• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jejku ile Wy piszecie!
Wpadam na chwilkę, DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA, wczoraj dzień rozpoczął się super od 29 róż podanych do łóżka o 6 rano :-) i zakończył się super - filmem w kinie o 22giej :-)

Myszko wszystkiego najlepszego dużo zdrówka szczęścia pomyślności, spełnienia marzeń! I cierpliwości, jeszcze trochę a będziesz mogła tulić w ramionach swojego bobaska no i powoli brać się za wora :-p
A gdzie były fotki Marty bo chyba przeoczyłam?
Aha i co do Twojej zgagi, słyszałam, że jak kobieta ma dużo zgagi to dziecko ma długie włosy :-) ciekawe czy to prawda?
Co do drętwienia, mi się tak czasami dzieje gdy mam obcisłe spodnie jeansowe z takiego grubszego nierozciągliwego materiału i jestem dłuższy czas w pozycji siedzącej, chyba wtedy dobrze krew mi nie dochodzi :/
Nanulika możesz podesłać listę jeżeli interesuje Cie moje zdanie :-p
cieszę się że używanie dopplera sprawia Ci przyjemność :tak:
Wczoraj mnie nie było, ale miałam pytać w swoje uroidziny więc pytam dzisiaj: i jak tam ruchy!! Ha!! I co? Mówiłam że odpowiesz inaczej :-p
Loczkis proponuję teraz sobie zbadać TSH, będizesz wiedziała jak leki wpływają na nie i czy dawka nie jest za mała albo za duża. Potem przed wizytą znów zbadasz TSH i będizesz miała pogląd w jakiej proporcji w jakim czasie się zmienia.
MartOocha trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
testy owu obojętnie o jakiej porze dnia, ale co najwazniejsze - codziennie o tej samej! I nie z siku z nocy bo wtedy mocz ma mocniejsze stężenie. Ja robiłam zawsze po południu, gdzieś 2 godziny po obiedzie, za dużo też się nie powinno pić na ok 2 godziny przed testem aby nie rozrzedzić moczu.
Z podnoszeniem nóg to ile ludzi tyle zdań. Ja uważam że czy się podnosi czy nie to i tak przetrwa najsilnieszy, kiedyś oglądałam taki filmik jaką drogę muszą przebyć plemniki żeby zapłodnić jajeczko, to po obejrzeniu tego filmiku stwierdziłam że to jest niemożliwe żeby się udało :-D a jednak się udaje! Ja czasami trzymałam nogi w górze. Przy tyłozgięciu warto leżeć na brzuchu z wypiętą pupą do góry. Pozycja też najlepsza kolankowo-łokciowa
Karo01 całość kupiona przez Allegro kubek 18zł i nazywa się magiczny kubek, pełno tego tam
Kochająca_mamo30 życzę zatem szybkiego powortu do zdrowia całej rodzinki a w szczególności Lidii, buziaki dla :*
Gratuluję że Lidia się tak ładnie rozwija, dużo już umie i mam nadzieję że choróbsko jak najszybciej zwalczycie.
Marta-l Wojtuś słodziak a jakie ma śliczne włoski !!!
Ewelka10 z tym glutenem to jest tak, że jeszcze niedawno gluten był zalecany do podawania po 10 miesiącu życia, teraz ostatnio pozmieniali, że wcześniej. Sama niedługo będę wałkować ten temat, wiem że w mleku mm nr 1. nie ma glutenu, w mleku nr 2. jeszcze nie wiem bo nie sprawdzałam, no i nie wiem jak to jest z glutenem gdy podaje się obiadki ze słoiczka, niedługo sama będę wałkować ten temat
Gatto ja w ciąży uwielbiałam jeść w łóżku a mój M tego nienawidził bo mi zawsze coś spadało haha aż mój M czasami kazał mi wstać i odkurzał po mnie odkurzaczem :-D

reklama
hej kochane,
ja własie wróciłam z Magnolii i castoramy, od rana więc biegam:)
ale po kolei:

Przede wszystkim Myszko - spełnienia wszelkich marzeń, szczęśliwej do końca ciąży, dużo radości w życiu z nowym członkiem Waszej rodziny i poskromienia wora!

