reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
tymonka tulam,,i witaj w @ watych....hyh

mmm ja tez juz ogladalm i wczoraj i tak ryczalam jak bobr..

ja robie obiadek zaarz moj bedzie wiec zmykam

Hej:)
Fryzurka super wyszła:)))

Mam wyniki mundża,ktoś podpowie co i jak?Bo nie ma norm:(

ILOŚĆ EJAKULATU 2,5ml
BARWA kremowa
pH 7.9
KONSYSTENCJA wodnista

Liczone w 1ml:
PLEMNIKI ENERGICZNE O RUCHU POSTĘPOWYM 28,0mln
PLEMNIKI ENERGICZNE O RUCHU INNYM 22,0mln
PLEMNIKI SŁABE O RUCHU POSTĘPOWYM 10,0mln
PLEMNIKI SŁABE O RUCHU INNYM 6,0mln
PLEMNIKI MARTWE 110,0mln

RAZEM PLEMNIKI O RUCHU POSTĘPOWYM 38,0mln
LEUKOCYTY pojedyncze

Strasznie dużo martwych!!!!!!!!!!!!!Co to znaczy?Bardzo źle????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie wiem moj ma zawsze powyżej 5 ml, no ale najważniejsza jest ilość, a ilść u Twojego mężą jest SUPER!!

No to ok...a podobno właśnie liczy się ilość plemników na 1ml a nie ilość ejakulatu,w poniedziałek podjadę do laboratorium i poproszę o dokładną interpretację lub normy.
Martwi mnie tylko ta niesamowita ilość martwych....

oliwka, zaraz porównałam z wynikami mojego. Moim zdaniem objętość ok, u nas w normach napisali, że powinno być 2-6. Plemników o ruchu postępowym szybkim powinno być więcej niż 20 mln, więc tu ok. Tych martwych rzeczywiście dużo, mój miał 12 mln nieruchomych(nie wiem czy martwych, napisali nieruchome).
Najważniejsze, że tych o ruchu szybkim jest odpowiednia ilość.

A juz doczytałam, mój miał 10% martwych.

Ostatnia edycja:
reklama
No są normy ale większość w %.
Martwią mnie te martwe,bo to b. duża ilość w porównaniu z innymi...
Muszę poczekać do poniedziałku.

Do góry