reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Witam z rana... wczoraj mi sie cos z netem dzialo i nie chcialy mi sie stronki odswiezac wiec nic nie moglam odpiosac i co teraz - 25 stron do czytania...ale jakos dalam rade i...
Dziekuje dziewczynki (Eve, Nektarynka i Loree) za odpowiedz w sprawie diety i cwiczen:-):-):-)
katarzynko - piekny brzusio i nie przejmuj sie, ze maly bo ja w ciazy z synkiem dopiero w 6 miesiacu zaczelam ubierac spodnie ciazowe a tak chodzilam w normalnych a w zimie p[rzed porodem to sie w kurtke potrafilam zapiac...i dziecko 3150 g sie urodzilo
oj zjadło by się zjadło wczorajszy sernik nie zaspokoił mnie:rofl2:znam taką kobitke która teraz będzie mieć 4 dzidzusia i juz jest blisko porodu a niezaznała w rzadnej ciąży mdłości poprostu nie wie co to jest:-)tej to sie poszczęściło poprostu tylko się cieszyć:-)
ja mdlosci tez nie mialam w pierwszej ciazy i teraz tez raczej nie mam a jak juz to chwilowe i niewielkie...
Wikulaa-sliczna zawieszka!
Gratuluje!
Ja mam jutro 2a rocznicę slubu...i bedę ją spędzala solo, maz w Londynie a ja w kraju...bezsensu...ale może potem uda nam się to odbić:-)
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!
A ja sie dzisiaj czuje inaczej...probuje chodzic bez kul, ale kolano boli i puchnie...teoretycznie juz powinnam calkowicie go obciazac i zginac maksymalnie, aja moge jedynie tak 10-cm zgiac bez bolu...widocznie jestem jakis beznadziejny przypadek:zawstydzona/y:
bedzie dobrze tylko troche cierpliwosci kobieto - na pewno kolanko dojdzie do siebie.
Ja na forum jestem stalym bywalcem, szczerze-to chyba mnie tu nawet momentami dosc maja...ale teraz z racji chorego kolana mam utrudnienia logistyczne i rzadziej wpadam:-)...przynajmniej teraz nikt nie chce mnie zabic za to -ze duzo stron do czytania maja przez mnie, hehe:zawstydzona/y:;-)
no co ty?? przynajmniej szybko moznabylo sie zorientowac co sie na forum dzieje wlasnie z Twoich odpowiedzi:-):-):-) wpadaj i duzo pisz...
Dzieki dziewczyny za troske ale jednak szpital :-( jade na IP bo to prawdopodobnie wody ... Trzymajcie kciuki
trzymam kciuki i badz dzielna, na pewno wszystko bedzie dobrze... czy ktos ma jakis kontakt z kroptusia tel i bedzie nam zdawal relacje??
Wiecie co dziewczynki.. wczoraj mnie tam strasznie zabolało po prawej stronie ale bardziej blizej srodka.. nizeli gdzie jajnik.. i nie mam pojecia co to bylo.. w kazdym razie az sie poplakalam po przytulanku bo to jakos zakuło i bolało w trakcie ale przytulanki na to wpływu nie mialy ze wtedy bolało.. w kazdym razie jakby ktos igle wbijaj..
no to moze cos tam sie szykuje i za niedlugo beda wreszcie dwie kreski na tescie - trzymam kciuki...
ja dochodzilam do siebie prawie 3 tyg i jeszcze co najmniej 2 tyg musze siedziec w domu i nic nie dzwigac). Jak to kiedys ktos powiedzial "Dajcie czasowi czas" pozdr.
no to tez ci niezle dalo do wiwatu - ale dobrze ze juz jest ok...
wolłabym żeby za bardzo się nie interesował i nie wtrącał... Wkurzałoby mnie to ze zostawił mnie samą z tym wszystkim a późńiej będzie udawał super tatusia...
badz dzielna i faktycznie niech na razie lepiej sie nie pojawia tylko co bedzie jak dziecko sie pojawi?? co zrobisz bo przeciez jest ojcem, myslisz, ze bedzie sie chcial z nim spotykac??
ja sie pojawiłam to wszystkie uciekły no nic jak nie chcecie ze mną rozmawiać/pisać to trudno
ja tez tak mam czasem, ze jak juz wejde to wszystkie znikaja ale taka to juz jest specyfika tego forum, siadamy i piszemy kiedy mamy chwilke czasu...
Dziękuję Wiktoria za dobre słowo ale ostatnio mam takie wrazenie ze nikogo nie obchodzi moja obecność czy tej jej brak na forum.
Domelko ja też noszę sie z takim zamiarem zniknięcia z forum.
tak tylko wam sie zdaje - dziewczyny bez przesady - wszystkie tu jestesmy i nie ma tak, ze ktoras jest mniej lub bardziej zauwazana albo jest to zwykly przypadek...
Witam!
Nie chcę narazie pisać o sobie bo nie chcę się nakręcać ... po prostu strasznie się boję piątkowej bety!:no:
bedzie wysoka i tak mysl...trzymam kciuki...a poza tym juz wiem ze i tak sie nie poddasz i bedziesz walczyc dalej, prawda??
Nie wiecie jakie są sposoby na poprawę przemiany materii??
wiem, ze rano platki owsoiane badz muesli dobrze robi na trawienie - blonnik, blonnik w duzych ilosciach...
To przez branie luteiny lub duphastonu puchnie się i jest słabsza przemiana materii
no ja tez przytylam okolo 5 kg co najmniej i chyba po tycm wlasnie duphastonie bo normalnie nigdy nie mialam problemow z kilogramami. Obojetnie czy jadlam malo czy duzo to waga stala w miejscu a teraz waleczek wylewa sie ze spodni co mnie wkurza...
Ja z nerwów zjadłam 2 kawałki ciasta a ja nie lubię ciasta ...:baffled: i jak tu nie stać się balonem?!
dajcie jakis fajny przepis na ciasto z truskawkami - takie jakies biszkoptowe do zrobienia w misce mixerem...pliiiiz:-):-):-)
moj mąż tak mi dał popalić w zeszłym roku , nie było dnia zebysmy sie nie kłocili, ciągłe docinki z jego strony zero pomocy przy dziecku ktore potrzebowało opieki 24 na dobę, wizyty u lekarza, operacja małego a ja z tym wszystkim sama zupełnie sama, nie wstał w zadną noc zebym ja mogła sie przespac, po porodzie nawet nie chciał mi prania wypłukac małego , to byl koszmar. Był tylko zapatrzony w siebie i tylko dbal o swoj tyłek. cięzkie to było. teraz jest ok ale ranka w sercu juz chyba zostanie na zawsze:-( mamy nie mam bo zmarła.z nia i tak nie mialam kontaktu bo mieszkalam z babcia. tak naprawde moja matką jest moja chrzestna ale ona nie ma siły mi pomagac przy dziecku, teściowa odpada bo nie mam do niej zaufania.ale wam nasmęciłam...... musiałam się wygadac ... przepraszam:zawstydzona/y:
nie zazdroszcze i nie dziwie sie, ze zapomniec nie mozesz...faceci czasem sa tacy egoistyczni - moj tez tak ma ale wycwiczylam go w sprzataniu lazienki i wc i tym on sie zawsze zajmuje... no i wieczorem nauczyl sie kuchnie ogarniac....
Dziewczynki - muszę Was opuścić na chwilkę - sprzątam kawałkami domek po tym weekendzie bo nic nie zrobiłam - ja w szkole a M - szkoda słów - sprząta jak mu juz głośno powiem co ma zrobić:no:
no ja tez musze sie za sprzatanie bo farfocle lataja i wszedzie cos lezy a tak mi sie nie chce...
Hej Dziewczynki!
Melduje sie,ze zyje i nadrabiam zaleglosci!
Odezwe sie jutro,co sie u mnie dzialo,a dzialo sie,oj dzialo...
Buziaki dla wszystkich!!!!!!
koniecznie pisz co u ciebie...

reklama
Aaa.. i jeszcze nie napisalam wam, ze dzis okolo 14 ide do gina i mam nadzieje, ze cos juz zobacze - dzis jest 26dpo i 41dc...trzymajcie kciuki...

Dziewczyny a co z Karolą.de?? Coś się ulotniła całkiem..
Nie pojawia się Olapolap, Emma (aczkolwiek Emma mówiła że robi sobie przerwę). Kaprycha znowu umknęła gdzieś, Marzennixx gdzieś biega ... Babo w ogóle o nas zapomniała....:confused2::confused2::confused2::confused2: Hanka to zarobiona po pachy pewnie;-)
Kropeczka, jak się czujesz dzisiaj???
Kroptusia!!! Daj znak jakiś co się dzieje!!
Cześć Gosiu...Jak tam samopoczucie naszej "najświeższej" ciężarówki:-):-)

tez tak mam jak sie naogladam jakis budowlanych gazet czy katalogow z meblami! :-)
no a z betka tak se wymyslilam bo poco sie zamartwiac czy test klamie czy nie? a i tak musze zbadac progesteron bo kiedys mialam duze klopoty tzn jego brak! :eek: to sie ciutek cykam ...
a z tymi 3 latami to dlatego ze mąż nie był gotowy! :confused2: a mi sie chyba za wczesnie zalaczyl instynkt macierzynski! :sorry:

Ja ciągle mam remont- teraz przed domkiem tylko, ale ciągle szukam inspiracji. Bo właściwie chodzi tylko o zagospodarowanie działki i pomysł na taras, który własnie "się buduje".:-D
Ale jak oglądam gazetki to już planuję wystrój nowego domu, który kiedys wybuduję jak wygram w lotto.:-D

Dobrze,że twój M juz dojrzał. I dobrze,że dlatego tyle czekałaś a nie z powodu jakiś problemów. :tak:

U Was tez taka fajna pogoda?? :):) Rewelka... Ja dzisiaj od rana za Activi i na wodzie mineralnej bo za gorąco na kawę...Poza tym po wczorajszej rozpuście postanowiłam nie jeść przez tydzień:)

