Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
OK... Zasadą działania testów owulacyjnych jest, ze pokazują drugą kreskę, gdy poziom LH jest wyższy od pewnego założonego przez producenta testów, tak?
Załózmy, że kobieta jest w okresie okołoowulacyjnym, czyli przemiany hormonalne sprawiaja, że komórka jajowa zaczyna dojrzewać i przygotowuje się do uwolnienia z jajnika. Pod wpływem szeregu przemian hormonalnych dochodzi do wyrzutu LH, na poziomie normalnym dla tej kobiety, ale zbyt niskim by wychwycił to test - jaki odczytujemy wynik - UJEMNY, choć ten właściwy pik już był, do owulacji doszło.
Inna sytuacja - znów mamy okres okołoowulacyjny - skacze LH, ale tuz przed wyrzutem zaczyna się choroba, test wychodzi dodatni a pęcherzyk nie pęka, owulacja przesuwa się o tydzień lub np 10 dni - jest drugie podejście, gdy kobiecie wydaje się, że juz owulacja dawno była.
Test owulacyjny nie pokazuje owulacji tylko pewien pozim LH, ktory wcale owulacji nie gwarantuje.
nie biorę żadnych leków, w lutym mam zaplanowaną inseminację, ten cykl to tak trochę odpuściłam w sensie psychicznym, kurde a tu mam jakieś dziwne skurcze, idę lub siedzę i tak nagle mnie łapie i boli dziś miałam tak z 3,4 razy, oby to nic złego??Czemu nie? Bierzesz jakies leki?
Poza tym to wcale nie mysi być macica. Niecięzarna ma wielkośc pudełka od zapałek i naprawdę trudno ją wyczuć. Nie jest unerwiona bólowo.
Skarbie życzę Ci abyś wróciła do nas z dobrymi nowinami.Tak więc mocnym postanowieniem muszę się kobiety z wami rozstać.

czyli w tym cyklu też się nie udało