Witam Wszystkich cieplutko ! To będzie mój pierwszy post. Ja również z mężem staram się o dzidziusia. Opiszę naszą historie. Od roku zażywam kwas foliowy, od kilku miesięcy staramy się (ale z małymi przerwami). Ja od zawsze mam bardzo nieregularne cykle (co 40-45 dni), nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale od czasu rozpoczęcia serduszkowania zaczynam się zastanawiać czy to ma jakiś wpływ. Mieszkamy zagranicą i będąc w PL ( w lutym i w czerwcu ubiegłego roku) byłam u ginekologów z moimi obawami. Obaj stwierdzili, że jeśli staramy się o dziecko to należy zostawić tak jak jest (bo jedyny sposób to są hormony). Pytałam się czy mam zrobić jakieś badania, a oni że nie bo robi się dopiero po 2 latach prób, że na razie nie ma potrzeby, żebyśmy się starali to na pewno nie długo się zobaczymy ponownie, bo kobiety które mają nieregularny okres również szybko zachodzą w ciąże. Powiedziałam im, że mam obawy odnośnie występowania u mnie zaburzeń hormonalnych w związku w nieregularnym @ (mam kilka ciemnych włosków na piersiach i na brzuchu- to zapomniałam muu powiedzieć) - a lekarz odpowiedział mi, że żebym nie czytała tak dużo internetu.. Zrobił mi usg i nie było widać lewego jajnika i nie wiem dlaczego, czy któraś z Was tak miała? Dodam, ze 2 lata temu poroniłam w 5 tyg. samoistnie. Zaczęłam obserwować swój cykl i dzisiaj jest 33 dzień i nie zauważyłam żebym miała owulacje do tego czasu( zrobiłam dwa testy owulacyjne - wynik negatywny). Wiem, że przez cały mogą zdarzyć się 2-3 cykle bezowulacyjne i jeśli ja mam okres nieregularny to mam jeszcze mniejsze szanse... Staramy się serduszkować co 2-3 dni. Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała nieregularne cykle i zaszła w ciąże? Koleżanka z pracy doradziła mi żebym najpierw wyrównała miesiączkę, porobiła na własną rękę wszystkie badania i poszła tutaj do lekarza i powiedziała mu że staramy się już ponad 2 lata bo w innym przypadku odeślą nas z kwitkiem.. jestem za granicą więc język to jest blokadą ale chyba będę musiała się przełamać i może zechcą nam pomóc. Z góry dziękuję za wszystkie opinie. Pozdrawiam !