskie hehe:-)

Malus wpiszesz mnie na 1-2 maj na @

mychunia to ja poprosze kilka skoro lubisz robic pierogi hehe :tak:

Odnosnie truskawek to faktycznie u nas jakies przerosniete sa i nie bardzo mam ochote takie kupować...

ewelinka no tak to prawda - terazniejsze truskawki strasznie przerosniete sa :-p ale mimo wszystko smaczne, zjadlam juz pare razy nie obsypalo mnie wiec uwazam ze nie sa takie zle :happy2:

malus no tak...wierze ze najpierw sama siebie wyprawisz a potem zajmiejsz sie reszta :)))

olusia z Katowic, w sumie trafilam do niego dzieki dziewczynie z moejgo watku bo nawet nie wiedzialam ze u Nas jest Poradnia Leczenia Nieplodnosci. A jest takowa, na Powstancow :blink: gin mimo ze mlody, ma zupelnie inne podejscie do tematu widac, ze ma pojecie o tym o czym mowi, a pracuje w Rudzie w Szpitalu gdzie ordynatorem jest dr Sodowski, moze obilo Ci sie to nazwisko o uszy - wlasciciel Kliniki Invimed niedaleko mnie.

Starające się: 13 do potwierdzenia
II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>3,X'14=>9,X'14=>3,XI'14=>3

Grudzień 2014
mychunia,Kraolina,ewelinka_shn

Czekamy na potwierdzenie:

julia0903 - @5.04

Kwiecień:

kasikz - @6.04
jołasia - @7.04
Blair87 - @9.04
jussastar - @9.04
KasiaP - @10
.04
Anulka1988 - @12.04
mligocka - @12.04
Nuuuśka - @17.04
ulenka7883 - @20.04
watpliwosci - @25.04

Maj:
susel - @1.05
Olusia7982 - @1-2.05

Poczekalnia:
wandzia_23,malenka100,missiiss1301,fox,Leemonca,Co nti,Dominika_89,kalisia,Gochson,Bezdzietna,Agaawaa ,Lisica.,AsiaSz,dziuneczka,Kocicowa_Mama,JustynaU, karolina859

Malus mowisz i masz:-D

Pierogi ciasto na ok 75 sztuk :
450 g mąki pszennej*
duża szczypta soli
375 ml gorącej wody
50 g masła

• Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Do gorącej wody włożyć masło i roztopić, stopniowo wlewać do mąki, mieszając wszystko łyżką. Połączyć składniki i wyłożyć je na podsypaną mąką stolnicę. Wygniatać ciasto rękami przez około 7 - 8 minut, podsypując w razie konieczności mąką, tak aby ciasto się nie kleiło.
  • Włożyć do miseczki i przykryć wilgotną ściereczką, odstawić na 30 minut. Wyłożyć ciasto na stolnicę i powygniatać przez około 1 - 2 minuty, następnie podzielić na 3 - 4 części i kolejno rozwałkowywać każdą na cienki placek (około 2 - 3 mm), obsypując stolnicę i wałek mąką.
Farsz ja akurat robilam z miesem i cebulka.Zmielilam miesko, podsmazylam na patelce z cebulka i przyprawami i gotowe :)

Matik no mnie troche zeszlo robilam je ok 3 godziny:zawstydzona/y: ale przynajmniej wyszlo ich troche:-D

Malusiolka dzieki za wpisanie mnie do listy...:-)

Nuska... wlasnie na powstancow to moj m kiedys sie leczyl... a nigdy tam nie bylam ja osobiscie u żadnego lekarza.. hmm nie znam tego lekarza, ale moze moja kumpela bedzie znac bo pracuje w Ligocie na ginekologii... spytam sie jej... chociaz jesli dr Sodowski jest ordynatorem w Rudzie Śl to pewnie nie zna go.. Odnosnie lekarzy w Invimed nie znam w ogole... ale czekaj... mam kolezanke ktora tam dostala sie do rzadówki to jej sie zapytam...:-) tak jak pisalam mam wiele watpliwosci co do kliniki, chociaz podejrzewam ze wszystkie kliniki dzialaja podobnie.. hmmm

Ale mi smaka na robiłyście! A ruszę się zaraz i sałatkę zrobię :-) My już po obiedzie u rodziców dziś;-) trzeba korzystać z możliwości leniuchowania kuchennego, nie powiem lubię gotować ale jedynie jak mam wenę ;-)

reklama
Olusia ja do GC bym nie poszla powiem Ci. Jakos odpycha mnie ono strasznie...nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie ze oni poprzez swoja renome i popularnosc zaczeli dzialac na ilosc, a nie ja jakosc, bo prawda taka, ze bedac na wizycie u dr Mercika nie uslyszalam ze zrobimy to czy tamto, ale od razu skierowal mnie do Kliniki i bez zadnych badan stwierdzil ze trzeba robic IUI skoro sie nie udaje. Na Powstancow przyjmuje dr Kierach :blink:
A co samego Invimed-u nie wiem za wiele o Nich ale opinie maja dobre, moze dlatego ze sa mniej znani od GC...ciezko ocenic. Ale specjalistow maja swietnych, zastanawialam sie tylko czy u Nich rowniez mozna sie dostac do rzadowki ?

mimozama widze ze Ty jestes po trzech nieudanych IUI tak ? no wlasnie...czytalam wiele i procent par ktorym udaje sie poprzez IUI jest malutki :zawstydzona/y: byl moment ze zaczelam sie zastanawiac czy nie startowac od razu z ivf ale na razie jeszcze sie wstrzymuje, glownie przez koszty jakie sie z Nia wiaza.
Powiedz mi Ty juz jestes po jakiejkolwiek stymulacji jesli chodzi o program ?

Ostatnia edycja:
Do góry