PaniKovalowa też polecam magne b6, cena w stosunku do dawki jest ok, poza tym to lek, więc przebadany na wszystkie strony...
Agawa ja jestem jednak za szczepieniem dzieci, młoda dostawała te refundowanie, nie kombinowane...
Współczuję dobrych rad... Ja zaraz po urodzeniu małej pokłóciłam się z mamą, tzn. ona pokłóciła się z moim mężem a ja stanęłam po jego stronie, przez ok. 2 m-ce nie odzywałyśmy się do siebie. Teściowa z radami nie wyskakiwała, ale na samą myśl, co się będzie działo, jak na świecie pojawi się nowe dziecko, przechodzą mnie dreszcze. Dodam, że rodzina męża nie wie, że jestem w ciąży, chyba że powoli zaczynają się domyślać... Mam ambitny plan zadbać o swoją przestrzeń jako matka noworodka, jasno stawiać granice i mówić wprost, że pewne zachowania mi nie odpowiadają... taki plan, a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy...
Mama powinna pomóc ogarnąć ci mieszkanie, zrobić obiad, a dziecko zostawić tobie... moja teściowa uważała, że pomaga nosząc małą na rękach przez kilka godzin pobytu u nas, z przerwami na karmienie i przewijanie, niestety nie zapomnę jej jak przez 45 min siedziała i patrzyła jak karmię piersią, a przy każdym moim ruchu, zmianie pozycji wyrywała się, żeby mi małą zabrać, bo myślała, że to koniec karmienia... Może to nie było jakieś szkodliwe, ale za to mega wku***jące...
Wiem, że rozkminiam to co było dawno, ale teraz czuję, że będzie to samo...
Ewel ja tak doradzam ten relaks, ale sama nie jestem wolna od obaw, wizytę mam za 1,5 tyg. i chciałabym od wtedy iść na zwolnienie, a z drugiej strony boję się cokolwiek planować, bo nie wiadomo, co będzie...
Kamkaz &&&& za ten cykl. Obyśmy tu razem z tobą nie doczekały się kolejnej @...