reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania

Niunia12345

Aktywna w BB
Witajcie od ponad roku staramy się z partnerem o dzidziusia niestety bez skutecznie, w październiku poszłam do gin zlecił mi wykonanie badań hormonów, wszystkie były jak najbardziej ok z wyjątkiem progesteron był minimalnie obniżony (jajeczka nie chciały rosnąć). Kazał brać luteine 100 dopochwowo 10 dni.
Na następny miesiąc poszłam znowu na wizytę i ku zaskoczeniu urosły piękne pęcherzyki z czego jeden pękł, ale niestety miesiączka nadeszła, 😪😪
Właśnie jutro mam 4 dc a od 5 mam brać CLOSTILBEGYT przez 5 dni i zgłosić się do niego w 12/13dc
Kobitki proszę o szybką odpowiedź czy może któraś miała taką samą sytuację i się wkoncu udało z maluszkiem? 😪😪

reklama
Kiedy bardzo się czegoś pragnie to niestety skutek jest odwrotny.
Jedna kobieta weźmie jeden cykl lek na symulacje i uda się, a inna będzie brała 6 cykli i dopiero zaskoczy.
Nie ma reguły :)
Trochę więcej luzu mniej nakręcania :)

U mnie był taki podobny przypadek- niski progesteron i do tego jeszcze miałam policystyczne jajniki. Reszta hormonów ok. Lekarz od razu zaproponował stymulację w pierwszym cyklu starań, która nie skończyła się dla mnie za dobrze przez skutki uboczne. W kolejnym drugim cyklu musiałam zrezygnować ze stymulacji bo przez torbiel krwotoczną, która właśnie była efektem symulacji nie mogłam brać leków. Podeszłam do tego, że ten cykl to tylko takie przeczekanie i w tym cyklu co nie liczyłam na ciążę to udało się :). Z tym, że po pozytywnym teście musiałam brać progesteron bo był za niski i ciążę udało się utrzymać.

Tak mi się udało z clo i ovitrelle za pierwszym razem, trzymam kciuki, że Tobie też się uda :)
Witajcie od ponad roku staramy się z partnerem o dzidziusia niestety bez skutecznie, w październiku poszłam do gin zlecił mi wykonanie badań hormonów, wszystkie były jak najbardziej ok z wyjątkiem progesteron był minimalnie obniżony (jajeczka nie chciały rosnąć). Kazał brać luteine 100 dopochwowo 10 dni.
Na następny miesiąc poszłam znowu na wizytę i ku zaskoczeniu urosły piękne pęcherzyki z czego jeden pękł, ale niestety miesiączka nadeszła, [emoji25][emoji25]
Właśnie jutro mam 4 dc a od 5 mam brać CLOSTILBEGYT przez 5 dni i zgłosić się do niego w 12/13dc
Kobitki proszę o szybką odpowiedź czy może któraś miała taką samą sytuację i się wkoncu udało z maluszkiem? [emoji25][emoji25]

A czy CLOSTILBEGYT to dobry lek dla osób starających się??
Bo wyczytałam że on czasami nawet potrafi zatrzymać owulacje, albo może dojść do poronienia 😪😪 już chyba obadalam pół internetu 😪😪

reklama
reklama