reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2014 :)

Hej :-)

Dzis uśmiech na mej twarzy :) a czemu?????
Sama niewiem niewiem co sie stało Oliwia ładnie spała poprzednia noc dzien tez nieźle i pierdziochy ja tak nie męczą mimo ze nic nie zrobiłam nie podałam nic nowego !!!
Pnie bede krakac narazie zachwalać tez nie bede odczekam jeszcze kilka dni :)

napisze jednak ze kupiłam te rurki wczoraj wieczorem próbowałam nie pomogły !!!! Dopiero masaże herbata z kopru i infacol przyniosły ulgę ale mało pampersa nie rozerwało takie torpedy szły !!! Takze je tego nie polecam mimo ze wierzyłam ze zdziałam tym cuda :(

Wiecie jeszcze cos zaobserwowałam moje dziecko bardzo źle reaguje na espumisan !!! Po podaniu tego jest straszny krzyk prezenie wyginanie a baki nie wychodzą !!! Po infacolu jest chwila pręzenia troszkę pomarudzi potem zasypia i puszcza bąki seryjnie !!!! Niewiem czy to możliwe ale u nas tak jest i od wczoraj nie daJe jej espumisanu wiec zastanawiam sie czy to nie dzięki temu jest lepiej ??

reklama
Hej.
Starszaki w lozkach, mlodszego wlasnie umylismy i ssie cyca.

Dzis Emilek baaardzo grzeczny. Wiec te 2 dni to skok rozwojowy. No i chyba problemy z gazami mijaja, maly ladnie w foteliku spal... a normalnie max godzine, a przewaznie po pol godz. Bylo darcie i nie bylo mowy by tam siedzial.. na rekach do domu nosilam..
Interesuja go juz grzechotki, patrzy, slucha..

My na pupcie sudocrem, a jak odparzona to metanium.

Serniczek teczowy gotowy, ciasto marchewkowe tez. Teraz ide piec biszkopta do torta. I nawet poprasowac zdazylam... jeszcze tylko lazienka, a jutro odkurzanie i wspolnie z m dekorujemy torta.

no to teraz chyba u nas skok rozwojowy.:-p.. dzis tylko na rekach jest spokojny synek,a tak jest placz. Na rekach spi, rozglada sie,ale nie ma mowy o lezeniu, nie wchodzi w gre ani łóżeczko, ani nasze łóżko, ani fotelik, ani wozek, ani nawet bujaczek...

Kasia mozliwe ze skok rozwojowy, u nas bylo podobnie, malomspal. Chcial na rece a najbardziej do mnie ...a raczej do cyca... za 2 , 3 dni minie.

Akuku faktycznie używalam tych rurek przy pierwszym dziecku, gdzies na necie znalazlam o nich inforamcje i jak maz pojechal do naszej wiejskej apteki to panie zrobily wielkie oczy i szukaly w hurtowni czy cos takiego jest, bylam w szoku ze wiecej wiedzialam od nich. ale jak jest problem to czlowiek go zglebia. u mnie pomogly minimalnie, tzn robilam masaz brzuszka taki konkretny a pozniej nozki do brzuszka, rurka do pupki i raz pamietam ze az z kupka poszly gazy a moze jeszcze z kilka razy tak odeszly same, ale jezeli chodzi o stan brzuszka to niewiele sie zmienilo. tak wiec u mnie zbytnio sie nie sprawdzily. po drugie one dzialaja na zasadzie wkladanego dziekcu termometra - niektorzy tak robia i dziecko tez sie odgazowuje, ja termometrem nie probowalam bo balabym sie ze za mocno wsadze albo zrobie krzywde a ta rurka ma blokadke. moze waszym dzieciaczkom pomoze. antka tez musze sprobowac przed noca tak odgazowac i zobacze czy tym razem bedzei to skuteczniejsza metoda

Nisiao co do zaparc to u mnie sa notoryczne i czopki glicerynowe nie pomagaja, moze dlatego ze ja ma wydluzona pętle esiscy cokolwiek to znaczy jakas taka przypadlosc i nie wiem czy ona ma wplyw na mozliwosc wyprozniania. ale ja co jakis czas gdy juz jest bardzo bardzo zle to ide do apteki i zakupuje sobie lewatywe, to jest taka buteleczka z preparatem, taka sama jak robili ci w szpitlau przed porodem, przynajmniej u mnie stosuja te same. klade sie wprowadzam i wyciskam a za chwile zalatwiam sie i jestem znowu szczescliwa

nie mam dzisiaj sily, maly prawie nie spal, co chwile plakal, albo brzuszek go bolal albo nie chcial spac w lozeczku, wkoncu o 6 rano wzielam a czuwalam go do lozka i polozylam na brzuch jego i tak przespal do 7 a ja czuwalam, zreszta nie spalam prawei cala noc bo on przez pol nocy lezal mi na brzuchu a wtedy nie zasne bo boje sie ze mi spadnie. a dzisiaj znowu mam gosci wiec zaraz biore sie za sprzatanie i musze zrobic cos do jedzenia na wieczor, oczywiscie jak antek pozoli bo znowu steka ze chce na rece

Ostatnia edycja:
Aaaa zaraz nasza wielka chwila... rozstanie z Adrianem... ja pierdziele jak ja się stresuję... :no: Teściowie zwraci i gotowi zeby w razie czego wieźć go do mnie do szkoły jakby nie dało się go uspokoić - a z jego temperamentem nie będzie to dziwne... tylko u mnie się uspokaja... Ah... najgorszy zawsze jest ten pierwszy raz...

Dzisiaj aż 3 egzaminy... i to z taką babą że "o jezu"... Trzymajcie kciuki za wyniki! I

Fifka - w takim razie &&& za wasza dwójkę :)

Ach co bym dała zeby cofnąć sie do czasów studiów ... Znowu Pracować ... Być w pl ... Eh

Witam
Mowilam, ze juz po kolkach a tu wczoraj bach i mala plakala bez przyczyny. Po calym dniu bezsennosci zasnela o 24 obudzila sie po 3 na cyca i po 6 pozniej juz o 7, 8, 9 i pospala pol godzinki i nie spi. Zobaczymy jak dzisiejszy dzien
MAGSUS a jaki sklad ma Infacol? Moze w Espumisanie cos uzyli co malej nie pasuje
KASIA AKUKU ja mam nadzieje, ze u Laury to tez skok rozwojowy i ze bedzie wiecej spala
DONA wspolczuje ciezkiej nocy
FIFKA trzymam kciuki
PUSTISZI oj ja tez bym chciala na studia

reklama
Do góry