reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Nie wiem co bym bez Was zrobiła, jak trzeba pocieszycie, wesprzecie a jak trzeba to na ziemię sprowadzicie;-)
Powiedzcie mi jeszcze jak przesunęła się owulacja tzn. że cykl będę miała dłuższy od ostatniego, wiec nie ma co testować szybciej niż za 14 dni tak?

Witam!! Nadrobiłam Was i zaraz uciekam, jadę z mamusią na zakupy bo chce sobie kupić jakieś buciory! Z rana napisałam już wniosek o indywidualny tok organizacji studiów i wypowiedzenie umowy o kartę kredytową bo w końcu udało nam się ją spłacić!! Mam zamiar dziś wszystko pozałatwiać.

Aelku Ty moja biedna!! Ja czytałam od wczoraj posty i miałam nadzieję, że jak dojdę do dzisiaj to ktoś już napiszę, że Asia już się męczy na porodówce bo w nocy odeszły jej wody... Ale ja obstawiam, że do końca tego tygodnia będziesz wypakowana :-)

Nie wiem co bym bez Was zrobiła, jak trzeba pocieszycie, wesprzecie a jak trzeba to na ziemię sprowadzicie;-)
Powiedzcie mi jeszcze jak przesunęła się owulacja tzn. że cykl będę miała dłuższy od ostatniego, wiec nie ma co testować szybciej niż za 14 dni tak?

dokładnie- ja też tak miałam. musisz czekac teraz. Mierzyłaś temperatury w tym cyklu?

dokładnie- ja też tak miałam. musisz czekac teraz. Mierzyłaś temperatury w tym cyklu?
z jednej strony praca na zmiany mi to uniemożliwia, a z drugiej mam taki dziwny organizm, że nigdy nie mam gorączki, i jeżeli byłby jakiś skok to nie zauważalny a jeszcze te zmiany, nic by z tego nie było. Muszę wsłuchać się w siebie, zastanawiam się nad zmianą lekarza:confused:

Asiol u mnie dobrze :-D maluszek rośnie i tyle... nudna ta ciąża ;-) A za ciebie w takim razie mocno trzymam kciuki!!!! :*

Miq to ze teraz po jakimś czasie wyszedł ci znowu pozytywny test nie oznacza że jesteś przed owu... Testy te wykrywają hormon LH którego steżenie podnosi się wraz z owulacją i może utrzymywać się jeszcze przez parę dni po owu. Dlatego właśnie liczy się pierwszy pozytywny test kiedy kreska testowa i kontrolna są takie same. To że teraz testowa kreska wyszła ci taka mocna oznacza jedynie ze poziom hormonu LH masz bardzo wysoki - a czy jesteś przed - w trakcie - czy po owulacji to wciąż jest zagadką....

A ja jestem już po wizycie. Posłuchałam serduszka mojego synka, dostałam coś na moje nieszczęsne zaparcia no i wszystko poza tym jest w porządku. A no i najważniejsze..... CHOLERA W OGÓLE NIE PRZYBIERAM NA WADZĘ :zawstydzona/y: Baaaa nawet paręset gramów straciłam.... biedny ten mój synek... matkę szkieletora ma...

Fifka możesz mieć rację, jednak przyglądając się testom to ten jest pozytywny, dosłownie jak na obrazku w instrukcji a tamte były jednak trochę bledsze, dochodzi do tego śluz, już 4 dzień i ból w podbrzuszu-stawiam, że to teraz, ale mężuś często mnie przytula więc zobaczymy co to będzie...jestem dobrej myśli;-)

To musi być coś cudownego, usłyszeć serduszko...

reklama
Do góry