reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

to jak tylko wyjdziesz Atanku to szybciuto smska prosze !!:-) bo ja juz jutro zmykam na wwki i nie przeczytam co tam u ciebie
Fifka...ja juz do ciebie ty cholerko pisalam, ze bardzo sie przestraszylam...Atan napisala mi smska i az zamarlam...masz lezez i odpoczywac, bo jak nie to tak jak pisalam przyjade do ciebie i przywiaze do lozka:-)

reklama
Karla tak robi się, dlatego przed porodem robi się lewatywę. W większości szpitali jest to wręcz wymagane. (w szpitalu w którym leżałam robili każdej rodzącej) To jest taki ból że robisz wszytko,... kupe, siku... Krzyczysz i masz w dupie ze ogląda cię cała masa ludzi... ale spokojnie to jest do przeżycia :-D

Milia uwierz mi ze jestem grzeczna jak aniołek! :*

eyyy ja mam troche glupie pytanie, bo ostatnio gdzies slyszalam ze podczas porodu mozna ze tak powiem normalnie kupe zrobic.. czy to prawda?? i co wtedy????
mam nadzieje ze za czubka jakiegos mnie nie wezmiecie

Zdarza się :baffled: tzn. właśnie po to robi się lewatywę ale właśnie moja koleżanka pomimo tego zabiegu potem nie potrafiła powstrzymać "lecących bobków" :baffled:

Fifka ja wiem......! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja wczoraj się tak przeraziłam wieczorem, że szkoda gadać, dostałam opierdziel od Ael i wystarczy mi atrakcji już do końca ciąży! dzisiaj nawet po sklepie chodziłam jak emerytka bo takiego mam stracha

A własnie Fifciu jescze mam pytanie do Ciebie! Ty kupowałaś ta koszulę??? http://moda.allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-l-xl-i1969486507.html
bo tak coś mi się wydaje więc jeśli tak to powiedz czy warto ją kupić?? chodzi mi o gatunek...

Ostatnia edycja:
Fifciu!! dobrze że już w domu i wszystko się dobrze ułożyło:-) Masz rację co do dbania o siebie,teraz najważniejsze jest maleństwo. Kurz nie ucieknie a jak nie będzie ugotowane,poprane nikt się na pewno nie obrazi. ;-)

Ael Wikus jest słodki:tak:

Magdalena ja nawet nie wiem dlaczego to się u mnie stało...Mam niewydolność szyjki macicy i najprawdopodobniej się przeciążyłam... Naprawdę żadna z nas nie wie czy na nią to nie trafi... :-(

eyyy ja mam troche glupie pytanie, bo ostatnio gdzies slyszalam ze podczas porodu mozna ze tak powiem normalnie kupe zrobic.. czy to prawda?? i co wtedy????
mam nadzieje ze za czubka jakiegos mnie nie wezmiecie

Tak jak Fifka pisała, ma się robioną lewatywę (no niby twierdzi się, że to okropne uczucie, ale jak dla mnie to była bajka podczas wprowadzania płynu a potem w kibelku hihi XD dziwna jestem hyhy).
Druga sprawa, gdy odczuwasz przy porodzie parcie na zwieracz to bardzo dobrze, bo to są te skurcze parte. Odczuciowo te skurcze są bardzo podobne do parcia kupki w wc.
A prędzej siku zrobisz podczas porodu niż kupę ;-)

Ael Wikus jest słodki:tak:

Ja Ci czorcie smsa wysyłałam!! Czy ja mam Ci swój adres wysłać, bo nie pamiętam z rozmowy ostatniej naszej???

Fifcia cudowny brzuszek, lokator trochę niecierpliwy ale co się dziwić do mamy na rączki chce :-D
A Magdalenę ostatnio telefonicznie ochrzaniałam, obiecała się posłuchać i tak też zrobiła :-)

Atanku narzekaj!!!

Hehe A ja już sobie zrobiłam :tak: Wykorzystałam szanse ze wstałam na siku :-)
Zobacz załącznik 413828

Mam już swój upragniony wystający pępek!! :tak:

Śliczna kruszynka! Dbaj o nią ile tylko możesz! Uwierz mi ze nikt nie chce przeżywać tego stresu co ja w szpitalu... I dziękuję za dobre słowa! ;-)

Dziękuję Atanku, no na razie staram się w dwupaku zachować! :-p

Kochane ja mam do was taki apel... naprawde na siebie uważajcie... to jest takie cholerstwo... ile ja się tam w szpitalu wywalczyłam... biore teraz leki przez które mam ciśnienie jak neptyk 80/50... (w szpitalu miałam nawet 70/35) i do tego tętno koło 140... (w szpitalu koło 160 przy większej dawce leku) ale to to jest nic w porównaniu ze strachem o tego małego bąbla w brzuchu... ja dopiero teraz przestałam bać się porodu, przestałam myśleć jak i gdzie chce robić... a guzik...ważne zeby mały był zdrowy a ja dam radę...
Uważajcie na to co robicie, nie ponoście, nie sprzątajcie jak głupie (Magdalena tu aluzja w twoją stronę)naprawdę warto o siebie zadbać, bo dbając o siebie dnacie o dziecko...

Fifka faktycznie "UROSŁAŚ" :D Śliczny brzusio :):*
witam ;-)
po 1 Fifka teskniłam i co wyprzedzisz mnie z porodem no nie ladnie niech siedzi w brzuszku mamy jak najdłuzej !!ciesze sie ze juz w domku jestes trzymaj sie i odpoczywaj :*

po 2 olcia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

po 3 karla trzyma kciuki by byla fasoleczka a torbiel sie wchłoneła &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

po 4 ael glosu niemam ide na fb posluchac niewiem czemu;-( ale jak zwykle przystojniak ;-)

po 5 pomalowalam se dzis pazurki na morski kolorek ;-) i miałam straszna ochote na smieciowe jedzenie ze kupiłam mc donalda a przy okazji wsparłam fundacje mc ronalda dla dzieci z nowotworami i jaka z tego dumna jestem ;-)
a teraz lerze i sie bycze na 10 do ginka ciekawe czy l4 da i na ile moze wystawic odrazu...
ogolnie zasypiam dzis...

Bardzo dziękuje za fluidki -przydadzą się na pewno :)
Ja swego czasu jadłam praktycznie codziennie w mc:D mam ponad 20 szklanek z zestawów :p
Najwyższy czas na Ciebie Atanku z tym zwolnieniem!
Będziesz miała jakieś zdjecia małej Amelki ??

reklama
Do góry