Asiaa' - brak tarczycy to poważny problem, co nie o powiem na ten temat bo mi tarczycę niszczy zapalenie hschimoto. Pewno niedlugo nie bedzie po co robic usg nkontroli bo i tak tarczyca juz jest tak mala ze niedlugo pewno znikne. Nawet jezeli to nie ciaza a kochalas sie bez zabezpieczenia, nie masz stu rocentowej oewnosci musisz wykluczyc ewentualna ciaze przed wizyta u lekarza. Teraz byly swieta, bieganina itd, przyszla wiosna. W takiej sytuacji moglo sie conieco poprzestawiac. Lepiej wpierw sprawdzic. Nie masz yarczycy, jestes na sztucznych hormonach wiec kolejno wyklucz ciaze, pozniej do lekarza rodzinnego, moze cos pomoze, jezeli nie to ginekolog i endokrynolog. Cos wplywa na poziom hormonow zatrzymujacych okres. @jest wrazliwa i tak, wysoki poziom prolaktyny mogl ja zatrzymac, jest to mozliwe przy '' chorej tarczycy''.
Aschle, no to przykro, ja swego psa luzem na ulicy nie puszczam, bo tak nie wypada. Poza tym nawet w ogole nie wychodE z nim bo jak ma sie nas uczepic jakiszzluzny burek lub mam sie urzerac z glupim zarozumialym wlascicielem to mnie trafia.
Poza tym jak juz masz tego psiaka to moze bys wstawila nowe foto. Od tamtego czasu juz troszke urusl. Pewno jest piekny.
Iwo,- wspolczuje ci tego biegania z mloda. Ze tez cos sie przypaletalo. Moe ona ma mlodzincze zapalenie stawow. Zaczela bardziej rosnac i wszystko ja teraz boli. Ja pamietam, ze sama nie spalam po nocy, wszystko mnie bolalo praktycznie caly czas. W drugiej klasie podstawowki na komunie wzrost mert z hakiem a po wakacjach bylo juz prawie 140 cm. To wszystko poprzedzily straszne dni z bolem i cierpieniem. Straszna to choroba bo w bardzo ingeruje w organizm ale mozna ja opanowac. Tylko potrzeba dobrego lekarza i uporu.