danutaski - naprawdę sprawiłaś wielką frajdę nam tym dopplerem - kurcze, gdybym wiedziała że to takie super urządzenie to już dawno bym je kupiła! extra sprawa! a S jak się wkręcił!!! wczoraj wieczorem sam prosił: nadstaw brzucha, daj mi posłuchać malusiej:) nic tylko Cię uściskać... co do ciuszków listę chętnie podeślę, choć nie ma chyba innej możliwości jak przez maila, mam plik excel i pdf. Jak tu wstawiłam jpg to średnio widać... jak będziesz miała chwilkę to najwyżej podeślij mi swojego maila na PW. dzięki!
i za to wywróżenie ruchów też;)
Mało ją jeszcze czuję ale 1-2 razy dziennie przez ostatnie 2 dni się udało, dziś rano leciutko coś poczułam, czekam na więcej ale już mam takiego rogala że hej!

W magnolii załatwiłam kartę microSIM do tel więc nowy nabytek już śmiga - mega mi się podoba, choć muszę go jeszcze poustawiać a na razie nie miałam kiedy.... kupiłam też sweterek dla babci bo w ndz jedziemy do niej z życzeniami na Dzień babci,dla siebie jakąś bluzeczkę na przecenie i tyle.... W castoramie z kolei dokupiłam pinezki i gwoździki do prowadzenia kabli i 2 pojemniki na drobiazgi małej - takie o drobne, praktyczne zakupy:)

w drodze powrotnej oczywiście nie omieszkałam zajrzeć do lumpka i za 20zł nabyłam dziś takie cuda:

Zobacz załącznik 532077Zobacz załącznik 532078Zobacz załącznik 532079Zobacz załącznik 532080Zobacz załącznik 532081Zobacz załącznik 532082Zobacz załącznik 532083

miłego dzionka, ja biorę się za jakiś obiad bo się 16sta zrobiła:P

PS rano umówiłam się z panią kardiolog na 1 lutego - będziemy dokładnie sprawdzać serduszko i przepływy małej...

Jestem po wizycie! Mój synek chyba jednak będzie córeczką :)! Wszystko dobrze, mój Maluszek ma 104 mm i zasłaniał rączką buziulkę! Fajnie się dzidziunie podgląda! Co do tokso to nie chorowałam, muszę poczekać 2 tygodnie i jeszcze raz skontrolować w szpitalu zakaźnym! Jakieś dziwne rzeczy dzieją się u mnie z tymi przeciwciałami igm, ale nic ... Wyniki mi sie pogorszyły, mam łykać żelazo, a łożysko idzie w górę!
Przepraszam, że tylko o sobie i do tego tak nieskładnie ale padam na ryjka ;)
:*

Wikama no prosze wszystko w nalezytym porzadeczku:-) i oby tak juz do konca:-)
U mnie w pierwszej wersji byl chlopczyk, potem doktora wprowadzil w blad i zakryl klejnoty pepowina, a dopiero na diagnostyce udalo sie potwierdzic plec.

Ewcik, a Twoja gin obawia sie, ze cos tam jeszcze wyrosnie? Czy ubedzie?;-)

Nanu te rampersy z falbankami na nogawkach...rozbrajajace sa:-)
Ja malemu kupilam dzis sztruksy i jutro maja miec koszule w malych rozm.

Ewcik lekarka nigdy nie mówiła że jest pewna w 100%! To były tylko rokowania, po wyglądzie wzgórka łonowego. Natomiast my do tych prognoz podchodziliśmy z przymróżeniem oka, nie ma to dla mnie znaczenia czy będzie synek czy córcia, najważniejsze żeby było zdrowe:)! Może wydać się to mało profesjonalne, że lekarka mówi coś czego nie jest pewna, ale jak ciąża nie układa sie jakoś super i ciągle ba wizytach mówi się o poważnych zagrożeniach to takie opowiadanie o plci daje jakies pozytywne odczucia odnośnie ciąży i realności urodzenia dziecka :)! Także dla mnie ta sytuacja jest jak najbardziej ok!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry