reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Spakuj lepiej ja wolalabym byc spokojna tez przezorny ubezpieczony ale zucze zeby Michas siedzial tam w brzuszku jak najdłuzej

no chyba będę musiała już się spakować żeby domownicy czuli się bezpieczniej ;-)

Netka tak dostałam te paski.. Mam zrobić sobie 3 razy pod rząd i jak będą dobre to wtedy 2-3 razy w tygodniu robić.. Spróbuje ten jogurt jeść :-) dzięki :*

ja mykam na obiad i lecę do mamy na jakiś czas bo mężuś będzie malował przedpokój i będzie śmierdzieć.. Odezwie się od mamy :*

reklama
sleep u nas to było tak, że Julii nigdy się nie zdarzyło zrobić kupke poza pieluszke, a z siusiami pare razy się zdarzyło, ale to też tak tylko chyba w 1 miesiącu. Z dziewczynkami jest troszkę inaczej, bo one jak poczują zimne powietrze nie mają tak silnej potrzeby siusiania jak chłopcy, więc najlepiej spytać mam starszych forumowych chłopców czy z tego wyrastają :) a jeśli chodzi o wanne to chyba w niej siusiu nie robi, hehe :) jakos nigdy nie poczułam, a nawet jeśli, to jakoś by mi to nie przeszkadzało :) tylko myślę, że takie wspólne kąpiele w dużej wannie najwcześniej można wprowadzać gdzieś po 2-3 miesiącu, bo to jednak na początku są spore wrażenia i dużo silnych bodźców dla maluszka.

Magdalena nie bój się, że Bartusia wysypie, przecież to ta sama woda i to samo mydło/płyn, którego używaliście do tej pory. Ja zawsze przed nalaniem wody myje szybko specjalnie przeznaczoną do tego gąbką wanne, nalewam wode i siup :)oczywiście w wodzie z kosmetyków może znaleźć się tylko płyn maluszka, na piankę jeszcze przyjdzie czas ;-) no i u nas obowiązkowo zestaw kaczuszek, ośmiornić, krabów i innych wodnych gumowych stworów do zabawy :)

Fifka to się cieszę, że mnie nie linczujesz :) ja też myślę że to bardzo fajna sprawa i bardzo dobra dla dziecka takie często noszenie go przy sobie. To buduje poczucie bezpieczeństwa i własnej wartości, tak mi się przynajmniej wydaje. Ale dziecko jak czuje nasze ciepło i bliskość to od razu wszystko troski znikają :) ale też nie można chyba przesadzać w drugą stronę, bo jak się przedobrzy, to maleństwo nigdy nam z rąk nie zejdzie ;-)

Natkusia dziękuję zażyczenia, i cieszę się, że dzisiaj wieści już lepsze :)

Fifka mówisz,że duży będzie? teściowa mówi,że malutki jest i chyba nic nie je
Przed chwilą mała tak fajnie fikała aż się popłakałam z jednej strony ze szczęścia a z drugiej z takiej niemocy i bezsilności przez teścia,ale już nie mam siły o tym pisać-poszedł się napić...

Dziewczyny noc w szpitalu spędziłam. Dopadły mnie delikatne skurcze ale okazało się, że to fałszywy alarm. Znajomy lekarz więc mnie wysłał do domu. Coś czuję, ze niedługo zobaczę w końcu moją kruszynkę :-) Matko jak ten czas zleciał...dopiero co się dowiedziałam o ciąży a tu poród tuż tuż

Neciu nie ma co się bać! Na pewno bedzie dobrze! Czuję to! :* Trzyma kciuki za Gosieńkę! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Natkusia to podobno jedne z najlepszych smoków :tak: Mój mały je lubi! No i mam nadzieję ze tam z tą cukrzycą będzie wszytko dobrze aż do konca i nie będzie już niespodzianek!
I ja na Twoim miejscu bym się spakowała... Tu nawet nie chodzi i poród ale moze być tak jak u mnie ze w ciagu miesiąca 3 razy w szpitalu leżałam... i wtedy ta spakowana torba jak znalazł...

