reklama

starania się - watpliwości..

No własnie :) jak będzie małe to ćwierć biedy gorzej jak dorosnie ::) ale tak apropos to ja sama nie wiem czy dorosłam na tyle by miec dziecko bo czasem sama mam wątpliwości czy ze mną wwzystko w porządku i czy mam wszystkie klepki ;D ( mam 27 lat ) ;D ;D ;D ;D

reklama
Ja mam dokladnie tak jak Agnezz no i boje sie tez ciazy...aby wszystko bylo oki...aby nie stala sie zadna przykrosc...
A tak to wiem co oznacza miec dziecko!Ile to obowiazkow i ile trzeba sobie odmowic!!Ale chce tego dzidziaka!!Chce chwalic sie brzuszkiem a potem nim!!Kupowac ciuszki i ogladac rozne wspanilosci!!Widziec jak dojrzewa uczy sie i robi postepy...A co z niego wyrosnie to az strach pomyslec patrzac na mnie i na meza...Ale chce tego ponad wszystko!!!!!!

Heh.. swieta prawda..obawa nie przed ciazka, porodem .... obawa przed tym co z naszej malej wyczekiwanej istotki wyrosnie .... ale nie dowiemy sie dopoty dopoki nie zobaczymy .... i mozemy sobie ahac , ehac itd .... ale same kiedys bylysmy nastolatkami, wiedzialysmy ze nasi rodzice sie denerwuja, kiedy tak bardzi wazne dla nas  bylo wyjscie na "impreze" , a oni zjadali paznokcie , kiedy spoznialysmy sie np 5 minut ;) ... to wszystko nas czeka .... taka kolej rzeczy i nikt tego nie zmieni ... pozdrawiam :)

Ja nie obawiam się ani ciąży ani porodu tylko tego czy będzie zdrowe a i czy my będziemy w stanie zapewnić dziecku to co potrzebuje. Mój mąż nie zarabia wiele i na nas "troje" napewno nie starczy więc ja muszę pracować i następny problem nie zostawię dziecka !! To są moje obawy! :(

Ja - tak jak chyba większość z Was - obawiam się tego, co będzie z moim dzieckiem w przyszłości... Jaki będzie jego system wartości?? Czy da się wlątać w pułapkę używek wszelkiego typu, "swobodnego" seksu?? Czy będzie mieć szacunek dla rodziców, ludzi starszych??
Tyle, że decydując się na dziecko nie jesteśmy w stanie niczego przewidzieć. Nie uchronimy dziecka przed światem. Możemy się jedynie starać wychować go na dobrego człowieka. Reszta już nie od nas zależy...

N Agga napewno Wam się uda tak jak nam :) ani się obejrzysz a maleństwo wkroczy w Twoje życie, najpierw widoczne tylko na USG a później będziesz je tulić w ramionach :) Czego z całego serca jak można najmocniej życzę Tobie i wszystkim starającym się kobietkom :-*

Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis... Mam nadzieje że sobie poradze:)
Jestem "świeżą" posiadaczką aparatu ortodontycznego a zarazem początkującą w staraniach...Interesuje mnie czy któreś z was mają jakieś doświadczenia z noszeniem aparatu ortodontycznego i z leczeniem ortodontycznym w ciąży? Interesują mnie wszelkie informacje bo nic na ten temat nie mogę znaleźć. Pozdrowionka dla wszystkich

reklama
Przede wszystkim aparat ortodontyczny stały to przestrzeganie HIGIENY- mycie zebów po każdym posiłku , krojenie potraw na drobne kęsy, aby nie wchodziły pod aparat no i płukanie jamy ustnej płynem tak aby zapływał w miejsca gdzie nie możesz albo nie doczyścisz zębów.
Ciąża to okres burzy hormonalnej co powoduje zmiany w przyzębiu a także odwapnienie zębów, dlatego konieczne jest zachowanie higieny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry