reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania o ciążę nie wychodzą

Manu98

Zaciekawiona BB
Witam drogie panie.
Może któraś z was była w podobnej sytuacji do mnie.
Dziś jestem w 18 dc, mam podejrzenie pcos ale jeszcze muszę zrobić badania krwi, 21 pęcherzyków na prawym jajniku i 17 na lewym.
Staramy się od sierpnia 2024 i poszliśmy dwa dni temu na pierwszą wizytę do kliniki niepłodności.
Był to mój 15 dc okazało się że na lewym jajniku jest widoczny pęcherzyk dominujący przedowulacyjny tak napisała pani ginekolog, miał 17 x 14 mm, w tamten dzień zrobiłam test owulacyjny ale była tylko blada krecha, dzisiaj powtórzyłam i wygląda tak jak na zdjęciu.
Partner ma już jednego syna więc wątpię że problem leży po jego stronie, dlaczego mimo tego że wzrastają pęcherzyki i rośnie poziom LH od 10 miesięcy nie mogę zajść w ciąże? Czy według was pozostaje tylko in vitro?
IMG_1989.jpeg

reklama
Witam drogie panie.
Może któraś z was była w podobnej sytuacji do mnie.
Dziś jestem w 18 dc, mam podejrzenie pcos ale jeszcze muszę zrobić badania krwi, 21 pęcherzyków na prawym jajniku i 17 na lewym.
Staramy się od sierpnia 2024 i poszliśmy dwa dni temu na pierwszą wizytę do kliniki niepłodności.
Był to mój 15 dc okazało się że na lewym jajniku jest widoczny pęcherzyk dominujący przedowulacyjny tak napisała pani ginekolog, miał 17 x 14 mm, w tamten dzień zrobiłam test owulacyjny ale była tylko blada krecha, dzisiaj powtórzyłam i wygląda tak jak na zdjęciu.
Partner ma już jednego syna więc wątpię że problem leży po jego stronie, dlaczego mimo tego że wzrastają pęcherzyki i rośnie poziom LH od 10 miesięcy nie mogę zajść w ciąże? Czy według was pozostaje tylko in vitro?
Zobacz załącznik 1708001

Ale dlaczego nie wzrastają? Skoro miał 17mm, teraz masz pik to wszystko sie zgadza. Idź na USG po weekendzie to sprawdzisz czy owulacja już była.

Pęcherzyk może pękać od 18mm do 26mm

Partnera syn ma 3 miesiące?

reklama
Do góry