reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Pok, druga byla bledsza, więc prawdopodobnie źle przeczytałam instrukcję bo myślałam, że jest tak samo jak z ciążowymi :) także w ciąży nie byłam, a dodam, że stosowałam te taniochy (po 1zł test) oj już chyba 5 mies temu. Tak, czy siak, teraz bazuję tylko na NPR. A powiedz mi Pok, jak jest z badaniem szyjki? nigdy nie potrafiłam tego robić ;/
Ja też lecę, dobranoc laseczki :) buzii

czyli testy byly ok :)
o szyjce: https://sites.google.com/site/staraniattc/home/obserwacja/szyjka-macicy
przeczytaj i daj znac jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to postaram sie pomoc :)

pok test LH " domowe laboratorium" ulotka jest ;) ale nie ma nic o 2 bladych kreskach ;/ kurde ale były obie takiego samego koloru także działam ;D

zrob jutro znowu. na tej stronie, ktora podalam jest duzo o testach owu, lacznie z tym o jakiej porze dnia robic i te info wszystkie potwierdzil moj gin ;)

reklama
hej dziewczyny... mało zagladam bo mmay zawirowania z budowa naszego gniazdka.... ale widze ze lista testujacych sie zmienia... trzymam kciuki zeby na liscie i FIFKI pojawiały sie kolejne odoby ;) ja na liscie jestem ale nie czekam na testowanie tylko na @.
PAOL... a do jakiej szkoły TY chodzisz?

Ja nie chcę robić żadnych testów owu, mierzyć temp itp.. Nie chcę sobie robić żadnej nadziei i też nie mam w sobie tyle samozaparcia :-p. Wizytę u gina mam dopiero 29 kwietnia. A jak ja mam cykle 23-25 dniowe to jest dobrze czy raczej źle.? Tak pytam z ciekawości ;-).
Jutro sobie odpuszczam szkołę, bo się trochę rozchorowałam i cały dzień mi nie dobrze.

dlugosc cyklu troszke krotka ale chyba jeszcze w normie. Najwazniejsze czy od owulacji do @ jest co najmniej 12 dni (niektore zrodla podaja 10). Jesli krocej to zarodek nie ma czasu, zeby sie w macicy zagniezdzic.

Hej dziewczynki jeden dzien mnie nie ma a tu takie dobre wiadomosci:-D maaadziarka gratuluje z calego serduszka i zycze spokojnej i zdrowej ciazy (i przy okazji jak najmniej objawowej)
Witam nasza nowa staraczke:-) ja sobie wczoraj robilam dzien odpoczynku od wszystkiego nie siedzialam w necie i obijalam sie:-D j sobie tez czekam grzecznie na @ bo nie licze na fasolke nie ma szans zeby ten cykl byl cudowny i przyniosl nam bocian fasolke:-p kochalismy sie na samym poczatki dni plodnych i juz po owulce dzien po no i dwa dni temu hihi koniec celibatu jestesmy sami w koncu:-) ja sie zastanawiam czy @ wczesniej nie dostane bo kurcze jakos tak brzuszek mnie tli odczowam go jakos tak dziwnie tylko (.)(.) hmm jeszcze nie zrobily sie nabrzmiale tylko troszke powiekszyly zwykle zaczynaly pobolewac po bokach ale na razie to jakies takie dziwne zaklucia mam w sutku i apetyt mi wzrosl co mnie cieszy tylko ciagle mam ochote na cos slodkiego i same jablka i banany bym wcinala:-D pomijam juz fakt czekolady i odszedl mi apetyt na mieso i pyrki:-p wiec dzis na obiad spagetii a jutro jakas zupa chyba jarzynowa zrobie. A ja sobie teraz ide na czysty spontan ze starankami nic nie sprawdzam i sie relaksuje jak nam sie chce to sie kochamy jak nie to celibat buziak tulu i spac:-) moj facet zaczal sie obwiniac ze to przez niego nie moge zajsc twierdzi ze przez swoja prace on jest zbyt zmeczony zaduzo sie stresuje i mam wrazenie ze odechcialo mu sie juz pracy w tej firmie i chcial by juz uciekac do polski ale mimo wszystko chce sie czegos wiecej dorobic ja szukam sobie pracy bo w domku juz mi sie nie chce siedziec ciagle no i wiadomo tez chce w koncu nam poprzyniosic kase do skarbonki hihi:-D nom i kolejny objaw @ bol kregoslupa

Witam wszystkie panie

co tam słychać . Dawno mnie nie było ale szkoła i wyjazd do mamy mojego z która był skłócony i 8 kwietnia robie tescik

Cześć dziewczyny z samego rana :-) co tam słychać :-)
u mnie brzydko za oknem.. i jak to ja.. poszłabym spać :-)

Cześć Dziewczyny!!

W Krakowie też szaro i beznadziejnie, siedze w piżamie i nawet nie chce mi się z niej wyskakiwać..;-)
magenta:) mam tak samo z tym brzuszkiem jak Ty niby @ ma przyjść za 2 dni a brzuszek już mnie tak ćmi wiec pewnie franca przyjdzie, a (.)(.) bolą tylko tak po boku i sa takie jakby większe ale nie jakoś mega. Ale bólu kręgosłupa nie miałam nigdy jako objaw @, ale jak wiadomo każda kobieta jest inna :-)

mineralnakocica jak @ nie przyjdzie to testujemy razem :-)

madziarka ogromne gratki dla Ciebie!! spokojnej ciąży i pięknego Dzidzusia życzę!!

A ja wcinam ciasto drozdzowe z truskawkami mmmmmm
pije kawke i mimo ze za oknem pochmurno ja staram sie myslec pozytywnie :)

Mineralka o to juz pojutrze, ale czas leci trzymam &&&&&

Dotka chyba też kawę sobie zrobię :-)

ale pochwalę się Wam, mój M. wczoraj zrobił dla mnie obiad ! normalnie szok :-) był przepyszny :-) dodam ,że gotował coś sam po raz pierwszy :-) potem zjedliśmy piernik który ja dla Niego piekłam :-) a potem trochę poprzytulaliśmy się.. chociaż ten z góry chyba dawał nam sygnały,żeby tego nie robić, bo pierwsza gumka spadła M. na podłogę.. jak próbował się w nią wpakować, druga pękła jak szczytował, a ja głupia ze śmiechu się popłakałam :-D

reklama
Hejko
Witam nowe staraczki:-)
U mnie pogoda barowa ale samopoczucie znacznie lepsze;-)

Jeżeli chodzi o pomoc to powiem szczerze że dość dziwinie to wyglada . Byłam wolontariuszką w ognisku opiekuńczym gdzie przebywały po lekcjach dzieci z biedniejszych rodzin i wiem że opieka społeczna pomaga w takich sytuacjach. Zwłaszcza gdy sa małe dzieci. Opłaca prąd i pomaga w opłatach mieszkania dlatego dziwne że mimo tak drastycznej (jak opisywana) sytuacji nie moga liczyc na żadna pomoc. Jeżeli któraś z dziewczyn pojedzie faktycznie i potwierdzi taki stan rzeczy to chętnie pomogę. Przepraszam ale wolę mieć pewność i faktycznie pomóc komuś kto tego potrzebuje.

Mag a może pójdziesz w ślady madziarki ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry