reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Dupa z tymi przesądami nt płci. Ja miałam mdłości, wysypywało mnie od czasu do czasu na twarzy, ogólnie do dupy wyglądałam a chłopak jak się patrzy wyszedł. Taka prawda z tym.

reklama
A to takie gadanie tak naprawdę, zresztą tak jak z tym kształtem. Mi dużo osób mówi, ze się zmieniłam z buzi :-p

Ael a masz takie dziwne uczucie pustki w brzuszku?? Mi mama mówiła, ze po porodzie to takie dziwne uczucie, że nic nie kopie i się nie rusza... :-p

ael : a ja miałam cie pytać jak tam wogóle twój brzuch , czy skra juz się skurczyła czy tak wisi ? bo jestem ciekawa i ogolnie czy waga ci juz duzo spadła od porodu

fasolka: ja śpię na pół lewym boku , i powstrzymuję się od spania na brzuchuy , w ten sposób że 1. opierma się bokiem o męża:-) i on mnie podtrzymuje, z czego nie jest zadowolony ale nic nie moze poradzić bo tak mi jest najwygodniej
2. czytała gdzieś ze jak kobieta spała na brzuchu to dziecko miało coś odciśnięte na buzi, wiem to moze być jakiś kit ale sobie to ciągle przypominam i od razu jak się na brzuch położę to mi ta myśl przychodzi i kłade sie inaczej.
MAm nadzieje ze akas rada ci sie przyda

Ja się już na dzisiaj żegnam bo mężuś wrócił, trzeba nakarmić, pomóc w kąpieli :-) papap miełej nocki i dla staraczek owocnej

Ostatnia edycja:
też właśnie śpię na mężu i szukałam innego sposobu, ale jak to jest jedyny,to w sumie jego problem ;-) musi jeszcze te parę miesięcy wytrzymać :-)

Coś mi się forum rypie. Jak cytuje lub daje odpowiedź, to mi załącza całą stronę w oknie. Muszę się wylogowywać i logować ponownie.

Ostatnia edycja:
Czesc :-) mam pytanie, czy Wy stosujecie jakies preparaty na rozstepy... wiem oczywiscie, ze jak ktos ma predyspozycje to rozstepy wystapią tak czy siak ale wolalabym na zimne dmuchac i nie miec pozniej do siebie pretensji ze nie zrobilam wszystkiego aby temu zapobiec... ponoc zeby to mialo jakis sens nalezy zaczac stosowac preparaty od 10 tygodnia, ja rozwazalam zakupic mustele albo elancyl, orientuje sie ktoras z Was na temat tych preparatów albo moze polecacie jakis inny? na razie stosuje tylko oliwke

Karla witam nową koleżankę!

TRuskawcia aaa nie mam czasu ostatnio w ogóle. Ja się miewam świetnie, mohe panienki również.:)Dziękuję:*

Ael mały lepiej, dzięki! A brzuch masz na mailu i tu:p

Magdalena mówisz masz….

Fifka wózek kupiłaś i się nie chwaliłas:p No świetny, kolorek piękny!
A jaki brzuszek…mmm:******

Lamia jaki brzuszek piękny:)

Donia no no no…..śliczny, w sam raz do całowania!

Martocha kochana ściskam Cie mocno:*****

Brzuchol na wystaranym:-)

Ostatnia edycja:
Ael a masz takie dziwne uczucie pustki w brzuszku?? Mi mama mówiła, ze po porodzie to takie dziwne uczucie, że nic nie kopie i się nie rusza... :-p

Nie odczułam takiej pustki. Teraz czuje odrętwienie brzucha po znieczuleniu, ale to normalne. Czasem jak gwałtownie się poruszę czy skręcę to czuję takie naciągnięcie jakby linki czy cóś i to boli przez chwilę.
Ale tak prócz tego nic.

ael : a ja miałam cie pytać jak tam wogóle twój brzuch , czy skra juz się skurczyła czy tak wisi ? bo jestem ciekawa i ogolnie czy waga ci juz duzo spadła od porodu

Ja miałam też taką fałdkę przed ciążą, ale wtedy jeszcze była zwarta, teraz dużo skóry mi wisi, ale przy leżeniu to pod mostkiem do pępka to mam dziurę, tak mi się brzuch zapada. A z wagą to nie wiem jak stoję. Nie ważyłam się w szpitalu ani od tamtej pory ani razu.

Coś mi się forum rypie. Jak cytuje lub daje odpowiedź, to mi załącza całą stronę w oknie. Muszę się wylogowywać i logować ponownie.

Rypie się skrypt forum po tych wprowadzonych nowościach. Ja tylko odświeżam stronę to wystarcza, nawet po takim odświeżeniu strona pamięta te posty, które zaznaczyłam do multicytatu.

Nalaa ciężarówki z październikówek polecały oliwkę, to wystarczy, tylko trzeba codziennie używać. A tak to ja myślę, można używać każdego kremu, który jest polecany przez starsze tygodniowo ciężarówki, tylko trzeba używać kremów co dzień.

Ostatnia edycja:
reklama
Nala, ja używałam na początku oliwki, ale tłuściła, to zrezygnowałam i teraz tylko co jakiś czas pod prysznicem na mokrą skórę, wsiąka i dopiero isę ubieram. A tak na co dzień to używam zwykłego balsamu i nie mam ani jednego rozstępa. W sensie nowego, bo jak byłam mała, to zażywałam antybiotyki przez baaardzo długo i przytyłam 10 kg w 6 miesięcy i wtedy mi się na nogach pojawiły. Czyli skłonności chyba mam, a w ciąży udało się uniknąć, wiec chyba balsam działa. Bo chodzi o to, by skóra była nawilżona, bo wtedy lepiej się rozciąga

Do góry