reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Idę robić... krokiety z mięsem :p bo mam masę mięsa gotowanego, a mężowi się przejadły pierogi, a tak to zawsze coś mu do pracy wrzucę, nawet jak będę miała dzień gorszy i nie będę gotować :)

ja wlasnie tak sobie mysle ze przed samym porodem troche pogotuje golabkow itp zamroze zeby miec spokuj z jakims specjalnym gotowaniem po porodzie i w gorsze dni potem tylko ziemniaczki czy cos i spokuj :p bo zapewne chwile moj ze mna posiedzi w domku ale potem juz bede sama a on w pracy

a ostatnio z gotowanego miesa co mi pozostawalo zrobilam pasztet na chlebek i byl mega pyszny

magenta : ja juz zrobiłam i zamroziłam prawie 200 pierogów, zęść ruskich ,cześć z kasza i erem i pare z kapustą :)) oby w ciazy nie stac i nie lepic :-D
A jak robiłas ten pasztet? tak normalnie pieczony ??

Ja juz mielone zrobiłam ,buraczki zrobione no i moze w koncu siade i odpoczne uff

fasolka: a co tam ciekawego piszą, co dają :) i czy tylko dla tych z małymi zarobkami czy coś dla wszystkich ??

Ostatnia edycja:
Kurde wczoraj w tv w wiadomościach oglądałam, że planują znieść becikowe dla osób, których dochód na osobę przekracza 504zł i ulgi podatkowe na dzieci mają dostawać tylko rodziny wielodzietne. Brak słów

Jest napisane, jak co od czego liczyć, od jakich umów ile miesięcy. Wszystkie ważne informacje łącznie z przykładami. Odnośnie tego zabrania becikowego, to mało prawdopodobne, zeby to weszło w 2012 roku. Ale wiadomo jak jest to nie my jesteśmy prawem:-(
Ide do domu i na spacer, może później się pojawię. Pa dziubaski :*

Fasolka no to współczuje, ja wychodzę na macierzyńskim o 300zł więcej niż jak chodziłam do pracy bo pensję miałam stałą a że pracuje w państwówce to wszystkie premie i 13 też wliczają mi w tą srednią i dlatego ja od razu szłam na zwolnienie bo wiedziałam, że nie dość, że nie będę się musiała wkurzać to jeszcze finansowo lepiej an tym wyjdę

A ja zaraz dostanę szału, prawa noga tak mnie jakoś boli i w kostce takie ciągnięcie czuje.. już sama nie wiem jak siedziec. W ogóle wszystki mnie dzisiaj wkurza.
Chyba pójdę do sklepu się przejść, muszę kupić brystol i papier kolorowy bo będę dzisiaj robić grę planszową! Na początku nie wiedziałam jak się za to zbrać a w końcu wymyśliłam taką fajną, że chyba pójdę do młodego szwagra pograć jak ją skończę :-D

Fifka ale ona na mnie działa jak czerwona plachta na byka. Zawsze te jej głupie komentarze mnie dorpowadzają do szału :wściekła/y: a ja uważam, że jej po prostu żal tyłek ściska bo ona z moim bratem mieszkania nie mogą skończyć więc nie mogą sobie pozwolić na kupowanie wyprawki. A poza tym jak ktoś mówi do swojego 2-letniego syna "Ty idioto" to mi to już wszystko mówi o człowieku

A no mówi... mnie to też czasem krew zalewa jak słyszę jak matki zwracają się do swoich własnych dzieci... "ty idioto" " A ty jakiś nienormalny jesteś?" itp... boże i jak te dziecko ma wzrastać w poczuciu własnej wartości? Heh... społeczność jest coraz bardziej chory...

silka" ja w czoraj w faktah słyszałam, że mają wprowdzić jakieś zmiany, i chyba od dohodów liczyc ale na jakiej zasadzie to nie wiem mozę dopiero pracują nad wprowadzeniem zmian , okaże się po noywm roku

Tak jak mówi Fasolka nie wprowadzą tych zmian DLA NAS! Bo my już idziemy "starym" systemem... jak to wprowadzą to będzie to się tyczyć osób które dopiero w ciąże będą zachodzić. nas tyczy się tylko to ze przed 10 tygodniem mamy być pod opieką lekarza.

SPAĆ!! Czy u was za oknem jest tak paskudnie jak u mnie ? :(

Bedac w pracy wlasnie podszedl od mnie starszy Pan ... 85 lat...I zaczela sie dluga rozmowa jkie to zycie teraz jest...Jak to wiele chorob na swiecie ... ile ludzi na raka umiera... jak nas truja poprzez jedzneie itp... ehh od razu zlapalam jakis nie fajny nastroj :(

U mnie jest pięknie i słonecznie - znaczy już powoli się ściemnia ale było pięknie i cieplutko cały dzień :tak:

dzisiaj w rzeczpospolitej jest dodatek o zasiłku macierzyńskim i zmianach przewidzianych na 2012 rok taka książeczka, wczoraj było o urlopach macierzyńskich i ojcowskich, zapomniałam wam powiedzieć :/

teraz patrze i tam jest informacja jak to jest liczone i takie tam ciekawe info

Ten wczorajszy mam a ten dzisiejszy muszę kupić koniecznie. Zaraz męża zgwałcę i przelecimy sie do sklepu...

No więc ja już po wszystkim! Ekg wzorowe ale po bliższej rozmowie i obserwacji pulsu mam "tachykardię napadową" leków nie dostane bo jak dzisiaj mam na przykład puls 60 to leki na spowolnienie serca by mnie chyba zabiły... ale muszę to kontrolować i w razie napadu masować tętnice i żyły szyjne.
Dostałam skierowanie na badania tarczycy (bo czasem tarczyca jest winna tachykardii) i na razie mam się obserwować.

No więc kolejna przypadłość wywołana "uciskiem" mały ułoży się tak ze ściska mi żyły i serce wtedy zaczyna mi wariować...

reklama
al i tak dobrze fifciu ze juz po i nie jest tak zle ... ciekawe czy u mnie cos od serca tez jest bo tez czasem mam zaslabniecia itp ale ja mam wtedy strasznie niskei cisnienie

Do góry