reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamia ja kiedyś coś slyszałam, ze nie wolno herbat malinowych pić w ciąży, czytałam potem na internecie ale nie doszłam do tego czy chodzi typowo o owoc maliny czy o liście...

reklama
Magdalena i Lamia chodzi i napar z liści malin. Tego nie można! Wiem na pewno bo ja na początku ciąży piłam dużo mięty (na nudności i zgagę) i wtedy interesowałam się tymi ziołami. Same soki malinowe czy herbatki można pić

O dziękuje za wyjaśnienie bo ja właśnie raz czytałam o liściach, raz o owocach i zgupiałam. Stwierdziłam, że odpuszczę sobie ogólnie wszystko co malinowe :-p

O dziękuje za wyjaśnienie bo ja właśnie raz czytałam o liściach, raz o owocach i zgupiałam. Stwierdziłam, że odpuszczę sobie ogólnie wszystko co malinowe :-p

Wszystkiego nie musisz odpuszczać, owoce czy syropy można spożywać spokojnie :-)

Propos tego sąsiada co pisałam, okazało się, że sąsiad był sam i wszyscy z domu wyjechali do rodziny na wieś. Okazało się, że sąsiad 3 dni leżał martwy przez zawał i wylew. Prokurator był bo nie wiedziano co tak naprawdę się stało. No teraz to już wiedzą.

Magdalena, teraz jest sezon malinowy.Owoce mają mnóstwo witamin więc jeśli masz dostęp to nie rezygnuj z tego! Ja z kolei słyszałam ze nie wolno jeść truskawek bo dziecko może się uczulić na nie w łonie. A guzik prawda! Gin mi mówiła że to czyste witaminy a jakby miał być uczulony to i tak będzie.

Napar z liści można pić dopiero w 3 trymestrze ciąży. Umacnia mięśnie macicy i podobno poród będzie dzięki temu lżejszy i szybszy. W pierwszym trymestrze trzeba się bardzo wzbraniać bo można poronić (wywołać skurcze) a w drugim trymestrze nie jest to zalecane ale już nie aż takie niebezpieczne.

Ael to mój ojciec pojechał kiedyś robić instalację elektryczną gdzieś w ośrodku wypoczynkowym. (wiosną przed sezonem) i jego kumpel chciał iść siku do wychodka. Otwiera drzwi a tam wypadł rozkładający się trup. Zimą musiał umrzeć w trakcie korzystania z toalety i kilka miesięcy tam leżał...

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny :* :* jeszcze raz Wam bardzo serdecznie dziekuje za kciuki :* rzadko jestem na forum ale mysami jestem bardzo często z Wami.... dostałam pracę więc wciągnełam sie w wir ;) Kochane zafasolkowane!!! ale Wam szybciutko tygodnie na suwaczkach lecą!!
Ael jescze troszeczkę i bedzie finał!! oglądam zdjęcia i pieknie dziewczyny wyglądacie ;) bardzo kwitnąco!! ubranka dla maluchów piękne!! a jak z BIG CHILD ? urodziłą juz? czy jeszcze chwika?
MYSZECZKALBN pochodzisz z moich okoic wiec gdybyś miała pytania co do lekarzy to mogę cos pomóc ;)
gorące buziaki dla Was :*

omg..wlasnie dostalam na urodziny przepiekna torebke, ktora pokazalam mezowi 5 miesiecy temu w sklepie (nie kupilam bo byla za droga).
LOVE HIM SO MUCH!!!!!! jestem bardziej niz happy! :D

Martocha urodziny masz? STO LAT!!!!
cake_2.jpg

Rasta witaj!! Co tam u ciebie kochana! Opowiadaj! Big się nie odzywała już od bardzo dawna... :-( a rozwiązanie powinna mieć jakoś niedługo. Na razie nic nie słychać było zeby to już.

reklama
Ael Fionka akurat takie świeże malinki to wcinałam, bo rosną u nas na ogródki i mężuś mi przynosił :-) co do truskawek to w ciąży nie uczulają, bardziej trzeba uważać na zbyt wczesne podawanie truskawek jak już się urodzi maleństwo - wtedy niby jest duże ryzyko uczulenia, ale ile w tym prawdy to nie wiem... :-p

Martocha wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!!

Teraz sobie przypomniałam, że we wtorek mam już połówkowe i szczerze to zaczynam się strasznie denerwować... te wszystkie wyniki dostanę od razu czy będą do odebrania za kilka dni???

Do góry