reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Już rozumiem o co Ci chodzi :) ale tak się nie liczy :) żaden lekarz Ci tak nie policzy :) standardowo jak liczysz według OM to zakłada się że owulacja jest w 14-15dc. Jak owulacja się przesunie to do tego terminu tak wyliczonego dodajesz tyle dni o ile później była owu :)
To już tak jest, że jakby w momencie owulacji już jesteś w drugim tyg ciąży ;) tak się to liczy zawsze w Polsce :)
A nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?

w57v3e3ktmvwxeii.png

A nie odejmujesz tych dni i które przesunęła się owulacja?

w57v3e3ktmvwxeii.png
No tak, oczywiście że odejmujesz :D masz rację :) sama sobie zaprzeczyłam bo najpierw napisałam że według OM jestem w 19 a według owulacji w 18 a potem millo obliczyłam w drugą stronę :) @Millo im późniejsza owulacja tym ciąża młodsza w porównaniu z terminem OM :) a więc zakręciłam się w obliczeniach i według owulacji jesteś nie w 5t1d a ok. 4t0d ;) przepraszam :) ale tak jak pisałam-lekarz zapewne i tak będzie sugerował się terminem z OM :)

Dziewczyny a tak z innej beczki-nie orientujecie się ile nospy dziennie można brać w ciąży?

Dziewczyny mam pytanie... Dostałam listę badań i nie wiem czy muszę być naczczo?
grupa krwi,
odczyn Coombsa,
tsh,
hbs-ag,
hcv,
alt,
ast,
usr...

w57v3e3ktmvwxeii.png

Jeśli robisz wszystko na raz to na czczo. Nie wiem jak pozostałe ale tsh i próby wątrobowe (ast, alt) na pewno na czczo.
Ok czyli wszystko jasne [emoji6] Dziękuję [emoji8]
Będę robiła wszystko naraz bo strasznie nie lubię igieł- niech za jednym razem spuszczą tyle krwi ile potrzebują [emoji12]

w57v3e3ktmvwxeii.png

@hajmal i jak? Byłaś na ip? Wszystko dobrze?

Dorcia zrób test ciążowy może jeszcze raz ja w ciąży po.poronieniu tak miałam. Już na samym początku śluz z krwią potem krwotok. Gdybym nie położyła.sie wtedy do szpitala to było by po wszystkim.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png

@hajmal i jak? Byłaś na ip? Wszystko dobrze?

Dorcia zrób test ciążowy może jeszcze raz ja w ciąży po.poronieniu tak miałam. Już na samym początku śluz z krwią potem krwotok. Gdybym nie położyła.sie wtedy do szpitala to było by po wszystkim.

k0kdj44jit133s3w.png

km5stv73hx4t59k1.png
Rybka dziś u mnie dopiero 13 dc więc za szybko...owulacja na bank już była :) biorę luteine w razie co :) nie zaszkodzi a pomoc może :) test mogę zrobić najszybciej w przyszłym tygodniu :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

nie pojechałam na ip znalazłam tabelki wg których mieszczę sie z progesteronem, i z prolaktyną w średniej statystycznej. Tego płynu nie było dużo pojawił sie tylko kiedy rano wstałam z łózka, pamiętam ze kiedyś go było duzo całe plamy teraz to była taka kropeczka wielkości sutka, sprawdzę jutro rano czy jest i skontaktuje sie jakoś z tą moja nową panią doktor. Teraz to mnie każą położyć i i tak bedą czekać do rana. Może ja przesadzam, moze tak ma być patrzeć na te normy to sie mieszczę, oczywiście te dla kobiet w ciąży gdzieś wyszukane w internecie. może mi nie wszytko zaschło po zeszłorocznym poronieniu do września miałam pokarm potem poronienie i znów ciąża może za szybko. Nie chce znów wpaść pod rece pierwszego lepszego lekarza na dyżurze.

reklama
Do góry