reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

jestem ciekawa czy po tym bromergonie pojawią się jakieś skutki uboczne, wczoraj wziełam tylko pól tabletki i było ok, u mnie lekarka stwierdziła że jeden jajnik nie pracuje i jest to prawdopodobnie związane z tą prolaktyn, za 2 miesiące mam iść na kontrolę, aleb wcześniej jeśli coś będzie nie tak po tym bromergonie,
na kiedy masz wizytę u gina??może to nie PCO tylko chormony??

reklama
jestem ciekawa czy po tym bromergonie pojawią się jakieś skutki uboczne, wczoraj wziełam tylko pól tabletki i było ok, u mnie lekarka stwierdziła że jeden jajnik nie pracuje i jest to prawdopodobnie związane z tą prolaktyn, za 2 miesiące mam iść na kontrolę, aleb wcześniej jeśli coś będzie nie tak po tym bromergonie,
na kiedy masz wizytę u gina??może to nie PCO tylko chormony??

Dopiero za 2 tygodnie bo teraz wyjeżdżam. Wiesz co hormony to raczej nie bo to by wyszło podczas badań. Chociaż nie miałam robionego LH który z definicji PCO odpowiada na jego powstanie: PCOS rozwija się, gdy jajniki są stymulowane przez nadmierne ilości męskich hormonów (androgenów), w szczególności testosteronu - u mnie w normie, oraz przez nadmierne uwalnianie hormonu luteinizującego (LH) - nie miałam tego badania albo wysoki poziom insuliny we krwi (hiperinsulinemia) u tych kobiet, których jajniki są czułe na ten bodziec - a to akurat mam stwierdzone. Także pozostaje mi tylko jeszcze raz się wybrać do Gieni.

na ulotce pisze żeby nie brać bromergonu we wczesnej ciąży, a nam lekarka kazała się starac, nie wiem co o tym myśleć..
Mi oczywiście też :) bromergon później odstawiany jest stopniowo aż do nie brania :) myślę że dlatego aby nie było jakiegoś szoku dla organizmu, tym bardziej że prolaktyna rośnie w czasie ciąży.

Ja się na razie nie martwię tym PCO. Nie mam czasu :)

rudka - i co kupiłaś ten test?

A tak na marginesie to masz rację z ta zazdrością, zazdroszczę pati wszystkiego tych pryszczy, wymiotów, zawrotów głowy itp. Zniosę to z wysoko uniesioną głową tylko niech .............sie przytrafi!!!
Trzymam cie za słowo!!!!!:)
kupiłam, kupiłam jakis dziwny-komfort sie nazywa....ale chyba jutro nie zatestuje, mam jakies złe przeczucia, chyba najwczesniej pojutrze,zreszta na tescie pisze ze powinnam go wykonadz dzien po terminie spodziewanej wrednej a ja sie jej spodziewam jutro, wiec chyba w niedziele zatestuje
NIESTETY... wlasnie przyszla @ !!!!
ale ten swiat jest okutnie niesprawiedliwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
życ mi sie odechciewa....
dobrze, ze jesteście WY.... człowiek wie przynajmniej, że nie jest z tem problemem sam i ktos go rozumie....
:((
:zawstydzona/y:
po to jestesmy by pocieszyc, choc wiem ze w takiej chwili pocieszenia nic nie dają:( trzymam kciuki za nastepny cykl nie poddawaj sie!! A nawiazujac do Twojej subskrypcji juz jestes Mamą - Aniołka, on gdzies tam jest i moze wroci do ciebie gdy sie uda nastepnym razem,przytulam mocno
wzięłam wczoraj bromergon i wszystko było ok:)
ciesze sie ze nie masz tych paskudnych objawow-oby tak dalej:)
na ulotce pisze żeby nie brać bromergonu we wczesnej ciąży, a nam lekarka kazała się starac, nie wiem co o tym myśleć..
ja brałam dostinex (odpowiednik bromergonu) jeszcze chyba przez kilka tygodni potwierdzonej ciazy-i dopiero wtedy mialam odstawic

Ostatnia edycja:
reklama
Emma -pomocy!!!

Odebrałam wyniki nie jestem pewna czy dobrze je interpretuje więc proszę powiedz mi co myślisz:sorry::

5dc.
LH 7,6 mIU/ml
FSH 5,8
mIU/ml
Estradilo 32,5
mIU/ml
Testosteron 0,50 ng/ml

Napisz mi proszę co o tym myślisz!!

Jeśli któraś z was jest też chodzącą encyklopedia tak jak emma to bede wdzięczna za interpretację wyników!:eek:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry