E
Em82
Gość
Które żelazo bierzesz?Tak, moim zdaniem to podstawa przy staraniach. Ja biorę Ovarin, wit D3+K2, selen, cynk, żelazo i omega 3
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Które żelazo bierzesz?Tak, moim zdaniem to podstawa przy staraniach. Ja biorę Ovarin, wit D3+K2, selen, cynk, żelazo i omega 3
Hahaha no tak[emoji28]W płynie, bo jakie by inne [emoji23] Zobacz załącznik 1284962
Owulacja Ci sie przesunie jestes jeszcze przed z tego co sie orientuje pecherzyk peka przy wielkosci 20-26mm nie wiem xzy jest tak u kazdej kobietyCześć dziewczyny. Wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa. Opowiedziałam o moim dużym krwawieniu po stosunku (bo nie nazwę tego planowaniem, delikatnie plamie jeszcze dzisiaj). Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że owszem mam nadżerkę, ale jest ona dość mała. Nic sobie nie uszkodziłam, a krwawienie równie dobrze mogło być około owulacyjne i "normalne". Przy czym: mi wydawało się, że owulację mogłam mieć 14.06 (kłuło mnie w prawym jajniku, potem mocno pulsowało i miałam ogromną ochotę na seks mimo zawalonych zatok), aplikacja pokazuje owulkę na 17.06, a w badaniu wyszło, że jej jeszcze nie było. Mam pęcherzyk 16mm na prawym jajniku. Czyli wychodzi na to, że owulacja będzie pewnie za ok. dwa dni? Jak to jest dziewczyny u Was?
Podsumowując, takie krwawienia mogą się zdarzać, nadżerka jest niewielka. Plamienia możemy zniwelować antykoncepcją, albo ciążąMam wrócić po @ na cytologię.
Chyba nawet od 18mm może już pękaćOwulacja Ci sie przesunie jestes jeszcze przed z tego co sie orientuje pecherzyk peka przy wielkosci 20-26mm nie wiem xzy jest tak u kazdej kobiety![]()
Też sobie od razu to sprawdziłam. Czytałam też, że po przekroczeniu 10mm rośnie 2mm/24h. Byłam chora, więc jak najbardziej przypuszczałam, że owulacja może się przesunąć. Choć dziwne jest to, że wydawało mi się, że była wcześniejOwulacja Ci sie przesunie jestes jeszcze przed z tego co sie orientuje pecherzyk peka przy wielkosci 20-26mm nie wiem xzy jest tak u kazdej kobiety![]()
Ginekolog powiedział, że jeszcze z monitoringiem mam poczekać czy pojawi się teraz miesiączka czy nie. Testy owulacyjne robiłam, ale moja psychika siadała wiec zrezygnowałamHeja po to tu jesteśmy żebyś mogła się wyżalić [emoji4] Kochana a robisz jakieś testy, monitorg?
HejCześć dziewczyny. Wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa. Opowiedziałam o moim dużym krwawieniu po stosunku (bo nie nazwę tego planowaniem, delikatnie plamie jeszcze dzisiaj). Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że owszem mam nadżerkę, ale jest ona dość mała. Nic sobie nie uszkodziłam, a krwawienie równie dobrze mogło być około owulacyjne i "normalne". Przy czym: mi wydawało się, że owulację mogłam mieć 14.06 (kłuło mnie w prawym jajniku, potem mocno pulsowało i miałam ogromną ochotę na seks mimo zawalonych zatok), aplikacja pokazuje owulkę na 17.06, a w badaniu wyszło, że jej jeszcze nie było. Mam pęcherzyk 16mm na prawym jajniku. Czyli wychodzi na to, że owulacja będzie pewnie za ok. dwa dni? Jak to jest dziewczyny u Was?
Podsumowując, takie krwawienia mogą się zdarzać, nadżerka jest niewielka. Plamienia możemy zniwelować antykoncepcją, albo ciążąMam wrócić po @ na cytologię.
Ja brałam albo mama dha premium albo fertilwoman. W zeszłym miesiącu zaczęłam brać wit C (800), magnez b6 forte 400, a od tego jesze miovelię nac na początku cyklu i cały cykl miovelię (a potem wymieniłam na ovulomed max) i pierwszy raz od pół roku miałam w końcu owulację!! Brałam też clo, ale w zeszłym cyklu też brałam + ovitrelle i wtedy pęcherzyk nie pękł. A w tym pękł sam, czyli coś zadziałało w końcu.O dziewczyny, mialam zapytać. Czy przyjmujecie kwas foliowy? Lub jakieś witaminy dla kobiet starających się? Ja w sumie biorę, Pregnę start, ale może jest coś lepszego?