reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po straconej ciąży

Super :) będzie wszystko dobrze :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Jeśli dobrze kojarzę to deciduae to tkanka doczesna (też miałam ten zwrot w moim hist-pat). Ten wynik świadczy o tym, że w materiale który pobrano do badań są resztki tej tkanki. Raczej jest to standardowy wynik :) hist-pat zwykle nie pokazuje przyczyny poronienia.

DorciaMamaOlka a masz jakieś objawy, że lekarz chce Cię badać w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Też właśnie jestem w trakcie diagnostyki w tym kierunku :)
Ale nie bardzo wiem czy dobrze zrozumiałam-masz się położyć w szpitalu tylko po to żeby Cię zbadali ? Przecież to normalnie z krwi w laboratorium badają :) czy w jakim celu ten szpital?

Kasia gratuluję udanej wizyty :)teraz tylko czekać na serduszko :) kiedy kolejna wizyta?
Na kolejne usg idę za tydzień, może już będzie pikać [emoji173] Nie mogę się doczekać [emoji7]

w57v3e3kfucyl84a.png

Jeśli dobrze kojarzę to deciduae to tkanka doczesna (też miałam ten zwrot w moim hist-pat). Ten wynik świadczy o tym, że w materiale który pobrano do badań są resztki tej tkanki. Raczej jest to standardowy wynik :) hist-pat zwykle nie pokazuje przyczyny poronienia.

DorciaMamaOlka a masz jakieś objawy, że lekarz chce Cię badać w kierunku zespołu antyfosfolipidowego? Też właśnie jestem w trakcie diagnostyki w tym kierunku :)
Ale nie bardzo wiem czy dobrze zrozumiałam-masz się położyć w szpitalu tylko po to żeby Cię zbadali ? Przecież to normalnie z krwi w laboratorium badają :) czy w jakim celu ten szpital?

Kasia gratuluję udanej wizyty :)teraz tylko czekać na serduszko :) kiedy kolejna wizyta?
A jak Ty się czujesz?

w57v3e3kfucyl84a.png

Nie mam żadnych objawów...Nie wiem czy są one w ogóle widoczne...chce mi zrobić te badania na NFZ dlatego wypisal skierowanie

Ja też robię na NFZ i nie muszę się kłaść do szpitala tylko normalnie mam skierowanie do laboratorium :) i dlatego zapytałam dlaczego szpital :)
A jak Ty się czujesz?

w57v3e3kfucyl84a.png
Ja tak różnie :) raz lepiej, raz gorzej. Trochę mi ból brzucha dokucza ale staram się dużo odpoczywać :) szyjka już mi się zaczęła lekko skracać więc muszę uważać :) z małym dzieckiem to niełatwe niestety ale staram się oszczędzać :) ale za tydzień już wizytę mam i co drugi dzień słucham serduszka detektorem więc przynajmniej za dużo się nie stresuję ;)

Ja też robię na NFZ i nie muszę się kłaść do szpitala tylko normalnie mam skierowanie do laboratorium :) i dlatego zapytałam dlaczego szpital :)

Ja tak różnie :) raz lepiej, raz gorzej. Trochę mi ból brzucha dokucza ale staram się dużo odpoczywać :) szyjka już mi się zaczęła lekko skracać więc muszę uważać :) z małym dzieckiem to niełatwe niestety ale staram się oszczędzać :) ale za tydzień już wizytę mam i co drugi dzień słucham serduszka detektorem więc przynajmniej za dużo się nie stresuję ;)
Jeeej Ale zazdroszczę [emoji173][emoji173][emoji173] Też już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko [emoji173] A od którego tygodnia detektor wykrywał Ci już serduszko?

w57v3e3kfucyl84a.png

Kurczę to nie wiem po co :( chyba mu powiem żeby dał tylko skierowanie :)

Dziewczyny jestem po USG, ciąża młodsza o 6 dni (5t2d) więc serduszka jeszcze nie ma,ale Fasolkę widziałam [emoji7][emoji173]Dziękuję Bogu że pęcherzyk nie jest znów pusty [emoji173] Już czuję się w ciąży [emoji23] Dostałam antybiotyk na E-coli w moczu i skierowanie na pierwsze badania [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png
Kasia to super wiadomość. Teraz będzie już tylko dobrze. Twój Aniołek czuwa nad malutką fasolka :-)

Hej dziewczyny, światełko dla waszych aniołków [*] ja też straciłam swojego w 6tc strasznie to przeżyłam. Same wiecie co czulysmy minęło już pół roku z czego dwa cykle się staramy tak konkretnie i nic z tego już powoli tracę nadZieję zw będZiemy mieli swojego kochanego bobaska ile cykli minęło u was zanim się udało pytam zafasolkowanych pomocy....

reklama
Jeeej Ale zazdroszczę [emoji173][emoji173][emoji173] Też już nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko [emoji173] A od którego tygodnia detektor wykrywał Ci już serduszko?

w57v3e3kfucyl84a.png
W poprzedniej ciąży kupiłam detektor w 13 tc i od razu wyłapałam serduszko. Teraz raz udało mi się w 11tc, potem długo nic a teraz od kilku dni znajduję już bez problemu. Z tym, że ja skończyłam już 14 tc i właśnie leci nam 15 więc to chyba już nic dziwnego że mi się udaje patrząc na to co było w poprzedniej ciąży :)
A Ty się nie martw kochana, za tydzień na pewno usłyszysz serduszko :) :) nie ma innej opcji!
Kurczę to nie wiem po co :( chyba mu powiem żeby dał tylko skierowanie :)

Może najlepiej zapytaj czemu tak Ci dał :) może np. chce żeby to szło z kontraktu szpitalnego a nie jego? Zapytać nie zaszkodzi bo w sumie po co kłaść się do szpitala jeśli nie jest to konieczne :) a może akurat uda się załatwić normalnie do lab skierowanie. Ja też mam od ginekologa, w sumie najpierw pytała czy jestem w stanie zrobić to sama na własną rękę, ale zaznaczyła że to na początek koszt ok 500zł więc powiedziałam, że nie bardzo a wtedy bez problemu wystawiła mi skierowanie.
Hej dziewczyny, światełko dla waszych aniołków [*] ja też straciłam swojego w 6tc strasznie to przeżyłam. Same wiecie co czulysmy minęło już pół roku z czego dwa cykle się staramy tak konkretnie i nic z tego już powoli tracę nadZieję zw będZiemy mieli swojego kochanego bobaska ile cykli minęło u was zanim się udało pytam zafasolkowanych pomocy....
Witaj, światełko dla Twojego Aniołka [*] ja w ciążę zaszłam pół roku po zabiegu, w 3 cyklu starań. O poprzednią ciążę (straciłam na przełomie 15/16 tc) walczyłam 2 lata. Spokojnie, nie trać nadziei bo na pewno zostaniesz jeszcze szczęśliwą mamusią :)

Do góry