Jasne jasne:-) Akurat nie myslisz;-) Nektarynko..Jestem z Tobą:-)

:-D:-D:-D:-D:-D No nie powiem co mi się nasunęło w pierwszym momencie:-D:-D:-D Przykro mi Kochana, nie pomoge...Nie badam szyjki w ogóle:baffled::baffled:
co Ci sie zajączku nasunęło?
Powiedziałam M ze nie chce opaść a on musi ze to moze po seksiku przyparłem ją do ściany i bidna boi sie opuscic bo przeciez jeszcze strzelają.. :-D:-D:-D:-D

no to moze cos tam sie szykuje i za niedlugo beda wreszcie dwie kreski na tescie - trzymam kciuki...
tego jeszcze nie dopuszczam do głowy za wczesnie jest by o tym myslec dopiero 8dpo..

Dziewczyny a co z Karolą.de?? Coś się ulotniła całkiem..
Nie pojawia się Olapolap, Emma (aczkolwiek Emma mówiła że robi sobie przerwę). Kaprycha znowu umknęła gdzieś, Marzennixx gdzieś biega ... Babo w ogóle o nas zapomniała....:confused2::confused2::confused2::confused2: Hanka to zarobiona po pachy pewnie;-)
Kropeczka, jak się czujesz dzisiaj???
Kroptusia!!! Daj znak jakiś co się dzieje!!
Cześć Gosiu...Jak tam samopoczucie naszej "najświeższej" ciężarówki:-):-)
ja czuje sie swietnie tylko padam wieczorem i jak dawniej szlam spac kolo 1 w nocy tak teraz 10 -11 jestem detka:tak::tak::-):-)
oczywiscie, ze dam znac

Na jutro:eek::eek::eek::eek:
No masz....Same ciężarówki niedługo na BB będą:-)
Ależ nie ! Zajączku ja mowie za tydzien! :-) ja mam dzisiaj dopiero 4d fl;-) i w dodatku bardzo niska temp wiec kiepsko to widze! :-(

Eve- to ja z ta betą chcę zrobić tak jak ty, tylko poczekam ze dwa dni po dniu spodziewanej @, bo ostatnio coś nieregularne cykle miałam...

no ja okrelse dzien testu po dlugosci fazy lutealnej bo z regoly byla 11-12 dni wiec 12 lub 13 jak nie dostane @ i temp bedzie dosc wysoko to robie! :tak:
Aaa.. i jeszcze nie napisalam wam, ze dzis okolo 14 ide do gina i mam nadzieje, ze cos juz zobacze - dzis jest 26dpo i 41dc...trzymajcie kciuki...
no powinno być juz widać pecherzyk ciążowy :-) a i zarodeczek! powinno być widać :tak: trzymam kciuki!
Ja ciągle mam remont- teraz przed domkiem tylko, ale ciągle szukam inspiracji. Bo właściwie chodzi tylko o zagospodarowanie działki i pomysł na taras, który własnie "się buduje".:-D
Ale jak oglądam gazetki to już planuję wystrój nowego domu, który kiedys wybuduję jak wygram w lotto.:-D
Dobrze,że twój M juz dojrzał. I dobrze,że dlatego tyle czekałaś a nie z powodu jakiś problemów. :tak:
oj mi sie marzy przekopac cale podworko i ogrod i zrobic cos sensownego z tego w koncu! :confused2: a teraz sie przymierzamt do malowania wszystkich scian w domu poza salonem! i co poniektorymi sufitami :-D
a z tym wstrzymaniem to wiesz teraz za to mamy juz duzo problemow! ja serce P. zzsk poki sie staramy nie moze rozpoczac leczenia! :confused2: wiec nie wiem komu na dobre wyszlo to odkladanie! :confused2:

reklama

Trzymam kciuki, na pewno juz zobaczysz. Ale Ci zazdroszczę! Ja tak lubiłam usg!;-);-);-)

Loree - ostatni kupowałam szafki do łazienki dzla mojej babci i juz zaczełam się rozglądać za nową wanną do siebie, bo teraz mi się inna podoba niż ta która mam u siebie (a a my wprowadzaliśmy się tutaj trochę ponad dwa lata temu, także mam wszystko nowe), lubie zmieniać wystrój domku:-)

To dobrze,że nie jestem sama. Zazwyczaj ludzie nie lubią remontów.Tu chyba chodzi o potrzebę ciągłych zmian. Ja się wszystkim szybko nudzę.

U Was tez taka fajna pogoda?? :):) Rewelka... Ja dzisiaj od rana za Activi i na wodzie mineralnej bo za gorąco na kawę...Poza tym po wczorajszej rozpuście postanowiłam nie jeść przez tydzień:)
Ja jak z jakiś powodów nie mogę wypić kawy, to piję zielona herbatkę. Całą ciążę tak piłam. Nie dość,że zdrowsza od kawy to jeszcze pobudza jak kawka.

Do góry