Madame JS
Fanka BB :)
Mój też tak mówi ;-)Moja ginekolog mówi, że minimum 36 godzin do owu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój też tak mówi ;-)Moja ginekolog mówi, że minimum 36 godzin do owu
U mnie też ok 30h po zastrzyku była owu.
Zazuu, czytałam twój post parę str wcześniej, ty miałaś poronienia samoistne czy z zabiegami? Pytam odnośnie wzowy starańJestem po wczorajszym zabiegu (ogólnie na caaaałe szczęście obyło się bez traumy po tabletkach jak poprzednim razem, ufff [emoji172]) i już pracuje główka kiedy znów zacząć się starać...
Generalnie wielu lekarzy teraz mówi że jak samo się oczyściło w USG ok to można starać się od razu... Mówi się nawet że wiele osób zachodzi właśnie w ciągu 3 miesiący po poronieniu (faktycznie mam trochę takich znajomych) choć mi akurat ta nadzieja się nie spełniła ale mieliśmy zielone światło zaraz w pierwszym cyklu po poronieniuW zasadzie nic nie powiedział, ale to było na wizycie, gdy sprawdzał czy się wszystko wyczyściło po poronieniu czy zabieg. Na szczęście zabieg nie był konieczny i kazał przyjść po @ na badania i "po miesiącu wrócić do witamin, a po 3 do starań". Ja byłam wtedy jeszcze trochę w szoku i nawet nie zapytałam z tego wszystkiego. Zastanawiam się też nad innym lekarzem bo ten nie do końca mi pasuje, ale jest postrzegany jako specjalista od trudnych przypadków. Tylko ma chyba ze sto lat i bardzo specyficzny styl![]()
Czyli czekałaś na pierwszy okres, czy po zabiegu po kontroli odrazu działanie? Mój gin ost kazał czekać, ale na pewno nie będę już czekać 3mcyJedno samoistne i jedno zatrzymane z łyżeczkowaniem po każdym starania od razu
Mi jeszcze zostały dwa cykle na sprawdzenieGeneralnie wielu lekarzy teraz mówi że jak samo się oczyściło w USG ok to można starać się od razu... Mówi się nawet że wiele osób zachodzi właśnie w ciągu 3 miesiący po poronieniu (faktycznie mam trochę takich znajomych) choć mi akurat ta nadzieja się nie spełniła ale mieliśmy zielone światło zaraz w pierwszym cyklu po poronieniu![]()
Też sobie tak kiedyś obiecałam ale nie wytrzymałampodbijam stawkę! Wymyśliłam, że będziemy się bzykać jak stary będzie chciał, ja będę siedzieć cicho jak myszka, a on wie tylko kiedy mam okres - na innych fazach cyklu się nie zna (jedynie potrafi stwierdzić kiedy jest bardziej mokro). I się nie złamię! Zobaczycie!
A u mnie weekend zaczął się w środęEj jaki weekendprzecież piątek to nie weekend
![]()
Właśnie chłodzi mi się wino z Bułgarii kupione w 2016Miłego piątku dziewczynywino w dłoń i niech rośnie endometrium
![]()