Kwiatuszku
takie krwiaki najczęściej same się wchłaniają! Ael też miała na początku :tak:

Lily
ja nie zauważyłam zeby przez chuste Konrad chciał wiecej na ręce :-) Zdarza się ze chce do chusty nie na rączki, bo tam najlepiej się wycisza jak ma "natłok wrażeń" ale to sporadyczne przypadki :tak: W ciągu dnia zawsze śpi sobie sam w łóżku albo gada z zabawkami (albo ja się kładę do niego i z nim gadamy sobie) W chuście noszę go około 2-3 godzin dziennie. Czasem też na spacerze jak wózka nie chce mi się brać. A na rękach nie noszę rawie w ogóle :-D

Miq
to zobacz... to jest moje zestawienie brzuszków:
Brzuszek999.jpg
Mój w 24 tygodniu jest mniejszy niż Twój teraz... :-p

Laura kciuki!!! Juz niedługo małą Wiola będzie z wami!!!

Podpinam się do Miq w sprawie narzekania na teścia... ależ mnie dzisiaj wkurza... rano chodził i mówił jak to mu podpadliśmy ze Konrad cały dzień był w domu i tylko na jeden spacerek wyszliśmy... (no k&*^% a gdzie jest napisane ze my musimy codziennie po 12 godzin w ogrodzie siedzieć?) a teraz zaczął narzekać ze po co ja chuste kupiłam, ze on mi ze starej fieranki by uszył... :confused2: Ręce opadają... nawet mi sie mu tego tłumaczyć nie chce...

Mąż obiad robi! Zaraz będą pieczone młode ziemniaczki i pieczona biała kiełbaska :tak:

Kochane dziewczynki.... mam do Was pytanie....

czy na wesele do znajomych wypada założyć tunikę taka jaka jest niżej (tzn podobną, ale bardziej elegancką) legginsy takie eleganckie... i buty takie jak poniżej.... a do tego elegancką biżuterię????? Oczywiście inna kolorystyka, ale wypowiedzcie się czy wypada.....

Taillissime 54 zwiewna elegancka tunika (2292432396) - motoAllegro
modne czarne szpilki obcas 11 cm platforma 2cm r39 (2304715171) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Strasznie nie lubię sukienek... wręcz na nie choruję :-( i jakoś zawsze się źle w takich czuję, a przez to bawię... a do tego mam figurę gruszki... czyli ze mam dość szerokie biodra... więc taka tunika zakryła by moje niedoskonałości....:zawstydzona/y:

Natka trzymam kciuki za tą nieszczęsną cukrzycę :-p tzn nie za cukrzycę a za Ciebie, żebyś sobie z nią poradziła :-p

Laura no to już niedługo będziemy mieć kolejną forumową córeczkę :-) oby poszło bezboleśnie :-p

Lilly może się skuszę na taką wspólną kąpiel :-)

Atan Amelka słodko sobie śpi! Bartek też teraz zasnął i trochę to źle bo za chwilkę będę go kąpać i pewnie potem nie będzie chciał zasnąć.

Sun jeśli tak Ci będzie wygodniej to jak najbardziej pasuje ;-) u mnie na weselu jedni byli w sukienkach, jedni w spodniach a jeszcze inne panie właśnie w tunikach! Najważniejsze żebyś wyglądała elegancko a z czego złożyć strój to jest nie ważne ;-)

reklama
ja na chwilke i przepraszam ze nie nadrabiam ale juz nie mam siły,
chciałam sie pochwalić że mała przybrala na wadze i waży dzisiaj 3600 jupi, także mam karmić jak karmię, 3 razy moje mleko - z butli bo odci,agam i 4 z bebiko bo takie w szpitalu dawali, ale musze powiedziec ze mi to mleko sie nie podoba bo smierdzi:sorry:

DZIEKUJE DZIEWCZYNY ZA PACZUSZKĘ , DATĘ SOBIE POPRAWIĘ SAMA, NIE MA PROBLEMU TYLKO SZKODA MI ZE KUBEK TAKI CIEMNY I NAPISY LEDWO WIDAĆ ,ALE PAMIĄTKA BĘDZIE, A GRAJĄCA ZABAWKA JUZ ZAWIESZONA NA ŁÓŻECZKU, JUTRO FOTKI WSTAWIE BO DZISIAJ JUZ NIE DAM RADY - KOCY PIEKNY KOLOR TAKI JAK LUBIĘ :-D BUZKI DLA WAS I JESZCZE RAZ DZIEKUJEMY

Do góry