reklama

Starania od jesieni 2013

• Starter tematu Starter tematu kobietka22
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co Ci Katunia wysłać? Takie szszłyka z piersi papryki i cukini? Czy moze sałatki makaronowej albo z wedzonym kurczakiem;-)
Albo kawałek torciku jogurtowo bananowego;-)

reklama
Cześć dziewczyny!!

Fimka to głównie do Ciebie pytania ode mnie :) ale czekam na inne odpowiedzi jak coś wiecie.

- Czy usg dopochwowe może stwierdzić czy to jest torbiel "zwykła" czy krwotoczna? BO w sumie dr mi nic nie powiedziała, ponadto, że taka się może zdarzyć.

- I nie wiem sama jak z tym współżyciem. Ogólnie mówiła że wstrzymujemy się, ale szkoda mi trochę tych miesięcy. A może to powiedziała ze wzgląd na tą jedną dużą torbiel..

Pytanie1. Tak, usg dopochwowe może stwierdzić. Ale sprzęt musi być w miarę dobry. Mój poprzedni ginekolog nie widział i nie był nigdy pewien co to. Obecny jest pewien. A rozpoznał ją tak, że nie ma w niej innego koloru niż czarny. Mam też torbiel w drugim jajniku, niekrwotoczną i są w niej widoczne na obrazie jakby cienkie przezroczyste nitki (czyli tkanki) :) To świadczy o tym, że nie ma tam samej krwi... I wtedy wszystko jest ok, bo to na 99% ciałko żółte (może i przerośnięte, ale jednak, albo inny niż krew płyn). Ale, nie wiem czy wiesz, że "torbiel krwotoczna" występuje też do 5 dni po owulacji. Wzięłam ją w cudzysłów bo to tak naprawdę ciałko żółte, które przy uwalnianiu komórki jajowej naruszyło jakąś tkankę wewnątrz siebie i wylała się w nim krew. Lekarz też to u mnie podejrzewa.

Pytanie2. Po co się wstrzymywać? Mi wręcz zalecali współżycie. Bo zajście tylko unormuje hormony, a torbiele się wchłoną. Może odradziła Ci, ze wzgl. na to, że może Cię boleć. Mnie boli w każdej innej pozycji niż klasycznej ;) Ale normalnie z torbielą da się zajść ;)

Z luteiną Ci nie pomogę... Biorę Duphaston, niby też progesteron, ale mi temp. skoczyła.
@ nie mam nadal, a skończyłam brać w pon.

Domka mniam ;-) mnie iwostin uczula, obecnie testuję podkład z biodermy ale jest tylko w jednym kolorze i ciut dla mnie za ciemny, poza tym ja mam oliwkową cerę i jeszcze nie znalazłam dobrego fluidu który nie odroznialby się :-/ w zasadzie był jeden z kryolan, kolor idealny, ale tak mnie skóra swedziala że poszedł do kosza.

Hej Bella nie,no ci ty;-) lubie piec i pichcic;-)

Iwonka to włanie cebuszka która kiedys wam pokazywałam ze jest rewelacyjna.

Ja ostatnio miałąm krem BB z garniera,ale ja musze zmieniac podkłady bo po jakims czasie buzia brzydko wygląda;-)
Tez mało kiedy sie maluje;-)

Bella kiedy idziesz do Gina? M już wie?

Padam na twarz,dzis chyba nie bedzie przytulanek tylko ten kłoding na łożingu heheheh

Ostatnia edycja:
reklama
Iwonka Oriflame... Nie dla mnie :(
Fimka Revlon jest ok ale musiałabym mieszać ze sobą dwa odcienie. Ostatnio czaję się na firmę Kett. Mają oliwkowe odcienie. Tylko próbki strasznie drogie, za 3g ponad 60zł :-/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry