reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
laski kop w tylke nie ma co myslec ze nic nie ma... ja tez mialam na poczatku takie mysli ale jest dobrze i bez czarnych mysli :) ja nie dosc ze do ginka musze sobie leciec samolotem to wy mi tu siejecie czarne scenariusze bebe nu nu i potem bede myslec czy u mnie wszystko dobrze :p nie wolno tak bedzie dobrze. widzicie ze slogam nasza kochana sie nie poddaje walczy mimo ze przeszla sporo

No już nie będę nooo, dlatego poprosiłam o wychowawczego kopa :} chyba się moja kropeczka obraziła nawet za to bo mnie mulić zaczęło bardziej :-D

Ja chcę już jutrooooo. A chyba niedługo się oddalę żeby się zająć czymś i zrobię obiad i może jakie ciasto.

A chyba niedługo się oddalę żeby się zająć czymś i zrobię obiad i może jakie ciasto.
Ja w sobotę upiekłam mój zwykły szybki placek, co wygląda jak drożdżowy, a drożdżowy nie jest, szybki zawsze wychodzi. Zrobiłam wersję z jabłkami mojemu małżowi i teściowi tak smakowało, ze zdążyłam tylko 6 kawałków na niedzielę do kawy odkroić a oni opracowali blaszkę w jeden wieczór.

Witajcie :)

Dziołchy, zwolnijcie, bo dopiero nadrobiłam, a muszę sobie iść zupkę zrobić...

Witam nowe staraczki :) Życzę optymizmu i luzu i Dzidzi :)

Soglam, witaj znów na pokładzie :)

A wszystkie co marudzą, że nic nie będzie, ze się boją wizyty i kopa chcą: Ja przed świętami dostałam 50% szans na to, że ciąża będzie i kazano mi załatwić pozwolenie na czyszczenie, jak coś. Nie poszłam, bo powiedizałam sobie, że musi być dobrze. I tak macie myśleć, bo widzicie co jest? 30 tydzień skończony :) I u Was też tak będzie. To taki mój kop, bom chora i nie będę machać nogami :p

mi gin powiedziala ze lepiej leciec samolotem jak mi nic zlego sie nie dzieje 1,5 godziny niz plynac promem 21 godzin i jechac kolejne 5 bo to bardziej meczy wiem napewno ze po 34 tygodniu nie wpuszcza mnie do samolotu :p bo wizzer nie wpuszcza juz pan w 34 tyg na poklad

zafasolkuje a podasz przepis?? moze upichce dzis bo wolny dzien mam :) to poki sie w miare dobrze czuje to pomecze sie nad garami:p

Ostatnia edycja:
Sil dziękuję :) ty już się nie przemęczaj i nie machaj nogami, paluszkami namachałaś :D wystarczy :*

Dzwonie do mojej matuli drugi raz dziś z życzeniami a ta czasu znów ni ma nooo tylko na szybkości zdążyłam Wszystkiego najlepszego pożyczyć i tyle ;)

Fasolka daj no przepisaaa, podziel sięeeee

reklama
3/4 szkl mleka
3/4 szkl oleju
2 i 3/4 szkl mąki
1,5 szkl cukru
3 jajka
2 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Wszystko do miski i mikserem wymieszać. Na to owoce jakie kto woli i kruszonka. Kruszonka to 1,2 szkl cukr, cukier waniliowy 1/2 kostki margaryny i nie pamiętam ile mąki, ale jak ktoś piecze to sobie kruszonke znajdzie zwykła żaden cud.
I teraz jak robię z jabłkami to zamiast cukier waniliowy do cista to dodaje do jabłek i cynamon. A jak inne owoce to cukier waniliowy idzie do ciasta.
Ciasto wylać na blachę posypać owocami - ja je lekko wbijam żeby weszły w ciasto i na wierzch kruszonka. Piekę na takiej blaszce troszkę mniejszej od normalnej to wtedy wielki wyrasta.

Temperatura 170 stopni 50 minut - ja piekę bez termoobiegu.

Do góry