reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dzięki za wszystkie słowa dziewczyny! :) Na pewno się nie poddam bo dzidziol to moje największe marzenie także walczę dalej ! :)
Świeża jestem na forum, więc tym samym mało interesująca :) Dla pocieszenia podam Ci przykład. Koleżanka starała się o maluszka od lipca ubiegłego roku, lekarz, badania piguły, testy owulacyjne chyba wszystko co możliwe - no i marzyła, marzyła, myślałą, sniła, płakała, az w końcu stwierdziła, ze robi miesiąc przerwy w staraniach bo jest zmęczona tym wszystkim i co? i wasnie w tym miesiącu się udało :)
Może warto odpuścić :)

reklama
Ja w tym cyklu tak się nakręciłam, ze o niczym innym nie myślałam tylko o dziecku, a jak już było po owulacji i była szansa, to matko i córko jakie ja znaki w sobie widziałam :) chyba wszystko cio jest na necie opisane, to u mnie wystąpiło :)
a jak wczoraj rano poleciałam zrobić test i mnie @ zalała to mi wszystkie siły odeszły, myślałam, że się z toalety nie podniosę. Już miałam ochotę urlop na żądanie brać i spędzić dzień w łóżku zalewając się łzami. Na szczęście poszłam po rozum do głowy, kopa w dopę sobie zasadziłam i wróciłam do normy.

Widzę, ze dużo wiesz to jeszcze spytam :)
Oczywiście kwas foliowy biorę od początku czerwca, ale ja nie o tym.
Lekarz kazał mi brać luteinę pod język od 15 do 25 dnia cyklu, później test i jak ciąża to brac dalej, a jak nie ma ciąży to odstawić i w kolejnym cyklu od nowa. A co jesli się okaże, że jestem w ciąży, ale za wcześnie na test i wyjdzie negatywny, czy odstawienie luteiny nie wywoła przypadkiem @ i tym samym nie utracę ciąży?

Luteina prócz wywoływania normalnie @ na też drugie zadanie podtrzymywać ciążę, więc nawet będąc w ciąży z testem negatywnym odstawisz lutkę nic się nie stanie, po prostu @ nie przyjdzie test powtarzasz kilka dni później wychodzi pozytyw i zapewne gin każe Ci jeszcze przez jakiś czas brać lutkę.

I mała prośba do Ciebie, staraj się nie pisać dwóch postów jeden pod drugim, edytuj pierwszy i dodawaj resztę informacji, tak przynajmniej forum będzie przejrzyste.

I mała prośba do Ciebie, staraj się nie pisać dwóch postów jeden pod drugim, edytuj pierwszy i dodawaj resztę informacji, tak przynajmniej forum będzie przejrzyste.
:) i dla mnie jest to jasne i zrozumiałe, ale zawiesił mi się internet i podczas wpisywania tak zamotałam, ze wyszedł drugi post :)
Jestem dość obyta w posługiwaniu się forum :)
Cieszy mnie Twoja odpowiedź, pozostaję bez umartwiania się :)
Teraz kombinuje nad suwakiem :)

:) i dla mnie jest to jasne i zrozumiałe, ale zawiesił mi się internet i podczas wpisywania tak zamotałam, ze wyszedł drugi post :)
Jestem dość obyta w posługiwaniu się forum :)
Cieszy mnie Twoja odpowiedź, pozostaję bez umartwiania się :)
Teraz kombinuje nad suwakiem :)

A no wybaczone :-)
Jak z suwakami będziesz miała problem pisz.

Nie mogę znaleźć gdzie mam wkleić kod suwaka, zeby się wyświetlał

Jedziesz na samą górę strony, wchodzisz w ustawienia, po otwarciu ustawień, po lewej stronie będzie pionowe menu (troszkę zniżając stronę), tam szukać pozycji, edytuj sygnaturę.
Po otwarciu tej opcji pokaże Ci się okno edycji tekstu, w to okienko wklejasz kod i pod tym okienkiem klikasz zapisz/akceptuj. Suwak (jeśli z prawidłowym kodem) pokaże się za chwil parę.

czesc kochane witam sie po dlugiej nieobecnosci... witam nasze nowe staraczki:) piszcie co tam sie dzialo?? ja juz jestem po @ narazie moje starania zeszly na drugi plan odpoczynek dobrze mi zrobi:) odwiedzilam ginia powypytywalam go troche o wszystko zrobil mi usg i wszytsko ladnie sie wyczyscilo jest dobrze kazal sobie chwile odpoczac zadbac o siebie i o narzyczonego co tam z pok bo atan mi mowila ze sie odezwala i co z nia?? co u niej?? atan mnie zabije umowilam sie z nia i wizyte u ginia mialam nie zabralam telefonu a jak skonczylam wizyte to odrazu ucieklam na wies mojego i tak zlondowalam o 3 w nocy w domu a nastepnego dnia wylot :p

Ael slicznie wygladasz i piekny brzusio

czesc kochane witam sie po dlugiej nieobecnosci... witam nasze nowe staraczki:) piszcie co tam sie dzialo?? ja juz jestem po @ narazie moje starania zeszly na drugi plan odpoczynek dobrze mi zrobi:) odwiedzilam ginia powypytywalam go troche o wszystko zrobil mi usg i wszytsko ladnie sie wyczyscilo jest dobrze kazal sobie chwile odpoczac zadbac o siebie i o narzyczonego co tam z pok bo atan mi mowila ze sie odezwala i co z nia?? co u niej?? atan mnie zabije umowilam sie z nia i wizyte u ginia mialam nie zabralam telefonu a jak skonczylam wizyte to odrazu ucieklam na wies mojego i tak zlondowalam o 3 w nocy w domu a nastepnego dnia wylot :p

Ael slicznie wygladasz i piekny brzusio

Hej kochana, mam nadzieję że czujesz się już lepiej. To bardzo dobrze, że ładnie się wszystko oczyściło, teraz tylko regeneracja dla wnętrza Twojego i małża i fasola szybko przyjdzie :-)
Pok się odezwała i napisała, że przez pomyłkę zamiast testu owu zrobiła ciążowy i wyszła jej blada kreska, miała robić na drugi dzień ale znać nie dała i od tamtej pory cisza.
A tak na razie wszystko po staremu, czekamy na parę dziewczyn co w przyszłym tygodniu testują bo w końcu fasolka lipcowa jakaś musi być :-)

reklama
Witajcie kobitki.....Dzis wolne wiec poleniu****e troche.:-) Mamy piekna pogode wiec opale troszke nozki a potem wezme sie za prasowanie i obiadek ale na niego to nie mam pomysłu....We wrzesniu znow zobacze moja fasolke lub fasolka:-)
(wczoraj byłam nie zauwazalna moze dzis sie zmieni)

Do góry