reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2013 :))

Witajcie wieczornie:-)

Ale żeście dziś naskrobały:szok: Najgorsze, że jestem już bardzo zmęczona i ciężko mi się skupić, ale spróbuję Was doczytać. Wizytę dzisiejszą opisałam na odpowiednim wątku;-)

Indziorka współczuję Ci porannych przejść z lubym:sorry: Czuje ten klimat, bo sama wiesz...dzieci dopiero co chore były:-) Mam nadzieję, że to ciśnienie uda się utrzymać w ryzach i nic się nie wydarzy do końca ciąży. Trzymam kciuki za Was! No i ważnie, że lekarz zrobił dobre wrażenie na Tobie:tak: Kotletów z jajek nigdy nie robiłam, ale z ryby robię często z dodatkiem pora:happy:

Marzena współczuję bólu spojenia:sorry: Straszne paskudztwo, ale damy radę;-)

Caroline
fajnie, że Twój mąż tak bardzo jest zaangażowany w przygotowania do przyjścia maluszka na świat. Piąteczka dla niego! Na pewno daje Ci to niesamowity komfort psychiczny no i jak by nie było, powód do dumy:tak:

Aga-pik
witaj wśród nas i pisz jak najczęściej:-)

Baska współczuję Ci tych przejść z jelitówką. U nas tez w domu była, ale ja jakoś się uchowałam,a bałam się bardzo:baffled: Uważaj na siebie i koniecznie spisz sobie jakiś nr. telefonu, bo wiesz....Oby było ok:happy:

Ada ja po tych wszystkich akcjach z dziewczynkami powoli wracam do rzeczywistości, ale jakoś nie mogę się pozbierać:baffled: Ma sporo zaległych spraw, telefonów itp. a już najwyższa pora wziąć się za pranie ubranek. Ehhhh...jakoś damy radę. Ty ze sprzątaniem, ja z wyprawką;-)

Emilia, Kaja mi lekarze przepisywali już chyba wszystkie możliwe Gaviscony i nie martwcie się, bo nawet te silniejsze są bezpieczne dla kobiet w ciąży. A z dawką, to nawet i bez ciąży trzeba uważać. Na mnie i tak nie działają:baffled:

Aaronka witam wśród styczniówek i pozdrawiam:happy:

Natal staram się co dziennie być na forum, ale ostatnie przejścia z dziewczynkami wybiły mnie kompletnie z rytmu, więc pisze po prostu raz dziennie, a nie tak, jak wcześniej ciągle. Pewnie dlatego wydaje Ci się, że mało mnie;-) Jesteś kochana, że pamiętasz i pytasz:-) Powodzenia w walce z infekcją. Oby już nie powracała:happy:

Biłka przestań bzdury gadać, że zanudzasz:-p Wiesz, jak się fajnie ogląda takie fotki? Są śliczne! Brzuszek piękny, Ty zaje****a....normalnie bosko!:-)

Czarni jestem jestem, ale jakaś nie ogarnięta ostatnio:eek:

Aninek, MAMAAGA
meldować się proszę, bo martwimy się o Was:tak:

Resztę ekipy oczywiście pozdrawiam:-)
Śpijcie dobrze!

reklama
caroline czasem trzeba sie ruszyc dwa poprzednie dni siedzialam w bezczynnosci, a jak sie tak poruszalam dzis to I moze bedzie mi lepiej zasnac :laugh2: bo ja strasznie problemy mam z zasypianiem, wierce sie I wierce czasem nawet I z 2 godziny plus malutki kopie I walk fikolki w brzuszku a I moj ostatnio zaczal chrapac:crazy:
bilka przepiekne foteczki, bedzie pamiatka na lata:-p

Ale sie pozno zrobilo, ja juz w lozeczku, moj dawno spi a Ja siedze ;) musze sie wyspac porzadnie w koncu Jutro mam na 10 fryzjera I musze byc przytomna oby mi jakiegos kukuryku na glowke nie zrobil ;-p a tak napowaznie to ide sciac wloski, bo mam juz dosc ujadania sie z wlosami za lopatki, a jak maluszek wyjdzie to mysle ze nie bede miala tyle czasu zeby zawsze je rozczesac wiec w koncu sie skusilam I ide :rofl2:

Ok, a wiec zegnam sie z wami mamuski I zycze wam przespanej I spokojnej nocki!!!!;) Dobranoc

Magda ty to teraz masz leżenie, a sprzątaniem sie nie przejmuj, wierze że twój M podoła temu;) mój mnie dzisiaj wkurzył bo powiedział przy kupowaniu tych kapsułek że jeszcze jest czas itp i że teraz jeszcze tego nie trzeba kupować, to mu powiedziałam że on i tak nie będzie pewnie prał ani prasował więc skąd może wiedzieć ile to zajmuje:crazy: jak zwykle, na wszystko ma czas, gdyby nie ja to pewnie w styczniu zabierałby sie kupowanie ciuszków...

Witam z rana mąż do pracy wysłany to można w koncu rozłożyć sie na wyrku ;-)
Male już szaleje mam nadzieję że da mi jeszcze pospać
Madzia super że u was już w pożądku z dziewczynkami i odpoczywaj dużo by mały jeszcze sobie posiedzial ;-)

Hej Wam z rana ;)

Dzisiaj w nocy spałam jak zabita :p I miałam w nosie, że S spać nie może, po prostu zmęczona byłam, bo w ciągu dnia porobiłam dużo rzeczy i na dodatkową drzemkę czasu w ogóle nie było, nawet Księżniczka zmęczona była, bo w nocy nie dokazywała :p Ale dobrze, że od razu do na szprycowałam wszystkim czym się da, bo dzisiaj jest już lepiej ;) I mniej zrzędzi, bo wczoraj to wręcz wolałam siedzieć w kuchni :D

Magda Wiesz tak na prawdę ten mój mężczyzna to na razie dla mnie takie moje dzieciątko, co wiesz też nie śpię w nocy bo sprawdzam czy ok itd... tej nocy mimo snu dobrego i tak parę razy była pobudka i sprawdzanie, czy gorączki nie ma za wysokiej, czy śpi w ogóle... No niby taka bezwzględna Koza bym chciała być, ale przyjdzie co do czego to nie mogę ;) Aż się boję jak Julcia zachoruje pierwszy raz... Toż to koniec świata będzie :D A co do ciśnienia- stresu nie mam, bo wysokie ciśnienie mam tylko w gabinecie :D znaczy wysokie- 140/90 nigdy nie przekroczyło :) I lekarz kazał mi prowadzić moje dzienniki pomiarów, i normalnie to mam 120/60 po kawce :D Także mówię, bez stresu ;) Jak lekarz mi powiedział, że skierowanie do szpitala dostanę jeszcze przed świętami to mnie tak to uderzyło, że to już niedługo o_O a ja mam jeszcze dwa wielkie wory ciuszków do wyprania co przywiozłam ze sobą :D chyba muszę się za to zabrać... :p Zdrówka i odpoczynku kochana ;)

Ada Do mojego już dotarło, że to niedługo :D Ale do niedawna miałam takie samo gadanie- bez krępacji się wydzierałam, że on i tak nic nie zrobi, bo prasować nie lubi, a ja nie wiadomo jak długo jeszcze sprawna będę, więc jak nie zamierza pomagać, to niech nie przeszkadza, bo ten czas zleci szybciej niż myśli:) Ale wiesz zaczął pomagać, po ostatniej wizycie też dotarło, że to bliżej niż dalej i sam zaczyna trochę świra łapać :D Także pokrzycz czasem na swojego, może coś dotrze ;)

Ja mam dzisiaj dzień lenistwa- zrobiłam obiad na dwa dni i mogę sobie też leżeć do woli :D

czesc dziewczyny

ja mialam koszmarną noc, pierwszy raz nie mogłam tak długo usnac, do tego co przysypilam to mój maly mi sie budzil dzis w nocy kilkanascie razy, mąż na wyjezdzie wiec sama musialam wstawac do niego, rano ledwo sie podniosłam z łóżka, i ledwo chodze....
niech mnie ktos dobije....:-(

