reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wiesz co ja sama nie wiem czy to cos ma z tym wspolnego:-D tak sobie to ostatnio przyuwazylam od kiedy sie staramy o dzidzie i przytulanek jest wiecej to tego sluzu mam tez wiecej a nie lykam wiesiolka;-) no i wiem wlasnie ze ma duzo dobrego pewnie tez sie zaopatrze;-)
tu w nl jest tego pelno w drogerii.Wiesz jak to sie po niderlandzku nazywa gdybys szukala w belgii?

reklama
Martilla - @ ma przyjść 9 września ale jako że ja ostatnio cała w stresie to może się znów przesunąć. Mam jednak nadzieję, że luteina uregulowała na jakiś czas @ i nie będę musiała znów jej brać.

Ja zaprzestałam mierzenia temperatury (głównie dlatego, że jak przyszła @ to byłam we Włoszech u Mamy a zresztą nie mam do tego głowy), śluz co najgorsza mam płodny i to mnie dołuje jeszcze bardziej. Oznaki jakiejś płodności są: śluz, boli mnie lewy jajnik (w nim są jajeczka) jak na owu ale po mimo to nic z nich nie będzie :-:)-:)-:)-( w poniedziałek ostatnie USG w tym cyklu. Zobaczmy co się działo przez weekend w jajnikach.

Eijf - czyżby też jakieś problemy z glukozą i insuliną?

nouki-nie w kruidvatie (ale moze tam tez maja.wlasciwie to wczesniej kupowalam taki zestaw omega vrouw czy cos takiego.byl tam miedzy innymi wiesiolek oraz siemie lniane ale tez castangas i wolalam nie mieszac tylko kupic sam wiesiolek).kupilam w sklepie ktory nazywa sie etos ( "huismerk" czyli makrki etos bo tanszy).nie pamietam czy jest w belgii ale jak nie tam to w innej drogerii czy aptece.Wiesiolek to po holendersku "Teunisbloemolie"(olej z wiesiolka).u mnie na opakowaniu napisane jest ze pomaga regulowac cykl miesiaczkowy i pomaga jak sie ma "humory" przy miesiaczce.Musze powiedziec ze w ostatnim cyklu (kiedy zaczelam brac go porzadnie) nic mnie absolutnie nie bolalo i nie ryczalam bez powodu jak to czesto bywalo przed @...

nikiforka-ale starac sie mozesz czy nie?bo nigdy nie wiadomo.mnie tez cos ogranicza ale jakies szanse sa.u mnie nie ma to nic wspolnego z tym co pisalas bo to akurat w porzadku.w ogole mnostwo badan wyszlo ok,lacznie z usg u gina ale mam za wysokie anty tpo.to sa przeciwciala przeciwtarczycowe.nie potrafie ci powiedziec dokladnie o co chodzi bo sama tylko czytam na internecie dopoki nie zobacze lekarza.w kazdym razie z tego co zrozumialam te przeciwciala moga nie rozpoznawac zarodka i go zwalczac albo byc przyczyna poronien...dlatego trzeba je wyregulowac.czytalam ze dziewczyny z wysokim anty tpo po zazyciu lekarstw ,bez problemu zachodzily w ciaze wiec i ja mam nadzieje ze cos dostane.wazne by lekarz jakis konkretny mi sie trafil.Okaze sie w czwartek bo sie umowilam.Zawsze moglabym isc w polsce prywatnie ale nie moge za kazdym razem jezdzic do kraju jak cos mam szczegolnie ze tu wydaje kase na ubezpieczenia.ciesze sie ze to "wykrylam".wg gina wszystko bylo super,prawie idealnie a jednak zdecydowalam sie na badania na wlasna reke bo te ktore on zalecil wyszlyby super i nadal bym sie starala nie wiedzac dlaczego sie nie udaje

