• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Karo - aż zazdroszczę:) Pewnie Leopold jest przesłodki :) Mam nadzieję,że zaraz wychodzą z Malwinką do domu;)
Kobietka - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu:) Udanego świętowania!

A ja coś chyba zaczynam się kiepsko czuć, więc właśnie zjadłam czosnek i pije herbatkę z miodem. Oby pomogło.

Miłego wieczorku staraczki i brzuchatki ;)

reklama
Cześć kobietki. Jestem w ciąży. Tak - specjalnie napisałam to zdanie, bo jeszcze jestem :-( To wczesna ciąża, ale lekarz kazał nie czekać na poronienie. Zapisałam się na zabieg do szpitala na poniedziałek. Jakoś się oswoiłam z tą myślą, przestałam panikować co do zabiegu i narkozy, ale dziś złapało mnie jakieś przeziębienie (delikatny katar, 37,3'C, rozbicie, ból głowy) i teraz panikuję, że może to być niebezpieczne dla zabiegu.
Lekarz powiedział, że mogę starać się dalej o dziecko już po pierwszej miesiączce. W 2010 r., też w październiku, poroniłam samoistnie i oczyściłam się sama. Teraz nic się nie odkleja, pęcherzyk nie rośnie, endometrium zgrubiało do 17 mm i nie chce się złuszczyć samo. Wszystko do mnie dotrze po zabiegu zapewne. Póki co wszystko się kręci w mojej głowie wokół zabiegu.... :-(

Witaj Cyntia. Przykro mi, ze musialas tu trafic. Ja tez mialam zabieg i bylam wtedy w trakcie infekcji- mierzyli mi temp w szpitalu i mialam 37,5, podziebiona bylam. zabieg jest w plytkiej narkozie, nie mialam zadnych dolegliwosci z tym zwiazanych, zadnych nudnosci ani nic. U Ciebie tez na pewno przebiegnie sprawnie, ale rozumiem, ze obecnie zabiera on Twoje mysli. Zostan u nas, dziewczyny sa super :)

nie moge zmienic listy z komorki ale trzeba Suane zmienic bo juz nie czeka na @ :)))) bo @ to za rok do niej przylezie :)))

Joaro -termin niechcianej @: 28 październik 2013
Fuma_Foch -termin niechcianej @ ok.30 października 2013
Małgonia - termin niechcianej @: 1 listopada 2013
Maku - termin niechcianej @: 11 listopada 2013
Ewikewik - termin niechcianej @: 11-13 .11 2013

Neta - termin niechcianej @: 15 listopada 2013
Agaawa - termin niechcianej @: 22 listopada 2013
Kobietka - termin niechcianej @ 23 listopada 2013
celta - termin niechcianej @: 10 grudnia 2013

Suana II

cyntia bardzo mi przykro,trzymaj się cieplutko,ja też miałam raz zabieg...ale nie rozumie dlaczego Ty mówisz o narkozie,przecież nie trzeba robić tego zabiegu w narkozie tym bardziej jak się jej obawiasz.

Dziewczyny ja mam pytanie,pewnie głupie i będzie was dziwić biorąc pod uwagę moje doświadczenia ale ja poroniłam trzy razy i nigdy nikt mi nie mówił,że mam mierzyć bete albo grubość endometrium jak to wogóle zrobić,na badania biec przy pierwszych oznakach poronienia?Mieszkam w Holandii i tutaj niestety do kwestii poronień dziwnie podchodzą szczególnie we wczesnym etapie ciąży,ja zawsze słyszałam idąc do lekarza z plamieniem,że mam czekać aż macica się oczyści,raz miałam zabieg bo czekałam 4 tygodnie.
Wytłumaczcie proszę:confused2:

Badanie poziomu stężenia hormonu gonadotropiny kosmówkowej, czyli beta HCG, ja sobie w sumie robiłam na własną rękę. Robi się je, by po pierwsze stwierdzić czy się jest w ciąży, po drugie, by badać czy ten hormon przyrasta prawidłowo. Nie wiem czy lekarze to tak ot zlecają. Gdyby nie czwarte badanie z krwi (po jednorazowym krwawieniu), to bym czekała do 10 tc z kolejną wizytą i bym nie wiedziała, że coś jest nie tak. Jeśli chodzi o grubość endometrium, to wydaje mi się, że miałam zmierzone już pod zabieg.

Aniu, a w Holandii nie zleca się badań po 3 poronieniu?

Kobietki, dziękuję za wsparcie....

miałam robione jakieś badania(tylko z krwi) ale od lekarza usłyszałam tylko,że jest wszystko w porządku,wyników żadnych nie widziałam...i dostałam jeszcze skierowanie na badania cytogenetyczne,ale jeszcze ich nie zrobiłam.

reklama
Hej Cyntia wiem dobrze co czujesz bo sama czekalam za 1 razem tydzien na ten zabieg....i to byl okropny tydzien milion mysli na minute czy sie obudze czy to wsio itd....z 1 strony dobrze ze usypiaja i kobieta nic nie czuje i nie jest swiadomo i nic nie widzi....takze kochana pipatrz tu na nas, popatrz ze kazda niestety po przjejsciach ale jednak co chwile u kazdej wychodzi słoneczko i tak na pewno bedzie niebawem u Ciebie:)*przytulam
Ania kurcze nie wiem ale wydaje mi sie ze powinni cue zbafac po jakimkolwiek katem ale co kraj to niestety obyczaj
Reszte dziewczynek caluje i sciskam mocno

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry