reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ewka, faktycznie ładny cykl jak na pco - sama mam pco i niezłe te cykle potrafią być ;-) A wiesz, często wykresiki ciążowe mają taki chwilowy spadek tempki na czas zagnieżdżania zarodka :-) Czekaj więc cierpliwie, może ten cykl szczęśliwy - oby! :-D

reklama
Rudka przykro mi:-(:-(:-( a co to za kalkulator???? Pierwsze slysze:eek:
mam tylko chwile ale juz odpisuje lady-comp z www.ladycomp.pl ale jak piszą dziewczyny dla mnie calkiem nie przydatny, oczywiscie jak bede kupowac mam powiedziec ze polecila mi go moja ginka:no::wściekła/y:
pco?wiem mniej wiecej co to ale to niefajnie masz.jak ci te cykle skakaly bo nie kojarze?
fasolek jak na razie brak
po odstawieniu duphastonu mialam cykle 39dni, potem 31 a teraz mam 38dc i zapewne bez owu, od dzis biore duphaston na wywolanie
Rudka, spokojnie.
- kalkulator owu za 1000zł to wyrzucenie kasy w błoto, to po prostu bardziej zaawansowany termometr bo z opcją zapamiętywania tempek. zwykły microlife + obserwacja śluzu ma dokładnie taką samą wartość diagnostyczną, wielokrotnie te urządzenia były omawiane na forach npr.
- progesteron się bada 7 dni po owulacji, w 22dc to tylko w modelowym cyklu ze skokiem w 15dc. u Ciebie 22dc może być wciąż dniem przed owu- ale to wyjdzie z wykresu.
- prawdą jest że progesteron powyżej 20 świadczy o tym, że była porządna owu, to najbardziej podstawowa metoda sprawdzenia owu. ale Twój gin jest jakiś dziwny, jeśli masz pco to znaczy że masz zaburzenia jajeczkowania i za to powinien się wziąć a nie za poprawianie fazy lutealnej, która jest pochodną owulacji, kompletnie bez sensu.
wiem to tyko gink co prowadzila moją poprzednia ciaze-na tym sie zna....powinnam isc do endokrynologa i zapewne leczenie z clo mnie czeka.....
tzn Rudka przecież przy pco Ty możesz w ogóle nie mieć owu, tylko długie, bezowulacyjne cykle i całe starania będą o kant d... gin powinien sprawdzić czy owu masz czy nie a jak nie to ją wywołać lekami, a duphaston to niech sam sobie wszadzi.
ty to masz głowe:) bede mierzyc tempke po @@@ sama sie za to jakos-przy Waszej pomocy-wezme:) do juterka

Ewka a taki krótki cykl z owu to u Ciebie norma czy rzadkość? rozumiem że pco Ci zdiagnozowali m.innymi na pdst wcześniejszych badań krwi? najważniejsze że się Wami zajęli.
moj najdluzszy cyl to 33dni a najkrotszy 27
raczej tylko z usg bo pierwsze badania byly robione w 14dc wszystko hurtowo:eek: wiec nie tak jak trzeba
teraz dopiero w klinice zajeli sie mna
A oto wyniki tych badan z czerwca z 14-15dc
lh-8.7 IU/L
fsh-3.3 IU/L
ALT/SGPT-18 IU/L( niewiem co to:sorry2:)
TSH-1.12 mIU/L
T4-14.4pmol/L
triiodothyronine-4.2 pmol/L(tez niewiem co to:sorry2:)
dostalam tylko te reszty jeszcze nie bylo

Czesc Dziwczyny
Dawno mnei nie bylo ale mialam troche spraw, a tu zawsze duzo sie dzialo. Moze teraz uda mi sie wiekszosc nadrobic i wprasowac sie ponownie.
Eijf - masz bardzo dobra intuicje i bardzo mi przykro ze ktos mogl napisac Ci cos tak przykrego, ale mam nadzieje ze nie bralas tego do siebie. Trzymaj sie dzielnie.
Ja w oczekiwaniu ale jakos nei mam dobrego podejscia w tym miesiacu i raczej na @ sie nastawiam. Biore sie za czytanie co u Was sie dzialo

Czolem dziewczyny,
mialam nie podchodzic do komputera przez weekend ale hm... Mam dylemat co do swojej tempki - mierze ja pierwszy raz i zaczelam sie zastanawiac na ile przed @ temp. zaczyna spadac? @ przewiduje na jutro, najpozniej na poniedzialek i spodziewalam sie dzis rano jakiegos powolnego juz spadku a tu w gore.... (nocka przespana z pobudka na mierzenie tempki o regularnej godz. 5:30 :eek: )
Piekny ten twoj wykres i temperatura.Spadac zaczyna zazwyczaj na dzien przed @.Ja mierze jeszcze poznym wieczorem,gdzies po 23 i wtedy tez widze ze spada wieczorem an dwa dni przed @ ale to nie musi byc regula.ja tam mam.W kazdym razie najczesciej na dzien przed lub w ten sam dzien,choc raz zdarzylo mi sie ze mialam 37 w dzien w ktorym nadeszla...ale tylko raz wiec moze cos ze mna nie tak bylo bo tamten cykl w ogole jakis lewy byl:)

No a u mnie nudy bo @ nadal trwa...jesli chodzi o staranka.Poza tym sie wyspalam,moze nawet nieco za dlugo.Musze pozalatwiac pare spraw dzisiaj i mam nadzieje ze to uczynie...szczegolnie te zdjecia

EIJF biore te leki bo mi pomogly dopiero jak wzielam 3 tabletke,na weekend nie bralam bo nie musze wstac rano i moge sie pomeczyc a w tygodniu musze wstac najpozniej o 7 i mam okreslony czas na wyszykowanie dziew wiec nie mu=oge soie pozwolic na dlugie siedzenie w toalecie=,dzis mnie tylko mdlilo,zobaczymyu jak bedzie jutro moze nie bede musial ich brac:)
POZDROWIENIA DLA WAS WSZYSTKICH,BUZIAKI I TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry