• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Mój były partner jak odeszłam porwał mnie, wywiózł pobił próbował zgwałcic nie chciał mnie wypuścic policja musiała interweniować. Już wczesniej tez mnie bił jak bylismy z sobą .

Może byc tak napisane pismo jak sądzicie:

Zwracam się z wnioskiem o przesłuchanie mnie pod nieobecność oskarzonego. Aktualnie znajduję sie w 27 tygodniu ciązy, która jest podwyższonego ryzyka z powodu krwawień w pierwszym okresie ciąży. Obecnośc oskarzonego powoduje u mnie silne uczucie strachu i bardzo mnie stresuje, gdyz oskarżony używał wobec mnie siły fizycznej.
W związku z powyższym proszę o przychlne ustosunkowanie się do mojego wniosku.

Lamia kochana dziękuję, że pytasz. Czuje się w miare dobrze, fizycznie no to zaczyna boleć mnie brzuch, chyba się rozciąga. Idę do gina w poniedziałek to porozmawiam z nim więcej na temat takiej ciązy bo jak na razie to słyszałam same zakazy(zresztą ja nie mam nic przeciwko zakazom). A tak to wszystko ok.
Tatus przeszczęśliwy i przerażony. Szkoda tylko, że teraz tak daleko ale w sobotę będzie juz trzy tyg jak wyjechał także nawet jakoś ten czas leci.
A ty kochana jak sie czujesz?

Kochana mnie lekarz powiedział, że musze zrobić jakieś dłuuuugie usg w 12 tyg i na 4d ponoc czasem mozna juz coś dojrzec. Ale na 100% Ci nie powiem

Magda o to M musi stanąć na wysokości zadania i się Tobą konkretnie zająć powinien. Herbatki, kanapeczki, aspirynka...takie tam i wszystko to do łóżeczka powinien podawać.

Wczoraj zrobił sniadanie herbate też mi robi :-p tylko aspirynki nie chce :-p

Mineralna bardzo Ci współczuję i podziwiam, ze jesteś taka dzielna. mysle, że na pewno sie zgodzą ze względu na to,że jestes w ciąży, ale mysle, że bedziesz potrzebowala zaswiadczenie od lekarza bo w papierkach musi się wszystko zgadzać.

dziurka: ja tez mam pełno obaw, pytan, nawet sobie nie moge wyobrazić jak to będzie jak się urodzi, ale i tak ze wszystkiego przeraza mnie poród,ja sie boję bólu i ogólnie

Mineralna może tak…

Zwracam się z uprzejmą prośbą o przesłuchanie mnie pod nieobecnośc oskarżonego……..(takiego i takiego). Mój aktualny stan, 27 tydzien ciąży nie pozwala na dodatkowy i niepotrzebny stres. Widok oskarżonego wywołuje u mnie poczucie strachu, które negatywnie wpływa na moją ciąże oraz na moje zdrowie.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Ja nie wiem czy Ty jesteś oskarżycielem posiłkowym czy przed sądem zeznajesz jedynie jako pokrzywdzona.
Poza tym, moim zdaniem nie musisz tłumaczyć, że masz zagrozoną ciąże czy cos. Bo a nuż by sie jeszcze jakis inteligentny sędzia o zaświadczenie lekarskie zapytał.

Lamia ja staram się jie mysleć. O porodzie...Boziuu...jakaś abstrakcja. na razie to ja mam dopiero początek i nie myślę o niczym innym jak dotrwac do trzeciego miesiąca

Magda oo a co on sobie mysli. Niech szoruje po witaminki, aspirynki itd

Ostatnia edycja:
na papierku mam że jestem w ciazy ale nie mam tygodnia napisanego tylko że mam date porodu na 23 grudnia. Nawet nie musze byc w ciazy by mnie przesłuchali bez niego bo mam prawo do tego. ale wiecie nie chce mi sie tego wszystkiego opowiadać mam tylko jeden dzien opowiedzieć ale prokurator chcac go udupic może chciec bym cały nasz zwiazek opisała bo nie było kolorowo. w własne urodziny potrafił mnie podobic albo chycic z włosy i twarza w podłoge uderzać wiec wiecie ciezko mi tam iśc . moja mama tez tam bedzie wiec jakby kazali mi opowiedziec związek to bede prosiła by mama wyszła bo ona nie wie co sie działo

Mineralna no cóz, zycie pisze różne historie. Wiesz, od prokuratora duzo zalezy ale to jeśli przyłożył się do pracy. Jesli twój były miał jakieś wyroki albo ma już w zawiasach no to można się połasić o stwierdzenie, że dostanie faktycznie karę wiezienia. Ależ to nasze prawo jest takie że i czasem na zawiasach się skonczyc może, zakazem kontaktu etc.
W każdym bądź razie przygotować się musisz na nieprzyjemności. Obrońca oskarzonego może zapytać Ciebie dlaczego nie odeszłąś jeśli było Ci tak źle. To częsta zagrywka.
No nic, życzę powodzenia i cierpliwości.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry