reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2013 :))

Witam

Nowe mamusie stycznióweczki Witajcie

biłkabdg
śliczne zdjęcia

muuuum_to_be ja też się zastanawiam nad swoimi włosami Teraz w ciąży zrobiły się takie liche A jak szybko się przetłuszczają Masakra jednym słowem

Indziorka oj ci faceci Mój M jak się lekko skaleczy to już przezywa jak by to była nie wiem jaka rana A jak go zaczyna leciutko boleć gardło to już jest wielce chory Ja w gabinecie też mam zawsze wyższe ciśnienie niż w domu U mnie stres robi swoje hehe

Idę bo zaraz przyjedzie fachowiec bo wymieniamy sobie prysznic

reklama
Hej dziewczyny, ja po obiadku, schaboszczaka dziś zrobiłam i teraz myślę nad jakimś ciastem na weekend ale nic mi do głowy nie przychodzi. Szarlotka zjedzona już niestety w całości. Lody z zamrażalki też znikneły w szybkim tępie.

Wszyscy namawiają mnie na ciasto marchewskowe, ale jakoś brak mi w tym słodkości... ;)

Magdus30 mąż zazwyczaj zaprasza kolegę i przy piwku we dwóch skręcają ;) No ale dziś ma skręcić komodę sam więc zobaczymy .

Natala84
ja mam na udach rozstępy ale co raz mniejsze są, smaruję od kilku miesięcy ;) Zauważyłam jej jak już spore były ;/ Skóra na brzuszku się ciągnie ale rozstępów nie widać.

Hej

Witam nowe styczniowki :-)

Widze ze zaczely sie u niektorych problemy ze spaniem, u mnie to samo. Biodra mnie bola jak cholera i jedyna pozycja w ktorej jest mi w miare wygodnie to na plecach, pol siedzaco.. A co do boli w nadgarstku to kiedys juz pisalam i chyba ktoras z was tez wspominala o zespole ciesni nadgarstka, bardzo czesto kobiety w ciazy na to narzekaja. U mnie tez czasem sie zdarzy, zwlaszcza jak spie z podkulonymi rekami..

Bilka fajniutkie fotki, bedzie pamiatka na przyszlosc :tak:

Ada jakbym swojego chlopa slyszala, jeszcze jest czas.. ciekawe. Moj uporzadkowal swoje wojskowe graty ktore zalegaly w malej sypialni ale cala masa innych gratow tam jeszcze jest to uporzadkowania.. Popakowalam wszystkie plyty CD i DVD w pudla no i co jak te pudla stoja w pokoju, nie ma ich kto na strych wyniesc.. plus cala masa ksiazek, dwie gitary elektyczne i wzmacniacz.. ehh.. szkoda gadac.. zapedze go do roboty na weekend hehe.

Ja mam teraz 4 dni wolne, potem 3 dni znow w pracy i koniec, zaczynam macierzynski.. juz sie nie moge doczekac bo szczerze mowiac mam dosc. Ledwo juz sie kulam bo spojenie daje popalic i jak mysle ze mam na piechote zasuwac do pracy w deszczu to az mnie zaczyna 'telepac'.

Dzieki jeszcze raz dziewczyny za kciuki.

Ja przyjszłam do was jak zwykle pomarudzic, ale mówie wam że ledwo sie dzis trzymam :/ tak mnie wszytsko boli ze najchetniej to bym sie rozpłakała o :baffled:

Jeden pozytyw dzisiaj oprocz wizyty oczywiscie ze pierwsza partia ciuszków poprana, torba do szpitala zakupiona , teraz jeszcze druga tura, prasowanko i pakowac sie mozna.......

buziaki dziewczyny

Hej mamusie,

Sorki, że nie odpiszę każdej, ale noc i przedpołudnie spędziłam w szpitalu :baffled: Miałam bardzo silne skurcze, kilka serii po takie w odstępie 3-4 minut. Na razie sytuacja opanowana. Nie mam rozwarcia, szyjka się nie skraca, ale muszę być czujna, bo to ponoć o niczym nie świadczy. Brzuch mam cały obolały, jakbym miała mega siniaka :confused: Jestem umówiona na dodatkową konsultację w 34 tyg.
Mam nadzieję, że to się nie powtórzy, ale pomyślałam, że torbę do szpitala już spakuję.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego wieczorka!

A ja dzisiaj dość późno zajrzałam.

Dzięki za miłe komentarze na temat fotek z sesji brzuszkowej.
Czekam, aż kolejne z was zamieszczą jakieś fotki i się nie wykręcać.
Bo ja też chce pooglądać wasze brzuszki !!!! :-);-):tak: oki?

Kaja28 uważaj na siebie, ale stracha wszystkim napędziłaś tymi skurczami ! Jeszcze 7 i pół tygodnia trzeba wytrwać: ty i dzidziuś.

Indziorka super, że zakup udany ;-)

EmiliaM teraz to chyba wszystkie mają problem ze spaniem, więc mam nadzieję, że nam to minie wszystkim.
Ja mam ten zespół cieśni nadgarstka :zawstydzona/y: ból okropny !!!

Afja-Anetka mmmm szarlotka, mniam, ale mi narobiłaś smaka na takie ciacho.

agaagaaga14
super, że robota wrze.
Będzie super kąpiel pod nowym prysznicem.

muuuum_to_be gratulacje ciociu.

-caroline- czekam na fotki z sesji brzuszkowej.

czesc dziewczyny;)

U mnie tez dzien kiepsko mija niewyspana jestem a jutro bedzie tapetowane . Z jednej strony sie ciesze a z drugiej stresuje bo nie lubie remontow;/ Ale trzeba zrobic wszystko. Dzis mialam konsultacje u okulisty nie ma przeciwskazan do porodu naturalnego. Ide sie polozyc. Odpoczywajcie dziewczyny i sie nie stresujcie no i wytrwajmy do terminow;) Dobranoc;))**

Witam z łużka zmordowana jak pies i standardowo z kręgosłupem wchodzącym w tylek...
I kolejny dzień za nami najlepsze jest to że jutro piątek :szok: znowu ten tydzień mi uciekł masakra...

reklama
Witam ponownie tym razem wieczorkiem :-)
gosia0811.. ja też nie lubię remontów ale za to późniejszy efekt jaki jest :-) więc warto się przemęczyć żeby później było pięknie ;-)
biłkabdg ja niby mam odebrać foteczki w niedzielę/poniedziałek więc na pewno coś zamieszczę abyś nie czuła się osamotniona na forum :-) chociaż ze mnie taki grubasek że trochę wstyd.. w końcu przytyłam już 18 kg :szok:
kaja28 odpoczywaj i oszczędzaj się !!! i coś w tym jednak jest że lepiej wcześniej mieć spakowaną torbę bo to nigdy nic nie wiadomo!
indziorka gratulacje zakupu!!! ja cały czas rozważam zakup poduszki ale jakoś ciągle jakieś wydatki są po drodze.. mąż mi robi za poduszkę pod nogę i póki co mam dobrze bo nie narzeka :-D
marzenixx silna z ciebie babeczka więc na pewno dasz radę!! a co do popranych rzeczy i pakowania torby to zazdroszczę bo ja jeszcze kompletnie nic.. ale chyba czas się zebrać pomału :-)
EmiliaM współczuje tych 'spacerów' w deszczu do pracy.. jak widzę że za oknem pada to najchętniej bym się z domu nie ruszała.. czekam na śnieg i mróz bo jakoś tak lepiej na spacery w takiej aurze chodzić.. ;-)
afja-anetka ja też jakoś do marchewkowego nie mogę się przekonać.. jakoś zawsze mi się to z zupą jarzynową kojarzy niż z ciachem :confused: chyba bym musiała najpierw u kogoś spróbować żeby się przekonać .. także jak zrobisz to reflektuję kawałeczek ;-):-D:-D
agaagaaga14 i kolejna mamusia zmagająca się z remontem :-D co ja bym dała żeby teraz mieć w swojej łazience prysznic!! w wannie z takim brzuszkiem i nadwagą ciężko wytrzymać:-D

A ja dzisiaj byłam na drugich zajęciach ze szkoły rodzenia.. baardzo mi się podobało a mąż to już w ogóle zadowolony na maxa.. :-) cieszę się bo całe zajęcia siedział i pilnie słuchał wszystkiego :-)
a ze spraw remontowych to drzwi już zamówione więc mam nadzieję że przed świętami będzie już szafa i drzwi i pokoik prawie skończony :-) ale jestem troszkę zła bo kupiłam farby do pokoiku i mój właśnie maluje pierwszą warstwę - i farba zupełnie inna niż na opakowaniu.. zamiast ślicznego jasnego beżu wyszła jakaś ciemna piwnica!!! oszaleć można z tymi kolorami.. wrrrr.. ale nie bedę się denerwować bo nie warto!!! coś wymyślę :-D
miłego wieczorka laseczki! :-)

Do góry