• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kobietko Moj włąśnie wpadł na chwilę do domu i zaraz wychodzi dokończyć oprzęt i doić , przyjdzie koło 20, no może jak się uda to o 19.30 i czasami też mu się zdarza strugać i często w ndz na obiad struga:happy2:

Nana trudni powiedzieć ale dla świętego spokoju chyba bym zrobiła

Ja mam do zrobienia dwa zęby, po prostu plomby są już stare i trzeba je wymienić, no i jeszcze ostatnio zauwazyłąm że 8 która wuchodzi mi już z 10 lat robi się czarna ale nie wiem co z tym dentystka zrobi bo próchnicę widać pod dziąsłem jak jest rozpulchnione:sorry2:

reklama
marta-I ja właśnie w drugą stronę...niedoczynność, chociaż do końca nie jestem przekonana, wyniki przed ciążami 2,4, zalecenie by brać Eltroxin 50 i spadek już w czasie ciąży do 0.005 to chyba jajca, co? wg mnie ta tarczyca nie jest jakaś zła, żeby ja traktować lekami, tym bardziej że w drugiej ciąży takie niskie wyniki...wiem że ciąża obniża tsh, ale żeby aż tak?? gin twierdzi, że poronienia są przez tarczycę, ale mi się jakoś w to nie chce wierzyć....

Moja mama ma niby niedoczynność ale wystarczy że kilka dni za duża dawka leków i wpada w nadczynność. I tak na przełomie ostatniego roku miała TSH 84 a także 0,014 :szok: to jest dopiero przypadek. Miesiąc temu miała coś ponad 1 a w ubiegłym tygodniu 18 z groszami.
Moja endo zawsze mi powtarza że lepiej jak hormonów jest troszeczkę za dużo i tsh niskie niż za mało ft3 i ft4. Tzn lepiej dla kobiet w wieku rozrodczym i planujących macierzyństwo. Podobno moje tsh jak na ciążę nie jest złe- organizm po prostu produkuje więcej ft 3 i ft4, tak żeby dla mnie i małego starczyło :) lepiej to niż za mało hormonów bo wtedy mógłby się urodzić z wrodzoną niedoczynnością tarczycy.

U mnie właśnie stygną babeczki z konfiturą różaną babcinej roboty...a ja tonę we własnej ślinie, tak pachną :)

Ja mam pytanie dla zaciązonych już. Zdarza mi się ze tak ciężko mi się oddycha jakbym nie wiadomo co zrobiła i wtedy czuję ze serce mi mocniej bije, miałam coś takiego w poprzednich ciązach ale w późniejszym czasie, macie coś takiego?

lenka, ja mam tak czasami ale endo mówi że przez tarczycę- to typowe dla nadczynności. Pewnie brzuszek też ma w tym swój udział :)

Ostatnia edycja:
No i zrobiłam sobie drzemkę, bo nie dałam rady.

Cześć Dziewczyny :) Można się do Was dołączyć? :) Tak tu sobie pięknie gadacie, że aż zapomniałam, po co szukałam takiego forum :) jejku jejku, wiecie jak dobrze jest wiedzieć, że nie jest się samą z takimi przeżyciami, jak moje...ja straciłam dwa Aniołeczki, oba w 6tc. przyczyna nieznana...jak większość pewnie...
marta-I- pisałaś o endo, chorowałaś na tarczycę już przed ciążą, czy dopiero w ciąży?

Witaj, zapraszamy :tak:

dziewczyny, miałyście kiedyś plamienia kilka dni przed okresem? ja tak miałam w zeszłym cyklu, i powiem, że mnie to trochę zaskoczyło, nie wiem co to może oznaczać...?

Ja miałam właśnie po poronieniu tak.
Ale przyczyny nie znam.

Ani@k kochana, Ty mi mówiłaś o witaminkach nie?? Jak one się nazywają? Bo byłam przekonana że to prenatal classic ale teraz czytam i widzę że on ma w składzie jod i to dużo. Jedyne jakie znalazłam to elevit ale są troszkę drogie :(

wiecie co, czekam i czekam kiedy to znieczulenie mi zejdzie, bo glodna jestem jak wilk, a nie chcialabym sobie jezyka przygryzc :zawstydzona/y: i az mnie ssie z glodu :-(

Jak ja nienawidzę tego uczucia paraliżu twarzy. Współczuję.

Marta ja w pierwszej ciąży brałam Elevit i byłam bardzo zadowolona. W drugiej łykałam Prenetal Classic i jak dla mnie miał rybi posmak.
Prenatal jeszcze mam. Ponad 30 tabletek. Ja łykać tego nie zamierzam, więc jeśli chcecie chętnie się pozbędę :tak:

Hmmm...chyba polecę w poniedziałek zrobić to tsh, ft3 i ft4 no i progesteron...
Marto to Ci dopiero przypadek.... Niesamowite, a powiedz mi Kochana, jakie to Twoje tsh jest?

Ale powiem Wam, że byłam po 2 poronieniu u endo i stwierdził że on chorej tarczycy u mńie nie widzi...więc bądź tu mądra...:oo2:

Zapominajko a Ty jak się czujesz?

Myszko będzie lepiej smakowało :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry