a my walczymy z tymi listwami i ciągnię się to jak cholera! z pozoru banalna sprawa ale samo przygotowanie ścian i jeszcze jakieś kabelki i cuda w ścianach pochować, równo podocinać na 45 stopni w narożnikach,masakra...
S walczy, choć własnie do OBI poechał po coś tam..... a ja umyłam 1 okno - na tyle na ile sięgnęłam z podłogi bo S mi zabrania na stołek wchodzić
aaaa i jak któraś potrzebuje skutecznego środka do mycia plastików to polecam z serii ORO Perfekt z OBI własnie.... kupiłam to ustrojstwo już dawno - szukałam czegoś do okien bo jak pomalowaliśmy ściany na biało to się okazało że nasze okna, nawet umyte, wcale białe nie są - ramy pożółkły.... i to cudo wybiela wszystko!!!
dziś udało mi się doczyścić parapet w sypialni, do którego przez 2 lata miałam już kilka podejść,szorowań itp nie był zabezpieczony podczas malowania jednego czy drugiego, powierzchnię ma porowatą więc wyobraźcie sobie jaki był okropny.... mieliśmy nawet dziś w planach zakup nowego - ale dałam mu ostatnią szansę i po spryskaniu ORO i wytarciu gąbką, bez wielkiego szorowania, wygląda jak nowy!
kurcze jak myłam to okno, to jak je otworzyłam i poczułam to słoneczko to nareszcie WIOSNĘ poczułam

juppiiiii!!!