reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
To są filmiki sprzed 2 tygodni, ona teraz to już jest specjalistka w jedzeniu. Czasem jest problem bo szybciej ciągnie niż połyka i się krztusi, ale już mam metodę na żarłoczka :-)

Pytanie do mamusiek,jakie mleko modyfikowane (tak się to chyba nazywa) podajecie dziecku?

Ostatnia edycja:
necia no ja nie moge no jak slodko wyglada i te skarpeciuchy ;-) a i jaki ma dlugi jezyczek ;-)

a łucja no ma glosik podobny do mojej zaraz znajde filmik jak na nianie zareagowala grajaca ;-) kiedys na fb wrzucalam ;-)

ael czekam na filmika ;-)

Moja jest na samym cycku jak na razie, ale jak miałam zapalenie mięśnia i brałam 2 dni antybiotyk to dałam Kali NAN Pro, szczerze - mocno ulewała i ogólnie słabo,mało jadła i cieszyłam się, jak po 3 dniach mogłam jej dać swoje. Także ja się też na razie nie znam, ale słyszałam, że Hipp ma nowe mleko Bio i że jest ekologiczne.

Hej wam kobietki!! Przyszłam sie zameldowac na chwilke bo jakos mi czasu brakuje w ciagu dnia :)
Byłam dzisiaj u ginka, z dzidzia wszystko wpożądku rosnie sobie ma 3cm ponad serduszko pięknie bije :) Nie wiarygodne jak szybko rosnie jeszcze 11 dni temu było fasolką :) ah.. tak strasznie sie ciesze !!
Gin wyliczył ze dzidzia jest duza na 10 tyg. a tyle na pewno nie ma więc nie wiem czy moze rosnac za szybko? czy po prostu taka jest lub gin moze zaznaczył nie dokładnie.:eek:

Pytanie do mamusiek,jakie mleko modyfikowane (tak się to chyba nazywa) podajecie dziecku?

Tak to mleko modyfikowane, skrót MM :-)
Ja daje Bebilon, dawaliśmy też z Hipp oba się przyjęły, ale Wiktor ładniej przybierał po Bebilonie więc na nim zostaliśmy.
Na razie o MM nie myśl, karm piersią jak najdłużej :-)

Dagne Nan się popsuł ostatnimi laty, mniej uczula niż Bebiko, ale jest z tych gorszych.
Ogólnie polecam Bebilon i Hipp. Dla mnie Bebiko jest najgorszym mlekiem, stąd też jak wynika cenowo najtańszym.
Jest jeszcze Gerber ale to ta sama firma co Nan. Jest jeszcze Enfamil, słyszałam, że dobry, tłusty.

Claudusia, fasolka może szybko rosnąć, znaczy ze bardzo silna i dostarczasz jej wszystkich niezbędnych elementów przez jedzonko :-)

A tu film[video=youtube;PvEc_SmAfcI]http://www.youtube.com/watch?v=PvEc_SmAfcI[/video]

Ja mam w domu te Hipp Bio właśnie bo te polecała nam nasza pediatra. Ale nie wiem jakie ono dokładnie jest bo nawet nie zdążyłam otworzyć bo karmie tylko cycem.

Claudusia super wieści! Oby tak dalej! A co do wielkości to nie wiesz kiedy dokładnie miałaś owu! Być moze była troszkę wcześniej stad dzidzia jest większa! :tak:

Ael ależ śmiesznie manewruje! :-D Super!

Ostatnia edycja:
reklama
[video=youtube_share;qxDQEDZDwUo]http://youtu.be/qxDQEDZDwUo[/video]
fasolka w szpitalu niunia dostała enfamil 1 premium lipil jaki masz sposob na krztuszenie ? bo moja z piersi je zaszybko i sie krztusi... choc karmie ja wysoko ze pol siedzaco jest a nie pomaga taka zachlanna jest.. z butelki moje mleczko wolniej pije choc raz tez sie zaksztusila..

dagne znam ta strone ;-) fajna jest

claudusia wedle suwaczka jestes w 10 tydzien zaczelas ;-) wiec super ze wieksza jest ;-) i wszystko dobrze ;-)

Do góry