reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Spoko, ja też :-D dobra od początku! Ael mówiła ze chyba to małe coś na górze to fasolka i nie wie co to jest to drugie większe. Wtedy naszła mnie myśl, ze te większe cuś to endometrium. Później przypomniałam sobie że takie zdjęcia robione są w przybliżeniu (czyli widzimy tylko fragment macicy) Więc, to coś większe może być fasolką (bo w przybliżeniu fasolki endometrium może być nie widać - jest poza kadrem)

Ael
tona pewno jest jeszcze takie malutkie bo jest bardzo wcześnie. Później zobaczysz większe :-)

A ja już szału ze sobą dostaje. Nic mi się nie chce, chodzę zła jak osa... nie mam na nic nadziei, nie chce iść na bete i w ogóle nie chce nic wiedzieć... mam dość starań i najchętniej usiadłabym w kącie i sobie popłakała... wiem że to tylko jakieś wahania nastrojów i na dodatek chyba wywołane luteiną, nie chce jej już brać , ale z drugiej strony może być fasolka i wtedy muszę... mam taki mętlik w głowie... seks z mężem jest przykrym obowiązkiem nic mnie nie cieszy... po prostu nie wiem co się ze mną dzieje...

fifka - dzieki za wyjasnienie.
a co do nastroju. taki dzien dzis. na staraczkach 2011 wszystkie dzis narzekałyśmy i każda miała zły dzień... o seksie nie cieszącym tez bylo.
a jesli moge spytac - ile juz sie staracie o dziecko?

Fifka, ale ginka wskazała mi to mniejsze, że to fasolka. Zakryła tą fasolkę i mówi do mnie "Tak wygląda macica bez ciąży", odkryła i mówi a to z zarodkiem. Więc nie to większe tylko to mniejsze....ahhh..............się dowiecie za 2 tygodnie!!

Asiol witaj w klubie, tu wszystkie wypatrujemy dzieciaczka i liczymy jak szalone dni do testowania
masz wskazanie od gina na IUI? jest tu też taki wątek o dziewczynach, które poddają się tym zabiegom, może zajrzyj też tam
który masz dzień cyklu?
Moja doktor prowadząca zasugerowała nam, że jak ze 3-4 razy nie wyjdzie nic z cykli wspomaganych to warto pomyśleć o IUI - taka jest generalnie "polityka" panująca w klinice, w której się liczymy. Ja miałam problemy z prolaktyną, więc dam sobie jeszcze troszkę czasu, pozwolę jej spaść jeszcze bardziej.

Hej laseczki!
Aerleda nie martw sie, Twoje foto jest chyba z dalszej perspektywy stad wydaje sie to takie mikroskopijne i niewiadomo gdzie patrzec, na ten wizycie co bylam to tez widzialam na monitorze tylko taka jajowata plame i mi mowi ze widzi pani serduszko, a ja taki zdziw i mowie a gdzie mam patrzec, dopiero mi pokazal - wyrodna matka :-)
Wszystko zalezy od sprzetu przeciez. Moje pierwsze usg bylo wyrazne bo prawdopodobnie bylo robione w duzym przyblizeniu.

pech.jpg

Może być, że taka perspektywa.

Ja się pół godziny temu obudziłam i zauważyłam brązowe plamy na spodniach...już się strachu najadłam...
Z resztą, ginka stwierdziła u mnie nadżerkę, wczoraj pobierała na cytologię, a w nocy jeszcze kochałam się ze swoim. Na szczęście dodzwoniłam się do niej powiedziałam, a ona kazała się uspokoić bo to po badaniu tak mogło wyjść, powiedziałam o stosunku, na to ona, że tym bardziej. Kazała leżeć i jeśli coś złego będzie się dziać, przyjść w piątek.....
Zwariuje zaraz....

Fifka ja tez mialam takie piekne endometrium z trzema liniami, moj doktor nazwl to ze takie edno wyglada jak usta kobiety a nie jak ziarnko kawy, endo mialam piekne ale pecherzyk nie pekl :/

Asiol, Rasta ponawiam swoje pytanie do was - przy jakiej wielkosci pecherzyka podawano Wam pregnyl? i ile jednostek pregnylu? za kazdym razem po podaniu pekal wam pecherzyk?

Endometrium 86mm
endov.jpg

Pęcherzyk dominujący, który niestety nie pękł - 1,76 cm
lewy.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Aerleda nie martw sie, mnie tez lekarz robil cytologie i mowi ma pani nadzerke i prosze sie nie martwic jak bedzie pani troche krwawic dzis, i faktycznie przyszlam do domku i plamka krwi byla, pozniej juz nic.
Takze to napewno z n adzerki do tego stosunek zrobil swoje. Zobaczysz do wieczora nic nie bedzie.
No stress!

Do góry