szperajac po internecie i szukajac informacji na temat podwyzszonego anty tpo znalazlam te wypowiedz :"Może podpowiem Ci bardzo istotna rzecz. Ja również straciłam dwie ciąże i robiłam wszystkie badania. Tak jak w twoim przypadku były one ok! Przeciwciała antykardiolipidowe bardzo często są w normie przed ciażą a gdy pojawia sie ciąża gwałtownie rosną. Tak było u mnie. Leczenie jest proste...akard już przed ciążą i zastrzyki z clexany przez całą ciąże. Dość istotnym badanie są przeciwciała przeciwtarczycowe anty- TG i anty-TPO. Mimo tego, że hormony tarczycy są w normie te przeciwciała lubią byc podwyższone. Dzidziuś do 12 tygodnia ciaży nie ma swojej tarczycy i korzysta z mamy. Jęśli Twoja tarczyca jest atakowana przez przeciwciała, to niestety nie może z niej korzystać i umiera. U mnie były aż dwie przyczyny niepowodzeń, ale udało się i dziś jestem szczęsliwą mamą 11 miesięcznego Antosia czego Wam wszystkim tu życzę"
Oh jak mam nadzieje dostac cos od lekarza jak najszybciej! Akurat badania na te pierwsze przeciwciala byly u mnie ok.dziewczyny moze jak juz naprawde nie bedziecie znaly przyczyn swoich niepowodzen to zdecydujecie sie na zbadanie hormonow tarczycy :ths,fh3,fh4 i wlasnie te anty tpo...bo gin nie zawsze to zaleca a ja coraz czesiej czytam ze to tez wazne.wiem ze nie da sie sprawdzic wszystkiego ale dosyc czesto te problemy tarczycowe przeszkadzaja jak sie w to wglebic

nouki-nie w kruidvatie (ale moze tam tez maja.wlasciwie to wczesniej kupowalam taki zestaw omega vrouw czy cos takiego.byl tam miedzy innymi wiesiolek oraz siemie lniane ale tez castangas i wolalam nie mieszac tylko kupic sam wiesiolek).kupilam w sklepie ktory nazywa sie etos ( "huismerk" czyli makrki etos bo tanszy).nie pamietam czy jest w belgii ale jak nie tam to w innej drogerii czy aptece.Wiesiolek to po holendersku "Teunisbloemolie"(olej z wiesiolka).u mnie na opakowaniu napisane jest ze pomaga regulowac cykl miesiaczkowy i pomaga jak sie ma "humory" przy miesiaczce.Musze powiedziec ze w ostatnim cyklu (kiedy zaczelam brac go porzadnie) nic mnie absolutnie nie bolalo i nie ryczalam bez powodu jak to czesto bywalo przed @...

Dzieki tak myslalam ze tak sie nazywa:-) wogle pozniej dziewczyny brac go od 38 tyg ciazy dopochwowo do tego pic herbatke z lisci malin i podobno porod idzie w mig:tak: ja nie wiem bo u mnie cc byla:baffled:
A propo tego sklepu niestety u nas nie ma:baffled: Ale go kupie chociazby na ta cere mam ostatnio troche nieproszonych gosci na twarzy:baffled:

Eijf trzymam kciuki za czwartkowa wizyte wogle wytlusc gdzies info jak bylo bo mnie nie bedzie to zebym mogla sobie pozniej doczytac:sorry2:

Dobrej nocki ja juz sie zmywam;-)

noukie-"teunisbloemolie"kupisz pewnie bez problemu.Dam znac co z wizyta.mam nadzieje ze da mi cos na to szybko ale obawiam sie ze kaze najpierw porobic dodatkowe badania,powtorzyc te co robilam itd a to w nl zawsze trwa i troche przykro mi sie zrobilo bo to oznacza ze moge sie starac ale nie sadze ze sie powiedzie i pojdzie dobrze skoro te przeciwciala takie wysokie:no:.Chyba nie powinnam sie ludzic ze w tym cyklu sie powiedzie:-(
p.s. aha,pytalas gdzie mieszkalam w be a wiec w brasschaat.wiesz gdzie to?

te moje podwyzszone anty tpo moze powodowac ze czlowiek jest powolny,smutny a nawet popada w depresje i musze wam powiedziec ze czesto mnie takie doly napadaja.mam wiec nadzieje ze jak sie to wyreguluje to bede bardziej optymistyczna.ktos nawet napisal ze po regulacji ustepuje sennosc,depresja,zaburzenia pamiecie...oby

reklama
Eijf - szans nie ma bo moje jajeczka w ogóle nie dojrzewają przez zbyt duży poziom insuliny we krwi, skąd u mnie PCOS. No i co z tego wynika brak owulacji. Naprawdę już się nie mogę doczekać leczenia :-D:-D

Do góry