reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej dziewczyny mam pytanie mam 23dc owulacja byla ok 16dc bardzo sie zastanawiam czy cos mi tam w brzuchu rosnie juz kupilam quixx test i tam pisze ze juz 7-mio dniwa ciaze wykrywa ale troche im nie wierze :wściekła/y:czy ktoras z Was moze miala z tym testem doczynienia?i czy np jak go jutro zrobie to moze juz coos wykryc?prosze o odp niecierpliwa:no:

Dziewczyny jak mysliscie kiedy jest najwieksza szansa na zajscie w ciaze, seks przed owu, w czasie owu czy tuż po owu? :sorry:

Kochana Kiniu:)
Największe prawdopodobieństwo jest przed owu, teraz pytanie dlaczego? Ponieważ plemniki również muszą mieć czas na przedostanie przez żeńskie narządy rodne. I jeżeli one się tam przedostaną, to będą już czekać aż komórka jajowa dostanie się do jajowodu:) Chyba najłatwiej próbować na trzy dni przed owu:) potem 1 dzień przed. Nie warto codziennie, mężczyzna musi mieć czas na produkcje pełnowartościowej spermy.

Witam się

Ostatni najdłuższy był 44 dni (i tak teraz obstawiam), a dziś jest 23 dc więc połowa. W sumie przy wyliczaniu dni płodnych to mi w kalkulatorach wyszło, że mam do 27 dc (niby jeszcze 4 dni)... :confused: A może kliknij na mój link do wykresu. Ja to tak dopiero 1 m-ce mierzę temp więc się nie znam...
Jutro będę coś więcej wiedzieć o hormonach, bo będą wyniki krwi :tak:

ja by m na Twoim miejscy troszku nie wierzyła tym kalkulatorom ja sie dowiedziałam, ze wowulki w ogole nie mam w cyklach a kalkurator pokazywal :-D

Mam dziś okropny dzień :wściekła/y:, a to dopiero początek cyklu-jeszcze przed owulką. Czekam na wyniki badań FSH LH i Estradiolu-aż 10 dni-czy to normalne?Wszystko mnie irytuje, jak to możliwe?
Muszę się wyluzować bo to nie służy zafasolkowaniu :tak:

bardzo długo czekasz na wyniki ja miałam na następny dzien

Cześć kochane,
przepraszam, że tak długo, ale nie było mnie w domku:D No i słonka moje kochane jestem w ciąży 460 mIU/ml :-) jeszcze do tej pory nie wierzę i oglądam te trzy testy, jednak łapanie fluidów pomogło:) Boziu trzymam za was wszystkie kciuki, nawet nie wiecie ile mi pomogła wasza obecność. Powiem szczerze, że jedyne, co odczuwam to dziwne parcie na pęcherz i tyle, reszta tak jak przed @, nawet takie same pobolewania brzuszka.
Także kochane modlitwa i jeszcze raz modlitwa, a staranka będą owocne, będę się normalnie modliła za was wszystkie oby jak najszybciej, każdej się udało. Mam nadzieję, że nie jest wam smutno, że "jej się udało", bo wiem, że i tak może być. Kocham was i to forum.
buziaki:*:*:*:*:*

GRATULACJE :-)

A u mnie dziś lipa :sad: lekarz powiedział, że jestem typem niskoestrogennym (czy jakoś tak)... Czyli, że żadko mam cykle owulacyjne :sad:
A wyniki wyszły mi tak:
- Progesteron 0,95 ng/ml (powinno być 4,44-28,03)
- Estradiol 42,8 pg/ml (powinno być 146,0-526,0)
- PRL-prolaktyna 12,13 ng/ml (przed menopauzą 2,8-29,2)
:sad::sad::sad::sad::sad::sad:
Jak @ nie przyjdzie w 35 dniu to dostane progesteron. Mamy próbować, a jak po roku dalej będzie lipa to zaczniemy szczegółowe badania i leczenie :sad:

Widac po normach ze masz mały progesteron a to niestety moze byc powod braku ciazy i przyczyna długich cykli. Czy miałas monitorowane cykle??

Widac po normach ze masz mały progesteron a to niestety moze byc powod braku ciazy i przyczyna długich cykli. Czy miałas monitorowane cykle??

Cykli nie miałam monitorowanych. Przez to, że mam skoki między 33-44 dc poszłąm do gin i on mi odrazu zrobił badania. Teraz jest 2 m-c starań i po prostu sama czułam, że może być problem przez nieregularny cykl. Zresztą widzę już po temp, że nie mam tego skoku do góry co powinien być :-( No i se wykrakałam :-(
W sumie lepiej odrazu wiedzieć odrazu na czym się stoi :sorry:

Kobietki dziękuję, że mnie pocieszacie :tak: Jak gin powiedził, że nie mam owulacji to jakby mi się świat zatrzymał :sad: Muszę się wziąść w garść (tylko jeszcze nie dziś) :ninja2: trzeba to przetrawić :ninja2:

Cykli nie miałam monitorowanych. Przez to, że mam skoki między 33-44 dc poszłąm do gin i on mi odrazu zrobił badania. Teraz jest 2 m-c starań i po prostu sama czułam, że może być problem przez nieregularny cykl. Zresztą widzę już po temp, że nie mam tego skoku do góry co powinien być :-( No i se wykrakałam :-(
W sumie lepiej odrazu wiedzieć odrazu na czym się stoi :sorry:

Kobietki dziękuję, że mnie pocieszacie :tak: Jak gin powiedził, że nie mam owulacji to jakby mi się świat zatrzymał :sad: Muszę się wziąść w garść (tylko jeszcze nie dziś) :ninja2: trzeba to przetrawić :ninja2:

Nie ma co sie dołować. Ja też naturalnie nie mam owulki dostałam leki i juz była w tym cyklu :tak: więc głowa do góry jak masz spoko lekarza dobierze leczenie;-)

reklama
ja zrobilam test dzis rano bo wczoraj mialam dostac @ ale nie dostalam. ale negatywny.... ludze sie ze moze byl do kitu i byl malo czujny bo byl troche tani koszt 8zl i mogl byc do kitu. Pobolewa mnie brzuch tak jak w czasie @ ale zazwyczaj boli mnie w pierwszym dniu... A co do tego testu to tak tylko pisza bo tam sa takie kalkulacje ze ja sama sie w tym nie lapie a na prawie wszystkich testach radza zeby robic w dniu spodziewanej @ bo wczesniej stezenie TEGO chormonu moze byc zbyt male zeby test je mogl wykryc.

Do góry