reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2014 :)

AnnaMaria witaj w klubie ja też sobie szydełkuje :-)

zawiszka witaj :-)

moje dziecię od dwóch dni sobie coraz śmielej bryka co mnie bardzo cieszy :-) a upały spędzam w domu, bo sama nie wychodze...

reklama
ja już po, miałam usg ale chyba nic tam nie było bo lekarz nic nie powiedział tylko przepisał clo i dupka. także dzięki za miłe słowa i podtrzymanie na duchu :tak::tak::tak: @ póki co nie ma choć dziś z rana to już myślałam, że lada chwila :no::no:
czy któraś z Was bierze te "wspomagacze"?? ja mam brać po 2x1 jedno i drugie, czy nie dużo??

Ostatnia edycja:
Mychunia super !!! dzidzius zaczyna wynagradzac mamusi ze tak dlugo czekala :) nawet nie wiesz jak się ciesze po tym co przeszlas ze juz wszystko jest dobrze i jestes taka szczesliwa !!! Plakalas jak pierwszy raz kopnął ?? ja to chyba jak w koncu sie uda i poczuje ruchy to sie zaleje lzami :p ucaluj Okruszka od Cioci !!

AnnaMaria Shawty ile sie juz staracie ?? ktory to cykl ?

Anulka a czemu zrezygnowalas z inofolicu ?? bo ja szczerze nie czuje zadnych zmian w organizmie ale 3 miesiace pobiore i zobaczymy czy zadzialaa ..

Malena100 a nie pytalas dokladnie lekarza? ...
Watpliwosci3 - nie wiem czy brac pod uwage ten czas kiedy chcieliśmy mieć dzidzi ale nie na siłe i poprostu staraliśmy się ale bez nacisku i bez obliczania dni oraz obserwacji - jeśli tak to już ponad rok albo i więcej... a tak z obliczaniem i obserwacja - 1 cykl, który był nieudany.

Ale jeszcze nie robiliśmy żadnych badań - więc chcę postarać się tak jeszcze kilka cyklów i wtedy niestety trzeba bedzie zrobić badania szczegółowe...

Malena100 a nie pytalas dokladnie lekarza? ...
Watpliwosci3 - nie wiem czy brac pod uwage ten czas kiedy chcieliśmy mieć dzidzi ale nie na siłe i poprostu staraliśmy się ale bez nacisku i bez obliczania dni oraz obserwacji - jeśli tak to już ponad rok albo i więcej... a tak z obliczaniem i obserwacja - 1 cykl, który był nieudany.

Ale jeszcze nie robiliśmy żadnych badań - więc chcę postarać się tak jeszcze kilka cyklów i wtedy niestety trzeba bedzie zrobić badania szczegółowe...
powiem szczerze, że nie :zawstydzona/y: fajny jest z niego gość i raczej dyby było coś na usg widać to by mi powiedział. mam czekać na miesiączkę i działać ze wspomagaczami. trochę się ich boję :szok::szok::-D

Ja biorę Inofolic 2x1..rano i wieczorem.
Marudziłam, że nie czuje różnicy, ale zaczynają mnie chyba jajniki boleć..nie zwracałam wcześniej na to uwagi więc nie wiem co to za ból.
Co do starań to u mnie będzie w sumie 2 cykl..bo pierwszy to jeszcze taki luźny był. teraz się spięłam i obserwuje wszystko ;)

Z tym, że w tych ostatnich latach co staraliśmy się bez nacisku - przeszliśmy tyle stresów od stresów dot. pracy, studiów, po stresy rodzinne (ciężkie do przejścia), więc tłumaczę sobie że to też mogło wpłynąć - dopiero tak naprawde od kilku miesięcy jest spokojnie i bez nerwów:) więc może się uda...

ja regularnie staram sie od czerwca 2013 a zaczelismy od listopada 2012 ale moj facet mieszal w niemczech a ja w pl do czerwca wiec widzielismy sie 4dni w miesiacu/4 dni na dwa miesiace ... czyli intensywne licze od czerwca ... teraz mielismy dwa miesiace przerwy bo nie wyrabialam psychicznie i mnie wszystko dolowalo .. w tym miesiacu zaczelam od nowa ;p wiec mozna powiedziec ze intensywnych staran rok ..

Shawty - to narazie krotka droge przeszlas wiec mam nadzieje ze juz niedlugo bedziesz w ciazy !! :) ile masz lat ?? ja 21 i jestem tu namlodsza ; )

Anna - z calego serca życzę Ci dwóch kreseczek !!! nasza forumowa Anulka starala sie dwa lata i w pierwszym cyklu z inofolikiem zaszla w ciaze !! a juz za pare miesiecy bedzie tulila Szymka !!
Ja też jeszcze nie robilam badan .. zwlekalam ile moglam bo mnie te badania przytlaczaly ale pora sie ogarnac i jak bede w Polsce to porobie troche badan ... koniec liczenia na cud :p

reklama
malena na tym etapie to tylko świetne USG i dokładnie oglądanie macicy pod kątem pęcherzyka moze ciążę wykazać... myślę, ze za wcześnie po prostu ...jeśli ciąża jest oczywiście... ja tam na Twoim miejscu naprawdę nie traciłabym nadziei dopóki @nie przyjdzie.

Do góry