Witam mamusie wow ale ciezko Was bylo nadrobic juz nie pamietam co komu odpisac wybaczcie :/ Jestem wypompowana nie mam na nic sily ani ochoty, maluch zmienil pozycje chyba juz nie jest glowka w dol mam tylko nadzieje,ze nie wyzawijal sie pepowinka a wrecz przeciwnie odwinol sie i juz jest ok, ale co jak nie wroci do swojej pozycji poprzedniej glowka w dol? Przyznam w tej popzycji teraz chyba nie za wygodnie przynajmniej dla mnie nie moge dluzej siedziec ciagle sie krece wierce bo malemu nie wygodnie ze spaniem to samo eh :/ Wszystko i wszyscy wkolo mnie denerwuja od wczoraj i czasami mam wrazenie ze robia to specjalnie, ze ich to bawi wrrrrrr :( Kompletnie nie wiem co zrobic dzisiaj na obiad macie jakies pomysly na cos szybkiego i zdrowego? siora w domu zreszta jak zwykle leserka tylko przy garach siedzi i nsie obzera wiec niemam ani miejsca ani czasu na dluzsze gotowanie zreszta jak kazdego dnia :/ Do tego malpa zas kaszle i geby nie zatyka kaszle nad wszystkim z otwarta paszcza mam juz dosc mam mega ochote ubrac buty i uciec na bezludna wyspe urodzic i zrobic sobie maly wlasny szalas z lisci bambusa i wychowywac dziecko sam na sam z moim Tarzanem i poza nami tylko zwierzeta i zero ludu !!!!!
Dzis w nocy oczywiscie pobudka przed 2 zasnelam ok 4 chyba doklandie nawet nie wiem nie patrzy,lam nma zegarek :/
Czy tez czasem jak wstaniecie macie takie ciezkie rece? Ja od jakiegos czasu nie mam skorczy ani rak ani nog ale rano budze sie z takimi opadnietymi rekami i z ledwoscia je unosze :/
bilkabdg cudne zdiecia :)

Dzien dobry dziewczynki :-)

Ja dzis we wspanialym humorze, taka niespodzianke mialam rano.. otoz moja siostra dzis urodzila synka po 6!!!! :szok::szok::szok::szok: 2 tygodnie przed terminem, ale maluszek jest zdrowy i silny a ona czuje sie bardzo dobrze:-D:-D:-D- porod trwal 6 godzin i urodzila naturalnie. Chcialam juz jechac do niej, ale dla ich bezpieczenstwa i sprawdzenia jezszcze przenosza ich na inne pietro a tam moge wejsc dopiero po 3 wiec musze czekac:dry: Aleks wazy 3.75 i mierzy 51, maly ale ciezki hehe :-)

A teraz mnie jakies obawy wziely ze moze urodze tez wczesniej:szok:

Januarka- przydaloby sie miec taka bezludna wyspe oj tak! i takiego tarzana echhh... wszystko by bylo prostrze i lepsze :) Ale Ty sie nie denerwuj i nie smuc- wszystko bedzie dobrze!:tak:

Ok, ja spadam do frycka, odezwe sie potem- milego dnia dziewuszki :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!

Ja to przemęczona i jakoś rzadko do kompa siadam, a mam sporo nauki do nadrobienia co by w styczniu do sesji podejść bez stresu jak już synek będzie z nami i tak jakoś ten czas leci. A już nie wspomnę, że powinnam się wziąć za wstęp do pracy dyplomowej ;/

Dziś mebelki przychodzą, mąż będzie skręcał - mam nadzieję ;)
Nabroił przedwczoraj to teraz w niczym mi nie odmawia ;-) - nie wnikając w szczegóły trochę bardzo mnie zestresował ;/

Magda_z_uk bardzo cieszy poprawa u Was!

Januarka mój synek ostatnio sporo poprzecznie się układał, też to było dla mnie bardzo nie wygodne ale już jest podłużnie tylko nie wiem czy główką czy nóżkami – choć po wypukłościach wydaje mi się że nóżki pręży pod żebrami się i jeszcze tak się wypina do przodu, że brzuszek się robi dosłownie spiczasty ;/
Też nie mam pomysłu na obiad… ale coś trzeba zrobić dziś będzie mąż skręcał mebelki więc musi mieć dużo sił J
Co do rąk miałam tak przez pewien okres czasu teraz doskwiera mi lekki ból nadgarstków.

Marzenixx biedulko współczuję, trzymaj się ;*

Indziorka ależ zazdroszczę przespanej nocy, ja to do tej toalety 4-6 razy wstaję. A z mężem mam podobnie jak dziecko go traktuję jak chory ;)

Biłkabdg zdjęcia świetne, dzidzia będzie miała co podziwiać jak to mamusi brzuszek urósł !

Aaronka witaj ;)

Muuum_to_be ależ mnie zmotywowałaś do umycia luster i szyb ! Muszę siostrę poprosić o pomoc hehe

Aga-pik witaj ;)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Do góry