reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania o dziecko a nastrój po zajściu w ciążę

Ja się autorki zapytałam, zupełnie niezlosliwie.
Jak nie złośliwie, to odpowiem :) Po prostu nadszedl ten czas, kiedy brakuje czegoś, co cię dopełni.. Na widok dzieci też chcialam miec swoje, poczulam instynkt. A te obce dzieci... Nie denerwują mnie wszystkie, niektóre są urocze. Nie wiem, czy to ich wina czy rodziców, że wkurza mnie ich zachowanie, a niektóre są naprawdę źle wychowywane. Oczywiście 'ja bym zrobiła to lepiej' - jak mówią tutaj dziewczyny 😉

reklama
Po pol roku starań, jestem w 6 tygodniu ciąży. Naprawdę bardzo tego chcieliśmy i ta wiadomość nas ucieszyła. To dlaczego od dłuższego czasu mam tylko negatywne myśli? Nie potrafię się cieszyć z nowego stanu. Myślę tylko jak nam było dobrze do tej pory, spokojne życie... A teraz taka odpowiedzialność! Czy dam radę? Czy dziecko będzie zdrowe? Jak pogodzimy to z pracą? Czy ja w ogóle pokocham to dziecko? Nie lubię obcych dzieci, szczerze mówiąc, to nawet mnie drażnią. Dzieci siostry są fajne, ale to kilka godzin zajmowania się nimi.
Czy będę dobrą matką? Dziewczyny, czy Wy też tak macie? :(
Ja tak nie miałam. Ja się panicznie bałam, że to nie jest prawda, że coś się stanie... Ale wiem, że wiele kobiet tak właśnie się czują i mają do tego prawo. Poukładasz sobie wszystko w głowie na spokojnie, oswoisz się z myślą. Myślisz, że jakakolwiek ze złych matek martwi się tym, że będzie zła? Będziesz nieidealna i bardzo dobrze🙂 coś się uda, coś się nie uda, tak jest w życiu🙂 aaaa zmiany hormonalne II trymestru zdziałają cuda i wiekszość problemów zmniejszy się o conajmniej połowę🙂

Do góry